به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آزادی زندانیان طالبان در زندانهای دولتی افغانستان از خواستههای این گروه شبه نظامی به عنوان شرط آغاز مذاکرات صلح بوده است.
این مساله، آخرین نکته مهم و اساسی است که در صورت حل شدن، انتظار میرود که به سرعت به مذاکرات صلح درون افغانستان در قطر با هدف پایان دادن به بیش از ۱۸ سال جنگ در یک روند صلح با میانجیگری ایالات متحده منتهی شود.
یکی از منابع ارشد دولتی کابل گفت: در حال حاضر، بخش مورد بحث مساله زندانیان است.
یکی از دیپلماتهای ارشد اروپایی در این باره گفت: تعدادی زندانی خطرناک طالبان در فهرست قرار دارند و آزادی آنها به معنای عبور از خط قرمز است. برخی از اعضای ناتو حمایت از آزادی زندانیان طالبان را که در شدیدترین حملات علیه گروههای اقلیت و دولتی کابل دست داشتند، کاملا نادرست میدانند.
طالبان در فوریه سال جاری میلادی توافق خروج نیروهای آمریکایی را از افغانستان امضا کرد که راهی به سوی مذاکرات با دولت کابل محسوب میشود. اما این گروه شبه نظامی لیستی از ۵۰۰۰ زندانی را نیز اعلام کرد که باید آزاد شوند.
این منابع مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند: تمامی این زندانیان در مسیر آزادی هستند حتی آنهایی که به کشتار بسیاری از غیرنظامیان در برخی از شدیدترین حملات در افغانستان متهم شدهاند و این مساله میتواند باعث شود تا این گروه شبه نظامی دست بالا بر دولت داشته باشد در حالیکه مذاکرات در جریان است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز پنجشنبه گفته بود که اگر قرار است مذاکرات آغاز شود باید تمامی ۵۰۰۰ زندانی آزاد شوند.
افرادی در این فهرست قرار دارند که از جمله آنها میتوان به زندانیانی اشاره کرد که در حملات بزرگی چون انفجار کامیون بمب گذاری شده در ۲۰۱۷ در نزدیکی سفارت آلمان در کابل اشاره کرد که در آن بیش از ۱۵۰ تن کشته شدند.
طالبان این مساله را رد کرده که چنین مهاجمانی در فهرستش قرار دارند.
سخنگوی طالبان گفت: چنین زندانیانی در فهرست نیستند که دولت کابل میگوید و تنها میخواهد در روند صلح بهانه تراشی کند و مانع بسازد.
انتهای پیام
نظرات