• سه‌شنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99032012523
  • منبع : نمایندگی همدان

موج دوم کرونا با غفلت‌های بزرگ

موج دوم کرونا با غفلت‌های بزرگ

ایسنا/همدان کروناویروس به طور رسمی SARS-CoV-۲ (مختصر شده سندروم تنفسی کروناویروس دو) نامیده می‌شود. این ویروس می‌تواند با تنفس، وقتی فردی در نزدیکی سرفه می‌کند، یا از طریق تماس با سطح آلوده و سپس مالیدن دست به صورت وارد بدن شود.

این ویروس ابتدا سلول‌هایی که گلو، راه‌های هوایی و ریه ها را فرش کرده‌اند، آلوده کرده و آنها را تبدیل به کارخانه کروناویروس می‌کند. در نتیجه ویروس های جدید بسیار زیادی تولید می‌شود تا سلول های بیشتری را آلوده کنند. وقتی تعداد کپی های ویروسی زیاد شود به سلول های همسایه حمله می‌کند.

در مرحله ابتدایی شما بیمار نبوده و بعضی از افراد شاید هرگز علائمی نشان ندهند. دوره کمون، زمان بین آلودگی و ظهور نخستین علائم بسیار متفاوت است اما به طور متوسط پنج روز است.

این چیزی است که بیشتر افراد تجربه خواهند کرد. کووید ۱۹ عفونت ملایمی است که از هر ۱۰ نفر هشت نفر را درگیر می‌کند و علائم اصلی آن سرفه و تب است. بدن درد، سوزش گلو و سردرد هم محتمل هستند اما حتمی نیستند.

عضو هیئت علمی گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان درباره کروناویروس به خبرنگار ایسنا توضیح داد: کروناویروس قابلیت انتقال بسیار بالایی دارد، اگر سطوح ضدعفونی نشوند و فرد مبتلا از ماسک استفاده نکند، شخص مبتلا می تواند برای اطرافیان بسیار خطرناک باشد و تعداد زیادی از افراد جامعه را به کروناویروس مبتلا و تمام اطرافیان را درگیر کند.

دکتر فاطمه ترکمان‌اسدی با تأکید بر مراقبت های بهداشتی و عدم پایداری ویروس در صورت ضدعفونی کردن گفت: مراقبت های بهداشتی در این دوران به سه گروه تقسیم می شوند؛ بیمار مبتلا به کروناویروس، اطرافیان این بیمار و مابقی اقشار جامعه.

وی ادامه داد: فرد مبتلا تا زمان بهبودی باید کامل در قرنطینه بماند، با افراد خانواده خود نیز ارتباطی نداشته و در اتاق مجزا با تهویه مناسب ساکن باشد. این فرد باید از ماسک استفاده کرده، دست های خود را مرتب با آب و صابون بشوید و سرویس های بهداشتی مورد استفاده این افراد نیز روزی یکبار با مواد ضدعفونی کننده مانند وایتکس رقیق شده شسته شود.

وی در رابطه با مراقبت های بهداشتی نزدیکان افراد مبتلا به این ویروس مطرح کرد: این افراد ممکن است ناقل بیماری باشند بنابراین توصیه می شود اگر امکان انجام تست را ندارند تا دو هفته در قرنطینه خانگی بمانند، مسائل بهداشتی را رعایت کرده، از مواجهه مستقیم با بیمار پرهیز کنند و اگر علائم بیماری را داشتند سریع به پزشک مراجعه کنند.

این متخصص بیماری‌های عفونی اضافه کرد: مابقی افراد جامعه نیز باید مسائل بهداشت فردی را رعایت کنند و تردد در مکان های عمومی را به مواقع ضروری محدود سازند چراکه عدم رعایت این نکات می تواند موج دوم کرونا را ایجاد کند.

وی گفت: به علت مشکلات اقتصادی ما نمی توانیم مشاغل را تعطیل کنیم و مردم باید بنا به ضرورت از آنها استفاده کنند اما پیک نیک، تفریح و مسافرت غفلت بزرگی است که ما را به سمت موج دوم بیماری می برد که اگر رعایت نکنیم ممکن است به آماری حتی بالاتر از فروردین ماه که شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم، برسیم.

عضو هیئت علمی گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا یادآور شد: همچنین ممکن است با آغاز فصل سرما از مهرماه، با شیوع آنفلوانزا و ادغام این دو ویروس اوضاع سختی خواهیم داشت.

وی خطاب به شهروندان بیان کرد: بازگشایی مراکز به معنای اتمام کرونا نیست، در چند روز اخیر افزایش قابل توجهی در آمار مبتلایان به کرونا داشتیم بنابراین اگر مجبور به تردد هستید، در فضای بسته حتماً ماسک و دستکش استفاده کنید، پس از آن دست خود را با آب و صابون بشوئید و در صورت داشتن علائم بیماری به پزشک مراجعه کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha