به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، دولت لبنان امروز(جمعه) نشست فوق العادهای را برای بررسی کاهش ارزش لیره و بحران اقتصادی و معیشتی برگزار کرد.
حسان دیاب، نخستوزیر لبنان در جلسه دولت گفت: ما هرگز اجازه نمیدهیم با معیشت و زندگی شهروندان بازی شود. این خط قرمز ماست.
این نشست با حضور عباس ابراهیم، مدیر کل دستگاه امنیت و ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان برگزار شد.
جلسه دوم نیز در کاخ ریاستجمهوری با ریاست میشل عون، رئیسجمهور لبنان برگزار میشود.
در این راستا مناطق لبنان شامگاه پنجشنبه شاهد اعتراضات در بیروت و برخی از مناطق علیه کاهش ارزش لیره و افزایش قیمت دلار بود و منابع پزشکی از زخمی شدن دستکم ۳۶ تن در درگیری با پلیس در طرابلس خبر دادند.
تظاهرکنندگان در منطقه خندق الغمیق و الاشرفیه و مرکز بیروت تجمع کرده و به افزایش قیمت اعتراض کردند. معترضان در مرکز بیروت خواهان کنار گذاشتن طایفهگرایی شدند و اقدامات ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان را محکوم کردند.
در ضاحیه جنوبی بیروت نیز لبنانیها در اعتراض به اوضاع اقتصادی تجمع کردند. آنها شعارهایی را علیه سیاستهای بانک مرکزی سردادند.
آنها تأکید کردند حزب الله و جنبش أمل هیچ ارتباطی با تظاهرات ضاحیه جنوبی ندارند.
درگیریها در اطراف میدان النور و بانک لبنان در این شهر رخ داد.
معترضان لبنانی شامگاه پنجشنبه به یکی از بانکها در منطقه الحمرا در غرب بیروت حمله کردند.
صبح امروز جمعه نیز معترضان لبنانی بار دیگر در اعتراض به وضعیت اقتصادی به خیابانها آمدند و تاکید کردند تا تغییر در نظام حاکم به اعتراضات خود ادامه میدهند.
به گفته خبرنگار لبنان کاهش شدید ارزش لیره لبنان در مقابل دلار آمریکا موجب اعتراضات گسترده مردم شده است. به گفته منابعی در شهر صیدا قیمت دلار در برخی مناطق به معادل ۶۰۰۰ لیره رسیده است.
در صیدا نیز معترضان بر مخالفتشان با لطمه زدن به سلاح مقاومت تأکید کردند.
به دنبال وخامت وضعیت اقتصادی مقامات لبنان نشستهای زیادی را با صندوق بین المللی پول برای دریافت کمک مالی برگزار کردند.
بحران اقتصادی در سایه شیوع کرونا باعث شده تعداد زیادی از مردم لبنان طی ماههای اخیر شغلشان یا بخشی از حقوقشان را از دست بدهند. همین مسئله بیکاری در این کشور را به بیش از ۳۵ درصد رسانده است.
در همین حال «سعد الحریری»، نخست وزیر سابق لبنان هم هشدار داد که لبنان در حال حاضر شاهد فروپاشی اقتصادی بسیار خطرناکی است.
الحریری گفت: دولت کنونی علی رغم فرصت صد روزه، هیچ یک از اهداف مورد نظری که به خاطر آن روی کار آمده را محقق نکرده و عزل و نصب های اخیر براساس سهمیه بندی ها صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات