حسین کلانتری عصر جمعه ۱۶ خرداد ماه در این نشست قرار گرفتن دانشگاه یاسوج جزء ۵ دانشگاه برتر کشور در بین دانشگاههای آسیا، را به مجموعه ی دانشگاه تبریک گفت.
وی با تشکر از مجموعه شهرداری تهران به دلیل حضور تیم آتش نشانی تهران در استان، اظهارکرد: بنده از آقای حناچی شهردار تهران و سایر مدیران این شهرداری تشکر میکنم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آتش سوزی جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در گذشته این آتش سوزی هم وجود داشت، به طور مثال در سال ۸۵، ۱۱۰۰ هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد سوخت و در سال ۸۶، نیز ۱۴۰۰ هکتار این استان سوخت و به همین نسبت وجود داشته است.
کلانتری تصریح کرد: در سال جدید ۲۳۰ فقره آتش سوزی در کشور رخ داده است.
وی با اشاره به تجهیزات استان در بحث آتش سوزیها ادامه داد: مجموع دستگاههای دمندههای این استان در طول این ۴۰ سال انقلاب به ۴۰ دستگاه نرسیده بود که ما در همین سال جاری تعداد دمندههای استان را به ۳۰۰ دستگاه دمنده خواهیم رساند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ۸۷ درصد از وسعت استان کهگیلویه و بویراحمد جنگل و مرتع است، تاکید کرد: کل تأسیسات، ابنیه، راهها و جادههای استان شامل ۱۳ درصد است و به طور قطع مهار آتش سوزی و مراقبت از این مراتع و جنگلها دشوار است و باید تدابیر بهتری اندیشیده شود.
کلانتری عنوان کرد: باید در عملیات مهار آتش سوزیها وظایف مشخص باشد، اما در این عملیات آتش سوزیها دیدیم که فرمانداران و مدیران همه پای کار بودند.
وی با تاکید بر اینکه باید تدابیر و برنامه بهتری برای جلوگیری از آتش سوزی جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد داشته باشیم، اظهارکرد: باید برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت طراحی کنیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد از شناسایی نقاط حادثه خیز در استان خبر داد و گفت: به عنوان برنامه کوتاه مدت، همه مدیران و فرمانداران آماده باشند که امسال را عبور دهیم و تا جایی که میتوانیم جلوی آتش سوزیها را بگیریم و باید تا میتوانیم تجهیزات سبک را به استان وارد کنیم.
کلانتری افزود: استفاده از ظرفیت پهپادها و هوشمند سازی صیانت از جنگلها یک برنامه و ضرورت است.
وی بر توانمندسازی گروههای مردمی، دوست داران محیط زیست و سازمانهای مردم نهاد نیز تاکید و تصریح کرد: باید بخشی از جنگلها را در اختیار آنها قرار دهیم و با آنها قرارداد منعقد شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به تجهیز اداره کل منابع طبیعی و محیط زیست گریزی زد و خاطرنشان کرد: در این راستا باید تلاش کنیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین از مردم به طور ویژه تشکر کرد و افزود: از جوانان گچسارانی، دهدشتی، بسیج، تیپ ۴۸ فتح استان، سپاه فتح استان و نیروهای مردمی و... قدردانی میکنم.
کلانتری با بیان اینکه مجموعه سپاه با تمام توان پای کار آمدند، ادامه داد: از رئیس کل دادگستری، دادستان استان، هیئت های کوهنوردی و ورزشی، اعضای شورای تأمین استان و شهرستانها، اعضای ستاد بحران، فرمانده ارتش، فرمانده سپاه کشور، وزیر کشور، رئیس سازمان ستاد بحران کشور، مدیرعامل جمعیت هلال احمر کشور و از همه رسانهها نیز تشکر و قدردانی میکنیم.
وی افزود: از تمام کسانی که از سر دلسوزی نوشتهاند و گفتند، تشکر میکنم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بعضی با زاویه دید خودشان مصاحبه کردند و گفتند، عنوان کرد: اما نباید نقش بارز رسانه ها در اطلاع رسانی شفاف در این خصوص را فراموش کنیم.
کلانتری به موضوع اطلاع رسانی و آمار در هنگام بحرانها اشاره کرد و گفت: استاندار به عنوان رئیس ستاد بحران است و بنده برای ارائه آمار چندین بار با مسئولان مربوطه صحبت کردم، دو بار با آقای هاشمی مدیرکل محیط زیست صحبت کردم و خواستار ارائه آمار وسعت آتش سوزی شدم.
وی افزود: در آتش سوزی خائیز، ۴۰ هکتار از جنگلهای ما دچار آسیب شد؛ اما برخی رسانه ها در پوشش اخبار کم لطفی کردند و از ارائه آمار دقیق خودداری شد.
کلانتری عنوان کرد: بعضی فیلم جنگل های استرالیا را به دیل و خائیز ربط دادند و گوزن آمریکای شمالی را به جای گونه های خائیز معرفی کردند بعد می گویند مسئولان در خواب هستند.
وی اظهارکرد: ما می دانیم شاید از روی دلسوزی صحبت کردند، اما صحبتها باید مطابق با واقعیت باشد و باید حقیقت و واقعیت را هم ببینیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اعزام اکیپ ارتش برای کمک رسانی به وحوش کوه خائیز، بیان کرد: طبق گفته ارتش یک حیوان آسیب دیده مشاهده نشد اما نمیدانم اطلاعات غلط دادن و مردم را نسبت به نظام بدبین کردن به چه کسی سود میرساند.
کلانتری افزود: بیان این اطلاعات از سوی رسانهها سبب شد تا برخی از هنرمندان و سیاسیون موضع بگیرند، من از چشم آنها نمیبینم، بلکه آنها بر اساس همین آمارها حرف میزدند و حتی رئیس جمهور خودشان به این موضوع وارد شدند.
وی تاکید کرد: مسئولان زیادی از کشور با ما تماس گرفتند از جمله شهردار تهران، وزیر بهداشت و همه حس دلسوزی نسبت به محیط زیست داشتند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در عملیات آتش سوزی همه پای کار بودند، تصریح کرد: همه مدیران استان و شهرستانها پای کار و در میدان بودند و با چشمان خود دیدم که یکی از مدیران کل به دلیل گرما زدگی دچار ضعف شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، کلانتری بیان کرد: می گویم که کم فروشی نشد و باید واقعیت ها به مردم منعکس شود.
انتهای پیام
نظرات