به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دو منبع ارشد اپوزیسیون سوریه و یک منبع منطقهای گفتند که «گروه واگنر»، مقاطعهکار خصوصی نظامی، جذب نیرو را با نظارت ارتش روسیه انجام میدهد. یک عضو سابق گروه واگنر هم گفت اولین بار در سال ۲۰۱۹ سوریها را به لیبی فرستاد.
وزارت دفاع روسیه و گروه واگنر به سوالات رویترز در این رابطه پاسخی ندادند.
در همین حال، ترکیه از طرف دیگر درگیری لیبی که دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس به نخستوزیری فائز السراج است، حمایت نظامی میکند. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه فوریه گفت نیروهایی از "ارتش ملی سوریه" (تحت حمایت ترکیه) در لیبی هستند، علاوه بر ارتش خود ترکیه.
برخی کارشناسان میگویند، مشارکت مسکو در لیبی در واقع توسعه جاهطلبی آن برای اعمال نفوذ در شرق مدیترانه است. مصر و امارات هم از خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای شورشی موسوم به "ارتش ملی" لیبی حمایت میکنند.
جاشوآ لندیس، رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه اوکلاهاما میگوید: روسیه و ترکیه هر دو توان نظامی خودشان را تشدید و نیروهایی را وارد لیبی میکنند که درگاه ورود به اروپاست. روسیه تلاش دارد تا با تلاش ترکیه برای اعزام مزدوران سوری رقابت کند اما با نتایج متفاوت.
براساس یک گزارش محرمانه سازمان ملل متحد که ماه مه به دست رویترز رسید، گروه واگنر تا ۱۲۰۰ نیرو در لیبی مستقر کرده است. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه ژانویه گفته بود اگر نیروی روسی در لیبی حضور دارد، نماینده دولت روسیه نیست و دولت هم به آنها پولی پرداخت نمیکند.
لیبی از زمان برکناری معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع شاهد دودستگی و جنگ و ناآرامی است و دو دولت یکی در غرب (دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج) و دیگری در شرق (به ریاست خلیفه حفتر) بر این کشور سلطه دارند که هر یک تلاش دارد با شکست دیگری، کنترل کل کشور را در دست بگیرد. دولت اول از سوی سازمان ملل و ترکیه به رسمیت شناخته شده و دولت شرق لیبی هم از سوی برخی کشورها از جمله روسیه حمایت میشود.
انتهای پیام
نظرات