به گزارش ایسنا دکتر محمود سعادت فومنی امروز در نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور با موضوع "طرح مشارکت دانشگاه و مراکز علمی در بهرهبرداری از مزیتهای استانی و جهش تولید" با اشاره به اجرای طرح "احمدیروشن" افزود: تاکنون چهار دوره از این طرح اجرایی شده و پنجمین دوره آن در مهرماه سال جاری اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح در دورههای اول و دوم برای رفع اشکالات اجرایی تنها در استان تهران با حضور ۲۰ تیم اجرایی شد، اظهار کرد: از دور سوم این طرح، سایر استانهای کشور در آن مشارکت داشتند، بهگونهای که در دوره چهارم ۱۲ استان در آن مشارکت دارند.
سعادت، وظیفه اصلی بنیاد ملی نخبگان را شناسایی، توانمندسازی، حمایت از استعدادهایبرتر و زمینهسازی برای اثرگذاری آنان دانست و ادامه داد: اجتماعات نخبگانی شامل دانشآموزان مستعد تحصیلی، دانشجویان آیندهساز، اعضای هیئتعلمی دانشگاهها، مخترعان و نوآوران و همچنین اجتماعات تخصصی و علمی است که بنیاد ملی نخبگان تسهیلات مناسبی را برای هر یک از این گروهها طراحی کرده و اجرا میکند.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضوابط شناسایی و انتخاب نخبگان و استعدادهای برتر، خاطرنشان کرد: در گذشته دانشجویان مستعد تحصیلی بر اساس میانگین نمرات دورههای تحصیلی در دانشگاه شناسایی میشدند و به آنان ماهیانه مبالغی پرداخت میشد؛ ولی بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان سعی شده نحوه حمایت از استعدادهای برتر بهبود یابد؛ بر این اساس در حالحاضر جدولی شامل فهرستی از فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، فناورانه و فرهنگی احصا شده است و در این میان شاخص مشارکت در اجرای طرحهای پژوهشی و انجام قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه مورد تأکید ویژه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن امتیازات کارشناسیشده برای هر یک از شاخصهای مندرج در فهرست فعالیتهای نخبگانی میتوان گفت که رویههای شناسایی تکبُعدی مبتنی بر فعالیتهای آموزشی کنار گذاشته شده و زمینه برای شناسایی دقیقتر استعدادهای برتر فراهم شده است.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: ارائه تسهیلات به دانشجویان مستعد تحصیلی در قبال انجام تعهداتی که ضمن توانمندسازی دانشجویان، زمینه را برای اثرگذاری آنان در حوزه تخصصی فراهم میکند، از دیگر تغییرات شیوهنامه پشتیبانی از دانشجویان مستعد تحصیلی است. ارائه کمکهزینه دستیاری مانند مشارکت و انجام طرحهای پژوهشی اولویتمحور و تقاضامحور نیز از دیگر حمایتهایی است که بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان مستعدِ تحصیلی ارائه میدهد.
سعادت تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان از مشارکت دانشجویان مستعد تحصیلی در قراردادهای ارتباط با صنعت و فعالیتهای نوآورانه در شرکتهای زایشی و دانشبنیان، کمک به فرایند صنعتیسازی محصولات و خدمات و کمک به بومیسازی محصولات نیز حمایت میکند.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اجرای طرح حمایتی شهید احمدی روشن، خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، دانشجویان با مسایل و چالشهای کشور درگیر خواهند شد؛ چرا که در این طرح دانشجویان در کنار استادان خبره تیمهای ۵ تا ۱۵ نفره تشکیل خواهند داد و طی مدت ۹ ماه، گامهایی برای حل چالشهای کشور در عرصههای مختلف برخواهند داشت.
به گفته وی، بخشی از حمایتهای مالی این طرح از سوی بنیاد ملی نخبگان و بخش دیگر از سوی دستگاههای سفارشدهنده پرداخت میشود.
سعادت در پایان با اشاره به امضای تفاهمنامهای با وزارت علوم، یادآور شد: به منظور زمینهسازی برای اثرگذاری استعدادهایبرتر خصوصاً از جامعه مخاطب دانشجویان آیندهساز، ضمن تأکید بر سوق دادن آنان برای حل چالشهای کشور، بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد بستری برای آموزش همزمان آنان نیز فراهم کند.
انتهای پیام
نظرات