این جشنواره در سه محور مجازاتهای جایگزین حبس، تعلیق مراقبتی و تعویق صدور حکم برگزار و از ۱۳۰۰ رأی ارسالی به دبیرخانه این جشنواره، ۹ رأی به عنوان آرای برتر انتخاب شدند.
مرادی در گفت و گو با ایسنا در خصوص اهمیت و آثار صدور احکام جایگزین حبس گفت: این نوع رأی کارآمد هستند به طوریکه عیوب زندان را ندارند و ارتباط بین مجرم و اجتماع را از بین نمیبرد و نیز عادلانه و در نهایت متناسبتر هستند؛ چرا که تدابیری همسو با شخصیت و تخصص متهم و نوع جرایم ارتکابی اتخاذ می شود، و از نظر اثربخشی نیز نرخ تکرار جرم کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه از این آرا خیلی استقبال شده و مردم، وکلا، متهمان و حتی شکات ازاین آرا راضی هستندف گفت: متهمان وقتی به جای اینکه زندان بروند،محکوم به انجام برخی خدمات اجتماعی میشوند،حس مفید بودن میکنند، همچنین عدالت ترمیمی نیز در این پروسه دیده شده وتلاش میشودکه رضایت شاکی نیزجلب شود.
این قاضی نمونه کشوری تصریح کرد: فرهنگ سازی برای اصلاح دیدگاه مردم در مورد مجازات های جایگزین حبس یک ضرورت است تا کسی تصور نکند که صدور چنین آرایی به معنای تساهل و تسامح با مجرمین است.
مرادی با اشاره به همکاری ادارات و نهادها با آرای جایگزین حبس، گفت: نهادهای پذیرنده که در آئین نامه اجرایی از آنها نام برده شده همکاری داشتند و بسیار استقبال میکنند به عنوان مثال طی این چند سال از اداره منابع طبیعی، اوقاف، اداره بهداشت، ورزش و جوانان، اداره امور آب، آموزش و پرورش، کمیته امداد و ... تماس داشتند و پیگیری میکردند .
به گزارش ایسنا؛ وی تاکید کرد: بستر تقنینی، قانون جامع و شفاف، اجتماعی و آموزشی، آگاهی عمومی و مسئولان و مجریان این قبیل مجازاتها جهت پذیرش آن، بستر اجرایی، لزوم همکاری سایر نهادها از جمله پیش شرطهای اعمال و اجرای موثر مجازاتهای جایگزین حبس با محوریت خدمات عمومی رایگان است .
انتهای پیام
نظرات