به گزارش ایسنا، روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم در یادداشتی به قلم صالح قزوینی تحت عنوان "جدیت ترامپ در گفت وگو با ایران" نوشت: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا تهران را به مذاکره دعوت کرد و گفت که آزادی مایکل وایت ، افسر سابق نیروی دریایی آمریکا نشان می دهد که امکان توافق میان دو کشور ایران و آمریکا وجود دارد. این اولین بار نیست که دونالد ترامپ ایران را به مذاکره دعوت می کند؛ او از زمان خروج واشنگتن از برجام همواره ایران را به مذاکره دعوت کرد، ترامپ در کمپین انتخاباتی و پس از پیروزی در انتخابات و همچنین قبل از خروج از برجام نیز خواستار مذاکره با ایران شده بود.
در این یادداشت آمده است: ترامپ همواره تاکید می کند که گفت وگو با او نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت و همیشه از مذاکره کنندگان ایرانی تمجید کرده است تا جایی که اعلام کرد ایران از طریق مذاکره به هرچه خواسته رسیده است درحالی که در تمامی جنگ ها شکست خورده است. تهران همواره به دعوت های ترامپ هیچ توجه و التفاتی نکرده است و همیشه حسن روحانی رئیس جمهور ایران و یا محمد جواد ظریف، وزیر خارجه این کشور به دعوت های ترامپ پاسخ داده اند تا اینکه رهبر انقلاب اسلامی ایران شرطی برای جدیت و صدق ترامپ در اجرای مذاکره با ایران قرار داد و تاکید کرد که بازگشت به برجام و لغو تمامی تحریم ها امری ضروری است.
نویسنده آورده است که این بار نیز همانند گذشته محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به دعوت ترامپ در صفحه توییتر خود نوشت: زمانی که وارد دفتر ریاست شدی توافقی با هم داشتیم، ایران و دیگر اعضای برجام میز مذاکرات را ترک نکردند اما مشاوران تو که بیشترشان اخراج شدند وارد ماجرا جویی احمقانه ای شدند. این که چه زمانی تصمیم بگیرید این مسأله را اصلاح کنید، به خودتان مربوط است.
در ادامه این یادداشت آمده است: حقیقتا بسیار عجیب است که ترامپ دعوت به چیزی می کند که از قبل می داند پاسخ به آن چگونه خواهد بود، این حماقت ترامپ به جایی رسیده است که تشخیص نمی دهد چه چیزی مفید و چه چیزی بی فایده است؟ حقیقت امر این است که این مرد احمق نیست بلکه عمل گرایی و پراگماتیسم غربی همین است، علاوه بر این ترامپ هر بار ایران را به مذاکره دعوت می کند چه بسا که تهران به یکی از این دعوت ها پاسخ دهد، او همچنین در تلاش است که تهران را در تنگنا قرار دهد و با ادعای اینکه او ایرانی ها را به گفت وگو دعوت کرده است اما آن ها اهل آن نبودند، جامعه بین المللی را علیه ایران متحد کند.
در یادداشت این روزنامه فرامنطقه ای آمده است: تهران بارها اعلام کرده است که هیچ هراسی از گفتوگو و مذاکره ندارد و از آن فوبیا ندارد و اگر اینگونه بود با قدرتمندترین کشورهای جهان بر یک میز نمینشست و توافق هسته ای را با آن ها امضا نمیکرد اما با توجه به اینکه تهران از پیش میداند که ترامپ از طریق این دعوت ها به دنبال چیست، نمی خواهد وسیله ای برای تحقق اهداف او باشد. ایران به خوبی می داند که در بهترین حالت، ترامپ گفت وگو و مذاکره را به درازا خواهد کشید تا اینکه زمان ریاست جمهوری اش به پایان برسد بدون اینکه هیچ چیزی به ایران بدهد و مذاکرات هیچ گونه نتایج عملی و حقیقی به دنبال نداشته باشد، ایرانی ها همچنین به خوبی می دانند که ترامپ به دنبال این است که علیرغم تحریم های مختلف واشنگتن علیه تهران، ایران هیچگونه اقدام و موضعی اتخاذ نکند و بی جرکت بماند.
نویسنده می گوید: ترامپ امروز بیشتر از هر زمانی به مذاکرات صوری نیاز دارد؛ او به این مساله نیاز دارد که تهران آرام بماند و اقدامی اتخاذ نکند که او در تنگنا قرار گیرد و این اقدام در انتخابات آتی آمریکا تاثیر گذار باشد، بنابراین ترامپ بر این مساله پافشاری می کند که ایرانی ها فرصت حضور او را غنیمت بشمارند و به دنبال رفتن او نباشند زیرا در دوره دیگر ریاست جمهوری نیز خواهد ماند، اما اگر ترامپ به این انداره مطمئن است که در دوره بعد نیز در ریاست جمهوری آمریکا خواهد ماند چرا از تهران می خواهد که در مذاکره با او تسریع ببخشد؟ او می تواند صبر کند و پس از پیروزی در انتخابات ایران را به مذاکره دعوت کند. تهران به خوبی می داند که ممکن است فرصت کنونی تکرار نشود و اکنون بهترین زمان برای فشار آوردن به ترامپ و مجبور کردن او به بازگشت به برجام و برداشتن تمام تحریم های آمریکا علیه ایران است، به همین دلیل ایران به ارسال نفتکش های خود به ونزوئلا که در آن واحد اهداف زیادی از آن محقق کرد اکتفا نمی کند، ایران تحریم های آمریکا علیه خود و ونزوئلا را شکست داد و در برابر مردم آمریکا و جامعه بین المللی ترامپ را در تنگنا قرار داد و ضعف و ترس ترامپ از مقابله با ایران را نشان داد.
در این یادداشت آمده است: انتظار می رود که تهران گام های دیگری را نیز اتخاذ کند و چه بسا در مقدمه این گام ها شکستن "قانون قیصر" باشد؛ قانونی که آمریکا علیه سوریه تحمیل کرد و این دقیقا همان چیزی است که ایران به دنبال آن است زیرا تهران تنها به دنبال شکست تحریم های خود و هم پیمانانش نیست بلکه به دنبال نابودی تکبر آمریکا و سرکشی ترامپ است و اگر ایران دائما آمریکا را به چالش دعوت کرده است می خواهد ثابت کند که این کشوری که همه از آن هراس دارند چیزی جز خانه عنکبوت نیست.
در پایان این یادداشت آمده است: اگر ترامپ می خواهد که تهران به اقدامات خود پایان دهد و مانع پیروزی او در ریاست جمهوری نشود باید زبان دعوت به گفت وگو و مذاکره را ترک کند و به جای آن به برجام باز گردد و تمامی تحریم ها را بردارد، بعد از آن چه بسا ایران قبول کند که با او مذاکره کند در غیر این صورت ایران به اقدامات خود ادامه خواهد داد و تنها چیزی که باعث توقف ایران می شود بازگشت و عقب نشینی ترامپ است.
انتهای پیام
نظرات