علی درجانی در جمع خبرنگاران از آغاز برداشت محصول بهاره پاچ باقلا در سطح ۴۷۰۰ هکتار از اراضی استان خبر داد و گفت: پیش بینی می شود در کشت بهاره در حدود ۱۹ هزار تن پیله تر توسط ۱۵هزار بهره بردار و با ارزش اقتصادی بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان برداشت شود.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان از فروش پاچ باقلا در آمد خوبی را نصیب خانوارها می کنند، ادامه داد: این محصول از بازار پسندی بالایی برخودار است.
درجانی خاطرنشان کرد: استان گیلان تنها استان تولید کننده پاچ باقلا بوده و همه ساله در فصل بهار و پاییز و کشت دوم پس از برداشت برنج در اراضی شالیزاری در کلیه شهرستان های استان در سطحی بالغ بر ۱۲هزار هکتار و با تولید ۴۵هزار تن پیله تر و با ارزش اقتصادی ۳۱۵ میلیارد تومان کشت می شود.
وی مناطق عمده تولید این محصول را شهرستان های رشت، تالش و آستانه نام برد و تصریح کرد: کشت پاچ باقلا نقش مهم در تامین پروتئین گیاهی، اصلاح خاک و تثبیت ازت به دلیل رابطه همزیستی با باکتری ریزوبیوم دارد.
به گزارش ایسنا، در گیلان به باقلای محلی پاچ باقلا می گویند. باقلا قاتق از معروفترین غذاهای محلی گیلان است که با پاچ باقلا پخت می شود.
انتهای پیام
نظرات