• چهارشنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99032818265
  • خبرنگار : 80001

با همکاری دولت و مجلس

راه فرار محتکران مسکن از مالیات خانه‌های خالی بسته می‌شود

راه فرار محتکران مسکن از مالیات خانه‌های خالی بسته می‌شود

انتظار افکار عمومی این است که برای کمک به ایجاد آرامش در بازار مسکن، تمهیداتی به منظور ورود خانه‌های خالی به بازار مصرف در نظر گرفته شود، بلکه نرخ اجاره و فروش مقداری پایین بیاید؛ در این خصوص دولتی‌ها و مجلسی‌ها می‌گویند که با استفاده از تقاطع اطلاعاتی، راههای فرار از مالیات خانه‌های خالی را مسدود می‌کنند.

به گزارش ایسنا، دریافت مالیات خانه‌های خالی طبق وعده وزیر راه و شهرسازی قرار است از تابستان امسال اجرایی شود. بر اساس قانون اصلاح مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۹۴ قرار بوده اخذ مالیات از خانه‌های خالی از سال ۱۳۹۵ اجرا شود، بنابراین هر واحدی که از سال ۱۳۹۵ خالی از سکنه بوده در سال اول معاف از مالیات است و از سال دوم به بعد مشمول مالیات می‌شوند.

سامانه املاک و اسکان در بهمن ماه ۱۳۹۸ برای شناسایی واحدهای خالی از سکنه توسط وزارت راه و شهرسازی رونمایی شد و هم اکنون در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد.

در سال دوم معادل ۵۰ درصد ارزش اجاره، مالیات گرفته می‌شود

محمود علیزاده، معاون فنی و مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفته است: در سال دوم ۵۰ درصد، سال سوم ۱۰۰ درصد و از سال چهارم به بعد، ۱۵۰ درصد ارزش اجاری ملک به عنوان مالیات از خانه‌های خالی دریافت می‌شود.

خلأهای قانونی مسدود می‌شود

یکی از نگرانی هایی که اخیراً در خصوص فرار از پرداخت مالیات واحدهای خالی از سکنه ایجاد شده، انعقاد قراردادهای صوری است که طبق صحبت نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی، راه های فرار برای این گروه از مالکان بسته خواهد شد.

ولی اسماعیلی نماینده مجلس یازدهم با اشاره به ابراز نگرانی کارشناسان درباره شکل گیری قراردادهای صوری اجاره می گوید: خوشبختانه مجلس یازدهم به صورت کارشناسی تمام خلاءهای قانون مالیات بر خانه‌های خالی را شناسایی و برای رفع آن برنامه‌ریزی کرده است، از این رو به طور قطع در زمان تدوین و تصویب قانون مربوطه تمام این موارد مد نظر قرار خواهد گرفت.

هر مشاور املاک، سقف تعداد قرارداد دارد

در خصوص نگرانی از انعقاد قراردادهای صوری نیز اتحادیه املاک سقف تعداد قرارداد در سامانه املاک و مستغلات برای مشاوران تعیین کرده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به این موضوع بیان می‌کند: اتحادیه مشاوران املاک با اداره آگاهی هماهنگ شده تا با مشاوران املاکی که در بازار مسکن اخلال ایجاد می‌کنند، مقابله کند.

خسروی تصریح کرد: برای هر دفتر مشاور املاک مشخص است که چه تعداد قرارداد می‌تواند منعقد کند؛ اگر زیاد نوشته باشد، او را به اداره آگاهی معرفی می‌کنیم؛ کما اینکه تا کنون اسامی تعدادی از مشاوران املاک را به پلیس آگاهی ارائه کرده‌ایم.

استفاده از تقاطع اطلاعاتی برای شناسایی خانه‌های خالی

یکی دیگر از ترفندهایی که ممکن است مالکان برای وانمود کردن اینکه خانه دارای سکنه است به کار بگیرند روشن کردن چراغ ها برای کار کردن کنتور است. در این زمینه پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، پیش از این به ایسنا گفته بود: برای شناسایی خانه های خالی از یک تقاطع اطلاعاتی بین دستگاه های مختلف استفاده می کنیم.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در توضیح این برنامه گفت: ما از دیتاهای دستگاههای مختلف بهره می گیریم و یک خروجی بدست می آوریم. به طور مثال متوجه می شویم که فردی دارای دو پلاک ثبتی است اما مطمئن نیستیم. به همین دلیل به فرد پیامک می دهیم آیا قبول داری این دو پلاک به نام شما است یا خیر؟ در هر دو صورت باید به سامانه مراجعه و اطلاعات خود را تصحیح کند.

اصلانی افزود: اگر فرد قبول دارد که دارای دو واحد مسکونی است یکی را به عنوان محل استقرار خودش در نظر می گیریم و برای دومی، باز هم اطلاعات می‌خواهیم لذا پیامک دوم را می فرستیم. ممکن است فرد بگوید که این واحد دارای مستاجر است بنابراین از او می‌خواهیم اطلاعات مستاجر را بدهد. این رفت و برگشت های اطلاعاتی انجام و مشخص می شود این خانه خالی است یا خیر، لذا مکانیزم های تشخیصی برای راستی‌آزمایی داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۸ ۱۵:۵۶

با این کاراگاه بازی حتما قیمت اجاره بالا میره. بجای این کارها یک راه حل اساسی برای جلوگیری از تورم در نظر بگیرید

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۸ ۲۰:۴۰

این شیوه غلط وخلاف شرع راکه متاسفانه ...مانندبرخی مصوبات قبلی طی41ساله گذشته آنراازتصویب گذرانده وقانون کذایی درامده وظاهرقضیه رابعضا میبینند و نهایتا و عملا تاثیر راهگشایی هم نیست بجز بنوعی تامین محدودبخشی ازکسری بودجه دولت راخاصیت مصنوعی دارد باید مجلس انقلابی جدیدآنرا فور ملغا ومنتفی کند.مشکل مسکن و نیزمشکل اجاره هااین راهکارشان نیستندو بجزبدگمانی وسواعتماداجتماعی بهره ای ندارد...

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۸ ۲۲:۱۷

کسی حق ندارد بر روی خانه های خالی مالیات بگذارد این یعنی دست درازی به حقوق مردم 1 شاید یک کسی از سر و کله زدن با مستاجر خسته شده نمی خواهد دیگر اجاره بدهد 2 شاید یکی خانه را نگهداشته تا مهمانان داخلی و خارجی و یا خانواده اش که برای تعطیلات می آیند پول هتل ندهند 3 شای یک نفر میخواهد کالاهای دیگر و اساس دیگر خود را در آن خانه بگذارد شاید خانه را خریده برای بچه هایش شاید.... دولت حق ندارد در امور خصوصی یک نفر مداخله کند

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۸ ۲۲:۲۸

خداکنه بارشوه ماست مالی نشه،دیگه حناتون رنگی نداره همش دروغ تحویل ملت میدین

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۸ ۲۲:۴۰

باید ازخانوارهایی که بیش از یک واحد منزل دارند مالیات اخذکنندهرچندمسولینی که باید این قانون را وضع کنندخودشان دارای چندین برج وخانه میباشندلذا اگربفکرحل مشکل مسکن هستند باید ازخانوارهای بیش از یک منزل مالیات اخذ کنند

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۰۰:۱۳

قیمت ملک و املاک و مسکن بایستی توسط کارشناسان رسمی وزارت مسکن و قوه قضاییه تعیین شود نه توسط دلال و سازنده با همدستی مشاوران به اصطلاح املاکی

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۰۱:۳۱

واقعا چه مکانیزمهای بی نظیری که .... یه بدبختی دیگه به ملت مستاجر اضافه شد

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۳۰ ۰۰:۱۷

خدواند بهشون خیر دنیا و آخرت دهد

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۳۱ ۲۱:۴۴

اونهایی که پولشون از پارو بالا میره و چند تا خونه دارند حداقل شاید یه فکری بکنند و مستاجر های بدبخت به یه جا برسند