به گزارش ایسنا، بنابر اعلام فنون برق، برقکشی ساختمان نیازمند رعایت اصول و مراحل خاصی است که در این مطلب به آن اشاره خواهیم کرد.
روشهای برقکشی ساختمان
یکی از مهمترین موضوعات در برق کشی ساختمان انتخاب روش برقکشی هست. به طور کلی برقکشی در ساختمان به دو روش برقکشی ساختمان به روش روکار و برقکشی به روش تو کار وجود دارد.
در برقکشی ساختمان به روش روکار کلیه سیمهای برق ساختمان از روی دیوار رد شده و قابل مشاهده هست. برای پوشیدهشدن سیمهای برق در این روش از داکت استفاده میشود.
در برقکشی به روش توکار برخلاف روش روکار کلیه سیمهای برق از داخل دیوار ساختمان و از زیر گچ و سیمانها رد میشود. در این روش هیچ یک از سیمهای برق دیده نمیشود و نسبت به روش روکار متداولتر است.
اصول برقکشی ساختمان
برقکار حرفهای ساختمان میبایست با اصول برقکشی در ساختمان آشنا بوده و آنها را اجرا کند. رعایت اصول سیمکشی ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است، در ادامه به معرفی برخی از مهمترین اصول برقکشی در ساختمان میپردازیم:
ﻧﺴﺒﺖ ﻗﻄﺮ داﺧﻠﻲ ﻟﻮﻟﻪ ﺑﻪ ﻗﻄﺮ دﺳﺘﻪ سیمها حداقل ۱.۳ باشد.
لولهها ﺑﺎﻳﺪ در ﻫﻨﮕﺎم ﻧﺼﺐ ﺧﺎﻟﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ.
ﻓﻘـﻂ ﺑـﺎ اﺳـﺘﻔﺎده از لولههای ﻓﻮﻻدی ﻳﺎ ﭘﻼﺳﺘﻴﻜﻲ ﻣﺪارﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ در زﻳﺮ کفها ﻗﺮار میگیرند ﺑﺎﻳـﺪ ﺻﻠﺐ اﺟﺮا ﺷﻮﻧﺪ.
نباید بیش از چهار خم ۹۰ درجه در ﻃﻮل ﻫﺮ قسمت از لولهکشی ﻛﻪ ﺑﻴﻦ دو جعبهتقسیم ﻳـﺎ وسیلهای ﻣـﺸﺎﺑﻪ قرار دارد وجود داشته باشد.
اﺳﺘﻔﺎده از ﻟﻮﻟﻪﺑﺮ در لولهکشیها ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ.
ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻧﻮع ﻟﻮﻟﻪ ﺑﺪون ﺗﻌﺒﻴﻪ ﻧﻮﻋﻲ ﺟﻌﺒـﻪ در ﻣﺤﻞ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ.
سیمهای استفادهشده در سیمکشیها باید تا مقطع ۱۰ میلیمتر مربع از نوع تک مفتولی با عایقبندی پیویسی باشد.
ﭘﻴﭽﻴﺪن سیمها ﺑﻪ دورهم ﺑﺮای اﻳﺠﺎد اﺗﺼﺎل اﻟﻜﺘﺮﻳﻜﻲ ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ.
اﻧﺠﺎم ﺳﻴﻢکشیهای روﻛﺎر ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از سیمهای ﭼﻨـﺪﻻیه ﻣﺎﻧﻨـﺪ ﺑﻨـﺪﻫﺎی اﻛﻴﺪا ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ.
و بسیاری از موارد دیگر
مراحل برق کشی ساختمان
پس از آشنایی با اصول برق کشی در ساختمان برقکار حرفهای میبایست با آگاهی از مراحل برق کشی در ساختمان اقدام به سیم کشی کند. مراحل برق کشی در ساختمان عبارتند از:
پیش از کف سازی و کاشیکاری و سفیدکاری دیوار
نقشه برق ساختمان را بکشید
تراز کردن قوطی کلیدها و شیار زدن مسیر لولهها
کندن قوطی کلیدها و سوراخ کردن محل روشنائی سقفی
اجرای لوله برق گذاری
پوشاندن لولههای برق
نصب جعبهفیوز، آنتن، ماهواره و تلفن
تامین ارتینگ ساختمان
گذاشتن لوله فولادی
بعد از کف سازی و کاشیکاری و سفیدکاری دیوار
تمیز کردن قوطی کلیدها
سیم گذاشتن در لوله پولیکاها
گذاشتن کابل شیلد دار برای بلندگوها
کابلکشی برق، کابلکشی تلفن، آنتن، ماهواره و آیفون
انجام اتصالات سر سیمها
قلع اندود و عایقکاری کل اتصالات
بعد از نقاشی و کف تمامشده
بستن کلیه کلید و پریها
بستن ترمینال بر روی سر سیمها
نصب دتکتورهای دود و شستی
نصب آیفون تصویری، آنتن مرکزی، نور مخفیها و غیره
نصب پایه سینی برق بر روی دیوار
نصب لوله زیرسینی برق
برقکشی ساختمان را از کجا آغاز کنیم؟
همانطور که اشاره شد برق کشی ساختمان یکی از مهمترین موضوعات در آماده سازی ساختمان هست که با توجه به رشد بازار ساختمانسازی در دنیای امروز از بازار کار عالی برخوردار بوده و برقکاران حرفهای ساختمان از درآمد بالایی برخوردار میباشند؛ اما سؤالی که مطرح میشود این است که برقکاری ساختمان را چگونه و از کجا آغاز کنیم.
برای کسب مهارتهای لازم در زمینهٔ برقکاری ساختمان راههای مختلفی وجود دارد. شما میتوانید برای مدتی نزد استاد برق ساختمان شاگردی کرده و از این طریق مهارتهای لازم این شغل را به دست آورید. البته باید گفت این روش نیاز به زمان زیادی داشته و در این مدتزمان ممکن است افراد بسیاری وارد بازار کار این شغل شده و از شما سبقت بگیرند.
روش دیگر شرکت در دوره آموزش برق ساختمان در آموزشگاهی معتبر است. ما شرکت در دورههای آموزش برق ساختمان آموزشگاه فنون برق را پیشنهاد میکنیم، زیرا این آموزشگاه بهصورت تخصصی و کاملاً پروژه محور و عملی صفر تا صد برق کشی ساختمان و نصب انواع سیستمهای امنیتی و رفاهی را آموزش می دهد.
آموزشگاه فنون برق از بهترین مراکز برگزارکننده دورههای برق و الکترونیکی در ایران است و همهساله کارآموزان بسیاری را وارد بازارکار مینماید.
این آموزشگاه علاوه بر دورههای فوق دورههای متعدد دیگری را برگزار مینماید، آموزش تعمیرات برد، آموزش برق صنعتی، آموزش پی ال سی، آموزش تعمیرات موبایل برخی از دورههای پرطرفدار این آموزشگاه است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این آموزشگاه به سایت فنون برق به آدرس /https://fonoonbargh.com مراجعه کرده یا با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۶۴۷۶ تماس حاصل نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات