به گزارش ایسنا، طبق قانون بودجه، بانک مرکزی موظف است که همه بانکها و موسسههای اعتباری کشور را ملزم کند تا به اندازه سهم خود از مجموع منابع در اختیار پس انداز، جاری و سپرده قرض الحسنه بانکها، در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهند که در سال گذشته به هر زوج ایرانی معادل ۳۰ میلیون تومان وام تعلق میگرفت و شرایط اخذ ضامن برای دریافت این نوع تسهیلات در سال ۱۳۹۸ بدین گونه بود که اگر متقاضی اخذ وام ازدواج کارمند رسمی یا پیمانی دولت، نیروی انتظامی و نظامی، موسسات و نهادهای عمومی مانند شهرداری، بنیاد، کمیته امداد و هلال احمر باشد، ارائه کردن گواهی تعهد کسر قسطها از سازمان مربوطه به همراه فیش حقوق و حکم کارگزینی در صورت کفایت حقوق نام برده نیازی به ضامن نیست.
همچنین، ضامن میتواند یک کارمند رسمی، پیمانی یا بازنشسته دولت، نیروهای انتظامی و نظامی، موسسات عمومی مثل شهرداری، کمیته امداد و هلال احمر و بنیاد، کارمند یا کارگر شرکتهای تولیدی صنعتی فعال و بزرگ با ارائه نمودن آخرین فیش حقوقی و حکم کارگزینی و... باشد.
علاوه براین، ضمانت یک فرد کاسب دارای پروانه کسب به هنگام اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی، ضمانت یک فرد دارای حساب جاری فعال و خوش حساب که به تایید و تشخیص پرداخت کننده برسد و در مورد متقاضیان روستایی ضمانت یک فرد ساکن روستا که صلاحیت و اهلیت وی توسط شورای اسلامی تایید شده است کفایت میکند.
گفتنی است که نرخ وام ازدواج همیشه ثابت نبوده و در طول زمان تغییر کرده است که طبق مفاد بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، اعطای وام ازدواج به ۵۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت هفتساله با أخذ یک ضامن معتبر و سفته تغییر کرد، درحالیکه در سال گذشته نرخ این وام معادل ۳۰ میلیون تومان و با بازپرداخت پنج ساله (اقساط ۶۰ ماهه) بود.
اکنون بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود شرایط اخذ وام ۵۰ میلیونی ازدواج در سالجاری اعلام کرده که طبق آن اگر زوجین در سامانه ازدواج هر دو یک بانک را انتخاب کرده باشند، ارائه یک ضامن معتبر، منوط به کفایت میزان حقوق دریافتی آن ضامن برای اقساط هر دو قرارداد زوجین امکانپذیر است و چنانچه متقاضی اخذ تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به همان بانک دریافت کننده یارانه خود مراجعه کرده باشد، مراتب در چارچوب بخشنامههای مربوط به اعطای تسهیلات به پشتوانه یارانه واریزی قابل اجراست.
طبق این گزارش، سایر شرایط اخذ ضامن برای تسهیلات ازدواج همانند سال گذشته است و تنها تغییر و قابل توجهترین تغییر شرایط اخذ ضامن برای وام ازدواج در سال جدید این است که اگر زوجین در سامانه ازدواج هر دو یک بانک را انتخاب کرده باشند، ارائه یک ضامن معتبر، کافی است و اگر متقاضی اخذ تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به همان بانک دریافت کننده یارانه خود مراجعه کرده باشد، مراتب در چارچوب بخشنامههای مربوط به اعطای تسهیلات به پشتوانه یارانه واریزی قابل اجراست.
علاوه براین، سایر وثایق قابل قبول برای دریافت وام ۵۰ میلونی ازدواج شامل دریافت سفته، چک معتبر و سپرده های متقاضی و بستگان آنان است.
انتهای پیام
نظرات