در آن زمان، بخش ایرانی تالاب هورالعظیم نیز چندین بار دچار آتشسوزی شد و برای اطفای حریق هور، کار به اعزام بالگردهای آبپاش به مرز بین ایران و عراق کشید.
به گزارش ایسنا، حریق در هور همچنان ادامه داشت و در نهایت اواخر مهرماه همان سال، احمدرضا لاهیجانزاده مدیرکل وقت حفاظت محیط زیست خوزستان گفت که به دلیل رطوبت منطقه و بارندگی، دود آتشسوزی هورالعظیم دیده نمیشود بنابراین میتوان گفت که آتش در بخش عراقی تالاب هورالعظیم مهار شده است.
دو سال بعد، اکنون در بهار ۹۹ عرصههای مختلف زیست محیطی به دلایل متفاوت از جمله گرمای هوا، آتش زدن کاه و کلش مزارع و اختلافات اشخاص دچار آتشسوزی شدهاند. در این شرایط، این سوال مطرح است که وضعیت فعلی تالاب هورالعظیم با توجه به سابقه آتشسوزیهای قبلی، چگونه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان احتمال وقوع حریق گسترده در تالاب هورالعظیم را به دلیل وضعیت مطلوب آبی فعلی این تالاب، کم میداند.
محمدجواد اشرفی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره آتشسوزیهای اخیر در عرصههای جنگلی و زیست محیطی، درباره وضعیت هورالعظیم اظهار کرد: هر چند تالاب هورالعظیم در سال ۹۷ دچار آتشسوزی شده بود اما با توجه به وضعیت مطلوب آبی این تالاب در موقعیت کنونی، احتمال وقوع مجدد حریق و شانس وقوع آتشسوزی خودبهخودی کم است.
وی افزود: حتی اگر آتشسوزی عمدی نیز در تالاب هورالعظیم رخ دهد؛ باز هم به دلیل شرایط مطلوب آبی، گستردگی آتشسوزی در هورالعظیم مانند دو سال پیش نخواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد تالاب هورالعظیم آبگیری شده است، هر چند با توجه به گرمای هوا و تبخیر آب، این میزان آب تالاب کاهش خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات