• پنجشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99032214010
  • خبرنگار : 30057

طراحی مدل توزیع عادلانه تسهیلات صندوق نوآوری به شهرهای دور از مرکز

طراحی مدل توزیع عادلانه تسهیلات صندوق نوآوری به شهرهای دور از مرکز

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر لزوم توزیع عادلانه تسهیلات صندوق نوآوری، گفت: مدلی باید طراحی شود که شهرهای دور از مرکز، از حمایت قوی‌تری برخوردار شوند و حتماً برای سرمایه‌گذاری فناوری‌های نو و حمایت از آن، طراحی لازم انجام شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سعیدرضا عاملی در یکصد و سی و دومین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، با اشاره به گزارش ارائه شده توسط صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: خوشبختانه این گزارش نشان می‌دهد سیر تحولی که مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» به آن تأکید دارند، در این صندوق صورت گرفته است.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در ادامه با اشاره به تفکیک انجام شده بین نهاد سیاست‌گذار و نهاد مجری در گزارش صندوق نوآوری ادامه داد: معمولاً دستگاهی که اجراکننده است، باید پیشنهاد سیاست را نیز ارائه دهد.

وی بر ضرورت ارائه پیشنهاد توسط صندوق نوآوری به ستاد نقشه جامع علمی کشور در این زمینه تأکید کرد و گفت: در واقع ذی‌نفع به نوعی سیاستگذار است منتهی باید فرآیند تصویب سیاست مسیر قانونی خود را طی ‌کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد توزیع عادلانه تسهیلات صندوق نوآوری گفت: مدلی باید طراحی شود که شهرهای دور از مرکز، از حمایت قوی‌تری برخوردار شوند و حتماً برای سرمایه‌گذاری فناوری‌های نو و حمایت از آن، طراحی لازم انجام شود.

وی در پایان تصریح کرد: ما نیازمند برنامه‌ریزی نظام‌مند و البته هوشمند هستیم. بدیهی است هوش مصنوعی توان سیستمی دارد.

تأکید دکتر مخبر دزفولی بر توزیع متوازن تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان

دکتر مخبر دزفولی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه گفت: پیشنهاد می‌دهم برای فعالیت‌های شرکت دانش‌بنیان فراخوان داده شود و بررسی شود قابلیت دریافت گرنت از صندوق را دارند یا خیر؟

وی ادامه داد: صندوق نوآوری باید تلاش کند این گرنت­‌ها در اختیار اهل فن قرار گیرد.

دکتر مخبر دزفولی بر ضرورت تشخیص موضوعات اولویت‌­دار کشور با همکاری جریان علمی کشور تأکید کرد و پیشنهاد داد: صندوق نوآوری و شکوفایی با وزارتین علوم و بهداشت و همچنین دانشگاه‌­های بزرگ کشور ارتباط تنگاتنگی داشته باشد.

وی بر توزیع متوازن تسهیلات تأکید کرد و گفت: راه‌­اندازی شرکت‌­های دانش‌بنیان در استان­‌های کم برخوردار از این مسیر اتفاق می‌افتد و مناطقی که منابع مالی و امکانات کافی در اختیار ندارند، در این صورت می‌­توانند به رقابت با مجموعه­‌های بزرگ­تر بپردازند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان سخنان خود بر لزوم داوری گزارشات به صورت عادلانه تأکید کرد و پیشنهاد داد: تیم‌های داوری صندوق نوآوری افزایش یابد و همچنین در مسیر 15 اولویت نقشه جامع علمی کشور حرکت کنند و گزارش آن به ستاد نقشه جامع ارائه شود.

نگاه شرکت‌های دانش‌بنیان صرفاً به بازار داخل نباشد

دکتر حمیدرضا امیری‌نیا، رییس کمیته اقتصاد دانش‌بنیان ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز با اشاره به اینکه به اشتباه از سرمایه‌گذرای جسورانه به سرمایه‌گذاری خطرپذیر برداشت می‌شود، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی یک صندوق ملی است که هم‌افزایی با بخش‌های خصوصی و حاکمیتی دارد.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد دانش‌بنیان کشور در مقابل اقتصاد کل کشور بسیار ناچیز است، گفت: ضرورت دارد ستاد نقشه جامع علمی کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی زمینه‌ لازم برای همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با بخش خصوصی را فراهم کند.

دکتر امیری‌نیا بر ضروت صادرات و داشتن خط اعتباری با کشورهای اسلامی و آفریقایی تأکید و تصریح کرد: نگاه شرکت‌های دانش‌بنیان صرفاً کوتاه مدت و به بازار داخل نباشد.

وی در پایان تصریح کرد: داشتن خط اعتباری با کشورهای متناسب با سیاست‌های دیپلماسی اقتصادی کشور بسیار مهم است.

صندوق نوآوری یکی از عوامل اصلی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است

دکتر حسن قدسی پور، معاون نظارت و ارزیابی علم و فناوری ستاد علم و فناوری نیز ضمن تشکر از ارائه گزارش منطقی صندوق نوآوری و شکوفایی و با اشاره به اینکه صندوق خود را حامی مالی و بانکدار می‌داند و اعتقاد دارد که حوزه سیاست‌گذاری را دستگاه‌های مربوطه انجام دهند، گفت: سیاست‌گذار برای اجرای بهتر نیاز به کسب اطلاعاتی در این زمینه دارد.

وی با تأکید بر اینکه یکی از عوامل اصلی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان وجود همین صندوق است، افزود: چند جریان اصلی در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان وجود دارد.

دکتر قدسی‌پور با بیان این مطلب که یکی از این جریان‌های اصلی برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان وجود شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: خوشبختانه تعدادی از این شرکت‌ها مورد حمایت صندوق هستند.

وی دیگر جریان اصلی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را وجود شرکت‌های بزرگ دانست و افزود: جریان اصلی اقتصاد کشور به وسیله این شرکت‌هاست که این طور به نظر می‌رسد نقش صندوق در توسعه این شرکت‌ها و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کمرنگ است.

دکتر قدسی‌پور با اشاره به وام اخیر برای صنعت خودروسازی کشور اظهار کرد: در صورتی‌که این حمایت‌ها از تولید در کشور از مسیر صندوق انجام شود، با توجه به نظارتهای دقیق صندوق قطعاً شاهد بهره‌وری بیشتر این تخصیص‌ها در صنایع خواهیم بود.

معاون نظارت و ارزیابی علم و فناوری بر لزوم اهتمام ویژه صندوق به شرکت‌های بزرگ تأکید کرد و گفت: تخصیص اعتبار  از طریق صندوق باعث اقتصاد پویا و رونق بیشتر اقتصاد می‌شود.

وی افزود: برای ارائه گزارش دقیق از بازگشت سرمایه به کشور، باید گزارش‌ها بر مبنای اولویت‌ها و اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان در چه زمینه‌ای فعالیت دارند، تنظیم شود.

دکتر قدسی‌پور با اشاره به اهمیت بحث اشتغال ادامه داد: شرکت‌های اندیکاتوری که در دانشگاه‌ها ایجاد می‌شوند، به عنوان چرخه اصلی در اشتغال فارغ‌التحصیلان، مهم هستند.

وی با طرح این سؤال که این شرکت‌ها چقدر مورد حمایت صندوق قرار گرفته‌اند، گفت: نیروهای نخبه و خوشفکر که در این شرکت‌ها مشغول هستند، با استفاده از تسهیلات صندوق می‌توانند در چرخه اقتصاد وارد شوند.

بر اساس اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر قدسی‌پور ارائه گزارش آمار تفکیکی شرکت‌ها به منظور سیاست‌گذاری مؤثر برای آینده را خواستار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha