به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، انکرونزیزا کشوری را از خود به جای گذاشته که لکه ننگ گورهای نامشخص مخالفان سیاسی و یک اقتصاد فروپاشیده را بر پیشانی دارد و یک سوال مطرح است که آیا مبارزه برای جانشینی وی منجر به اختلاف و تفرقه در بین روسای امنیتی و ژنرالهای قدرتمند این کشور میشود یا خیر.
پس از آنکه سازمان ملل تجاوز، شکنجه و قتلعام گسترده مخالفان سیاسی توسط فعالان حزب حاکم و نیروهای امنیتی بروندی را گزارش داد، کمکهای بینالمللی به این کشور آفریقایی به طور عمده قطع شد. روزنامهنگاران مستقل نیز عمدتا در تبعید یا در زندان به سر میبرند.
انکرونزیزا که ۵۵ سال داشت قرار بود در اوت سال جاری میلادی از قدرت کناهگیری کند؛ هنگامی که اوریسته انداییشیمیه، نامزد حزب حاکم که با موفقیت در انتخابات ماه گذشته پیروز شده بود، قرار بود جایگزین انکرونزیزا شود. اپوزیسیون بروندی اعلام کرده که این انتخابات با تقلب و خشونت ضایع شده است؛ اتهاماتی که دادگاه قانون اساسی بروندی هفته گذشته آنها را رد کرد.
قانون اساسی بروندی تاکید دارد که پاسکال انیابندا، رئیس شورای ملی بروندی باید در حال حاضر زمام امور کشور را به دست گیرد تا زمانی که انداییشیمیه به طور رسمی دوره ریاست جمهوری هفت ساله خود را از اواخر اوت آغاز کند.
هنوز مشخص نیست که انکرونزیزا دقیقا چه روزی فوت کرده است. دولت بروندی در بیانیهای گفت: رئیس جمهور روز شنبه مشغول تماشای یک بازی والیبال بود اما همان شب بیمار شد و به بیمارستان منتقل شد. وضعیت سلامتی او در روز یکشنبه بهبود یافت اما به طور کاملا غیرمنتظره صبح دوشنبه وضعیت سلامتی او وخیم شد و ناگهان دچار ایست قلبی شد. پزشکان به مدت چند ساعت بر روی او عملیات احیاء قلبی ریوی انجام دادند اما نتوانستند انکرونزیزا را نجات دهند. برخی منابع از احتمال ابتلای وی به بیماری کووید 19 خبر داده بودند.
دولت در این بیانیه از مردم خواسته تا آرامش خود را حفظ کنند و هفت روز عزای عمومی اعلام کرد.
در این بیانیه آمده است: دولت جمهوری بروندی با تاثر و تاسف درگذشت ناگهانی رئیس جمهور پییر انکرونزیزا را اعلام میکند.
انتهای پیام
نظرات