به گزارش ایسنا، مهدی میراشرفی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت اقتصادی کشور گفت: مهمترین جوابی که میتوان به بدخواهان کشور داد ارجاع به آمار تجارت خارجی در سال ۹۸ است. ما در سال گذشته ۱۳۵ میلیون تن صادرات و ۳۵ میلیون تن واردات داشتهایم، یعنی وزن تجارت خارجی ۱۷۰ میلیون تن بوده که رکوردی را در تاریخ کشور به جای گذاشتهایم. در بحث ارزش مبادلات تجارت خارجی با ۸۵ میلیارد دلار عملکرد را سال گذشته به پایان رساندیم که بهترین جواب به بدخواهان کشور است که میگفتند میخواهند اقتصاد کشور را زمین گیر کنند.
وی در توضیح اقدامات گمرک برای حمایت از تولید، تسهیل و تجارت در ارتقای کار گمرک گفت: بیش از ۸۰ درصد کالاهای وارداتی کشور کالاهای واسطه تولید و مواد اولیه ماشین آلات و خط تولید بوده که با دیدن مشکلات ورود کالاها کاهش قیمت تمام شده تولید رخ میدهد ما در سال گذشته فعالان اقتصادی مجاز را شناسایی کرده که بیش از ۲۲۰ فعال اقتصادی مجاز ثبت شد.
میراشرفی گفت که با تهمیداتی مسیر ثبت شده کالاها از ۳۵ درصد در سال ۹۷ به ۵۱ درصد در سال ۹۸ رسید. درباره بحث مربوط به تسهیل تجارت در خصوص واردات کالاهای مورد نیاز تولید کشور هم اقداماتی صورت گرفت.
به گفته وی در قرن ۲۱ سه توصیه برای تسهیل تجارت و ارتقای سلامت وجود دارد و آن الکترونیکی و مجازی و هوشمند کردن فعالیت اقتصادی است. گمرک جمهوری اسلامی ایران در سنوات گذشته اقدامات بسیار منسجمی انجام داد و به سمت الکترونیکی کردن امور رفت، خوشبختانه از این بابت از سازمانهای پیشرو بودیم. در بحث مجازی سازی گمرک روی موبایل اقداماتی صورت گرفت شعار ما این است که هر فعال اقتصادی از هر کجا و هر زمانی بتواند اظهارنامه اقتصادی گمرک را ارسال کند. اقداماتی برای بحث هوشمند سازی هم صورت گرفته امیدواریم در کنار الکترونیکی و مجازی کردن موضوع هوشمند سازی را اجرا کنیم تا شاهد افزایش شاخصهای مربوط به توانمندسازی تجارت باشیم.
رئیس گمرک با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ایجاد شبکه اجتماعی بومی گفت: گمرک شبکه اجتماعی بومی برای فعالان اقتصادی مجاز تولید کرد، تا بتواند تحت این شبکه به ارائه خدمات از گمرک و تجارت خارجی بپردازد همچنین بحث راه اندازی مدیریت شبکههای هوشمند را به عنوان برنامه در سال جاری داریم. میخواهیم به سمت کنترلهای غیر مزاحم و غیر ملموس برویم. ما با اتکا به توان داخلی و نیروهای متعهد و متخصص توانستهایم نرم افزارهای بومی تولید کنیم.
به گفته وی با وجود تحریمهای ظالمانه در بخش سخت افزار از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شده تا گمرک مجهز به دستگاههایی همچون آشکار ساز، اسکن کانیتر و ایکس ری شود.
رئیس گمرک در پایان قوانین متعدد را به عنوان تهدیدهای بخش تجارت خارجی برشمرد و گفت که تعدد مراجع سیاست گذار و عدم وجود زیرساختهای مناسب از دیگر تهدیدهای این بخش است.
انتهای پیام
نظرات