• پنجشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99032213921
  • منبع : نمایندگی همدان

در جلسه بررسی قیمت مسکن و اجاره بها در همدان مطرح شد؛

حذف دلالان بازار مسکن در همدان/ برخی به دنبال خالی کردن جیب مردم هستند

حذف دلالان بازار مسکن در همدان/ برخی به دنبال خالی کردن جیب مردم هستند

ایسنا/همدان نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: بسیاری از مشکلات گرانی مسکن از دست خارج شده اما عمده ترین مشکل قابل پیشگیری حذف دلالان بازار مسکن است.

حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله شعبانی موثقی صبح پنجشنبه ۲۲ خردادماه در جلسه بررسی قیمت مسکن و اجاره بها در همدان، با اشاره به رتبه برتر استان در بخش گرانی مسکن خاطرنشان کرد: با افزایش تورم مالکان در استان همدان فشار گرانی را به مبلغ اجاره ها اضافه کرده و سختی مضاعفی به مستاجران تحمیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: در اوضاع اقتصادی کنونی جوانی با درآمد ماهی دو میلیون تومان ناچار به پرداخت حداقل اجاره یک میلیون تومانی می‌شود و این موضوع کیفیت سطح زندگی خود را به چالش می کشد.

شعبانی موثقی همچنین با بیان اینکه با خواهش و تضرع نمی‌شود عدالت را در بازار مسکن برقرار کرد، گفت: با نظارت شدید نهادهای مسئول باید بازار را در دست گرفت و نباید بازار مسکن را رها کرد.

وی افزود: در حال حاضر ما خود مستاجر نیستیم و نمی توانیم شرایط مستاجران را درک کنیم اما باید بدانیم که در حوزه زمین و مصالح تحریمی بر ما اعمال نشده و می توانیم با تشدید نظارت چاره اندیشی کنیم.

امام جمعه همدان خواستار کاهش التهاب مسکن شد و اظهار کرد: در افزایش قیمت مسکن عوامل زیادی موثر بوده و بخش اعظمی از آن در اختیارات مسئولان نیست اما وظیفه نظارت و کنترل بخشی از آن التهاب به عهده نهادهای نظارتی است.

وی وجود سوداگران در عرصه مسکن را یکی از عوامل گرانی دانست و گفت: با توجه به اطلاعات موجود درباره قیمت تمام شده ساخت و ساز و قیمت عرضه شده در بازار در می یابیم که دلالان مسکن در همدان حضور پررنگی دارند.

شعبانی موثقی افزود: نهادهای نظارتی و دادستان باید یک درصد قابل کنترل کارشناسی برای میزان اجاره بها تعیین کرده و رد پای دلالان در این عرصه پاک شود.

وی با بیان اینکه تغییر قوانین استانی امری قابل اجرا در استان است، اعلام کرد: از دیگر راههای کاهش قیمت مسکن، تسهیل در روند اجرای قوانین است که نهادهای اجرایی باید به کمک این امر بشتابند.

وی با اشاره به اینکه استان همدان در جذب سرمایه و منابع اقتصادی بسیار ضعیف بوده و در راه اندازی واحدهای تولیدی معطل می کند، گفت: این عوامل باعث سرازیر شدن سرمایه های در گردش به سمت خرید املاک شده و تمایل به ملاکی در بروز دلالی مسکن همدان زیاد شده است.

برخی به دنبال خالی کردن جیب مردم هستند

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: در شرایط کنونی برخی در تلاش هستند به شکلی جیب مردم را خالی و فشار اقتصادی جدیدی به مردم تحمیل کنند که باید مراقب این افراد باشیم.

حمیدرضا حاجی بابایی عوامل زیادی را در افزایش قیمت مسکن در همدان مؤثر دانست و گفت: استان همدان پس از تهران دومین استان در گرانی قیمت املاک بوده که امتیازات موجود در مرکز استان نیز در این حوزه دخیل است.

وی با بیان اینکه نزدیک بودن شهر به راه آهن و ساختار شهری همدان از مهمترین عوامل ساخت و سازها و افزایش قیمت مسکن در همدان است، خاطرنشان کرد: اگر طرح جامع شهری استان آماده شود می‌تواند بسیاری از مشکلات مسکن را حل کند ضمن اینکه باید توازنی در همه ابعاد در استان ایجاد شود.

حاجی بابایی با اشاره به کم ارزش شدن پول در کشور اعلام کرد: افزایش قیمت سکه و ارز و سایر مسائل خود گویای این است که پول در دست مردم ارزش خود را از دست داده است. عاملان خرید و فروش، املاک و بنگاه های مسکن با خرید و فروش زمین هدف را روی گرانی گذاشته و با جابه جایی آنی رشد چشمگیر را شاهد هستیم.

افزایش مصالح، مهمترین عامل افزایش قیمت مسکن

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان نیز در ادامه با اشاره به عوامل افزایش قیمت مسکن در استان اعلام کرد: افزایش مصالح مهمترین عامل افزایش قیمت مسکن بوده به شکلی که هر یک از اجزای ملک به صورت مستقیم در بالا رفتن قیمت نقش دارد.

داریوش حسینی ثبات در بازارهای اقتصادی را از عوامل کنترل مستقیم قیمت ها در همه حوزه ها به ویژه مسکن دانست و گفت: تورم های به وجود آمده نگرانی هایی در زمینه افزایش قیمت را در پی خواهد داشت که باید کنترل شود.

وی تصریح کرد : در طرح ملی مسکن در استان همدان بیش از ۱۷ هزار نفر ثبت نام کرده اند اما تاکنون۳۰۰۰ نفر اطلاعات خود را در سامانه بارگذاری کرده اند و این بدان معناست که تقاضاها واقعی نیست.

حسینی در پایان بیان کرد: با توجه به ظرفیت هایی که در همدان وجود دارد، باید مراقب تغییر ناگهانی قیمت ها بود که طرح جامع و بررسی مسائل کارشناسی در آن می‌تواند مؤثر باشد.

کمتر از ۵ درصد اراضی همدان در بافت تاریخی قرار دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز گفت: افرایش قیمت مسکن در همدان از گذشته وجود داشته و عدم اجازه برای ساخت و ساز در بافت تاریخی و مرکزی شهر دخالتی در این امر ندارد.

علی مالمیر تصریح کرد: مردم همدان مسکن را کالای مصرفی ندانسته و با دید سرمایه گذاری به آن نگاه می‌کنند و این امر زمانی که تسهیلات زودبازده داده می‌شد، بخش اعظمی از آن در حوزه مسکن مصرف می‌شد.

وی با بیان اینکه منع ارتفاع ساخت و ساز در بافت تاریخی بسیار جزئی است، اعلام کرد: کمتر از ۵ درصد از اراضی استان در قسمت بافت تاریخی بوده و تأثیر آن در بازار مسکن کمتر از یک درصد است و این امر در شورای عالی معماری و شهرسازی بوده و در دست استان نیست.

صدور مجوز برای ساخت و ساز در زمین هایی با سند عادی

شهردار همدان نیز از اجازه صدور مجوز برای ساخت و ساز در زمین هایی با سند عادی به منظور کاهش قیمت مسکن در همدان خبر داد و با اشاره به تأثیر روند صعودی اقتصاد کشور بر افزایش قیمت مسکن در استان خاطرنشان کرد: در سال گذشته برای یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع پروانه ساخت و ساز صادر شده که به طور متوسط باید شاهد ۱۵ هزار واحد باشیم.

عباس صوفی از جهش ناگهانی قیمت مسکن در استان طی یکسال گذشته خبر داد و گفت: با توجه به اراضی موجود و روند ساخت و ساز ها نباید در همدان مشکل مسکن به این جدیت برسد.

وی با بیان اینکه همدان باید به رشد متوازنی از قیمت ها در مناطق مختلف برسد و فرق چندانی بین بالاشهر و پایین شهر نداشته نباشیم، تصریح کرد: عامل بعدی که خود سدی بر سر راه مسکن و عامل افزایش قیمت شده، طرح ساخت و ساز در بافت تاریخی مرکزی شهر توسط میراث فرهنگی است.

صوفی خاطرنشان کرد: پایین بودن ارتفاع در بافت تاریخی مرکزی شهر رغبت را از ساخت و ساز کاهش داده و اگر تدبیری برای این تصمیم میراث فرهنگی نشود اثر منفی و افزایش قیمت در بازار مسکن استان دارد.

وی از صدور پروانه ساخت برای زمین هایی با سند عادی در همدان خبر داد و یادآور شد: اگر بتوانیم با طرح های مختلف تولید مسکن را در همدان بالا ببریم، اثر منفی در قیمت ها ندارد اما می‌توان از افزایش آن جلوگیری شود.

وی پیگیری برای ورود زمین‌های متعلق به دولت در قالب تعاونی به عرصه ساخت و ساز را از دیگر اقدامات شهرداری دانست و افزود: در حوزه مباحث شهری، اقدامات مختلفی در حال انجام است تا بتوانیم نقاط مرغوب شهر را افزایش دهیم و در برخی نقاط دیگر تجدیدنظر شود.

شهردار همدان در پایان اظهار کرد: کیفیت زندگی در همدان افزایش یافته و متعاقباً قیمت مسکن به علت مهاجرت به همدان رشد کرده و تقاضای مسکن و ساخت و سازها سیر صعودی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha