به گزارش ایسنا، در متن این مقاله آمده است: پیشبینی شده که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۲۱.۷درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل خواهند داد. سالمندی جمعیت پدیدهای محدود به یک کشور یا منطقه نیست، بلکه پدیدهای جهانی است و باید آن را موفقیتی انسانی در نظر گرفت، زیرا محصول فرایند طولانی سازگاری است که در آن طول عمر و امید به زندگی در نتیجه پیشرفتهای پزشکی، اقتصادی، اجتماعی و توسعه اجتماعی افزایش یافته است.
در همین راستا، با توجه به رشد جمعیت سالمندان، توجه به ابعاد مختلف سلامتی از جمله سلامت معنوی و عوامل مرتبط با آن و برنامهریزی برای برآوردن نیازها و بهبود کیفیت زندگی آنان ضروری به نظر میرسد.
همچنین در نتیجه این پژوهش آمده است: بر اساس یافتهها میتوان گفت که ارتقای سلامت معنوی در سالمندان میتواند در سلامت روانی، کیفیت زندگی و رضایت از زندگی آنان مؤثر باشد. نتایج بهدستآمده در بررسی رابطه ویژگیهای جمعیت شناختی و سلامت معنوی بعضاً متناقض بود؛ ازاینرو لازم است برای ارزیابی دقیق سلامت معنوی در سالمندان ابزار متناسب با این گروه سنی و فرهنگ جامعه ایرانی و اسلامی طراحی و اجرا شود.
این پژوهش حاصل همکاری جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، مرکز مطالعات دین و سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و گروه معارف دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
انتهای پیام
نظرات