به گزارش ایسنا، ارتباطات امروز به تلفن و اینترنت هم محدود نمیشود و با فناوریهایی مانند نسل پنجم اینترنت که صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات را دگرگون خواهد کرد، گره خورده است. برخورداری شهرها و روستاها از اینترنت از مواردی است که بخشی از شاخص دسترسی همگانی محسوب میشود و به همین دلیل در سالهای گذشته اتصال مناطق مختلف روستایی و شهری به اینترنت نسل سه و چهار مورد توجه قرار گرفته است.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اواخر اردیبهشت ماه سال جاری هنگام اتصال بیش از ۱۵۰۰ روستا به پوشش نسل سوم و چهارم و شبکه ملی اطلاعات، درباره دسترسی مردم روستایی به اینترنت و با بیان اینکه شکاف دیجیتالی منجربه بیعدالتی میشود، اظهار کرده بود: در حال حاضر ۸۳ درصد روستاهای کشور به پهنای باند دسترسی دارند که این آمار در ابتدای وزارت ۳۳ درصد بود در دولت قبلی هم ۱۵ درصد بود. طبق برنامه ششم توسعه، موظفیم ۹۰ درصد روستاها را به لحاظ شاخصهای ارتباطی مجهز کنیم.
جهرمی همچنین درباره چالشهای ایجادشده در پوشش ارتباطات در زمان تعطیلی مدارس و ارائه آموزشهای مجازی گفته بود: ۱۰۰ درصد شهرهای کشور و ۸۹ درصد روستاها به لحاظ جمعیتی تحت پوشش ۴G قرار دارند. البته در برنامه ششم توسعه اعلام شده ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار پوشش اینترنتی داشته باشند، ولی برنامهها فراتر از این میزان است. برنامه داریم تا پایان سال تمام این روستاها را به شبکه ملی اطلاعات متصل کنیم.
در این راستا، قرار است مراسم «رونمایی از دسترسی بیش از ۱۰۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات»، امروز شنبه ۲۴ خردادماه ۱۳۹۹، برگزار شود. در این مراسم در مجموع ۱۰۳۴ روستا با سرمایه ۳۰۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند که استانهای کردستان، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی صدر جدول دسترسی به شبکه ارتباطی را در میان استانهای کشور به خود اختصاص خواهند داد. با اضافه شدن این روستاها، تعداد روستاهای تحت پوشش شبکه ایرانسل به ۱۷ هزار و ۶۴۴ روستا رسیده است.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحقق شعار «دسترسی همگانی» و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده تا پایان سال جاری تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور را به شبکه ارتباطی پهن باند کشور متصل میکند. کما اینکه سیدجمال هادیان - رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات - در یک پست توییتری نوشت: ۱۰۳۴ روستا به شبکه ارتباطی ۳G و ۴G متصل میشوند و اگر همینطور پیش برویم، تا پایان سال تمام روستاهای بیش از ۲۰ خانوار کشور به شبکه ارتباطی پایدار و مطمئن میشوند.
همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات گفته بود: ۱۰۳۴ روستای دیگر تا شنبه از طریق ایرانسل به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد. این بار استانهای کردستان، خراسان رضوی، فارس و هرمزگان سهم بیشتری دارند. همه در تلاشیم تا با شروع مجدد فصل تحصیل، عدالت آموزش مجازی برای دانش آموزان و دانشجویان، هر چه بیشتر محقق شود.
شرکت ارتباطات سیار ایران نیز از ابتدای سال ۱۳۹۸ با احداث ۲۷۹ سایت جدید، تعداد ۶۵۵ روستا را تحت پوشش خدمات ارتباطی مبتنی بر نسلهای نوین تلفن همراه درآورده و ۳۸۱ سایت در ۱۴۰۷ روستا در این بازه زمانی به نسلهای ۳ یا ۴ ارتقاء تکنولوژی یافته است؛ بنابراین در بازه زمانی یک سال اخیر، ۱۵۸۷ روستا با پوشش جمعیتی حدود ۱.۳ میلیون نفری از خدمات اینترنت پرسرعت همراه اول بهرهمند شدهاند. اپراتور اول توانسته تاکنون در ۴۱۴۲ روستا نسل چهارم، در ۵۷۰۷ روستا نسل سوم و در ۴۴ هزار و ۹۶۸ روستای کشور پوشش نسل دوم ایجاد کند.
انتهای پیام
نظرات