• پنجشنبه / ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99031508878
  • خبرنگار : 71496

/به روز رسانی شد/

ارتش دولت وفاق طرابلس را آزاد کرد/ پیشروی به سمت ترهونه، آخرین مقر اصلی حفتر در غرب لیبی

ارتش دولت وفاق طرابلس را آزاد کرد/ پیشروی به سمت ترهونه، آخرین مقر اصلی حفتر در غرب لیبی

دولت وفاق ملی لیبی امروز (پنج‌شنبه) اعلام کرد، نیروهای آن بر کل طرابلس، پایتخت مسلط شدند این بعد از راندن آخرین نیروهای باقی مانده ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر از طرابلس بود. نیروهای دولت وفاق لیبی همچنین وارد مرزهای اداری شهر ترهونه در جنوب شرقی پایتخت شدند. این رویداد قبل از آغاز تلاش‌ها در جهت انجام مذاکرات برای دستیابی به آتش‌بس است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الجزیره، سرهنگ محمد قنونو، سخنگوی ارتش لیبی طی بیانیه‌ای گفت: بعد از اعلام طرد نیروهای باقی مانده خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای شرق لیبی از دو منطقه عین زاره و وادی الربیع در جنوب طرابلس و آزادسازی کامل این دو منطقه نیروهای ارتش دولت وفاق بر کل مرزهای اداری پایتخت مسلط شدند. طرابلس آزاد و امن شده است و ما به مرزهای اداری شهر ترهونه در جنوب شرق طرابلس رسیده‌ایم.

قنونو افزود: در حال حاضر در منطقه قصر بن غشیر و بازار خمیس امسیحل تا مرزهای اداری شهر ترهونه، آخرین مقر اصلی نیروهای حفتر در غرب لیبی در حال پیشروی هستیم. 

مصطفی المجعی، سخنگوی دفتر اطلاع‌رسانی عملیات آتشفشان خشم نیز گفت، نیروهای ارتش به منطقه فم ملغه در داخل مرزهای اداری ترهونه در ۹۰ کیلومتری جنوب شرق طرابلس رسیده‌اند در حالیکه خروج خودروها و تجهیزات شورشیان از شهر ترهونه رصد شد، آنها به سمت شهر بنی ولید در ۱۸۰ کیلومتری جنوب شرق طرابلس در حرکت هستند.

نیروهای وفاق اعلام کردند، در جریان پیشروی بر تجهیزات نظامی، خودروهای زرهی، تانک‌ها و انبارهای تسلیحاتی نیروهای تحت امر حفتر تسلط یافته‌اند.

سخنگوی ارتش لیبی طی بیانیه‌ای اعلام کرده بود: فرودگاه بین‌المللی طرابلس از اشغال شبه‌نظامیان وابسته به خلیفه حفتر آزاد شده است.

وی با اشاره به اینکه یگان‌های نظامی ارتش لیبی کنترل کامل فرودگاه بین‌المللی طرابلس را به دست گرفته‌اند، گفت: شبه‌نظامیان وابسته به خلیفه حفتر که به سمت منطقه «قصر بن غشیر» فرار کرده‌اند را تعقیب می‌کنیم.

برخی تصاویر منتشر شده در اینترنت نشان می‌دهند، نیروهای دولت وفاق روی کامیون‌های کوچک در میان پهپادهای نابود شده در نتیجه حملات سوارند و در کنار ساختمان‌های مرتبط با فرودگاه در حال گرفتن سلفی از خودشان هستند.

به گزارش دفتر اطلاع‌رسانی عملیات «برکان الغضب»، فتحی باش‌آغا، وزیر کشور لیبی گفت: آزادسازی فرودگاه طرابلس توسط نیروهای دولتی نقش مهمی در افزایش امنیت برای مردم به ویژه زنان و کودکان خواهد داشت.

وی افزود: شبه نظامیان خلیفه حفتر از داخل فرودگاه طرابلس که روز گذشته آزاد شد، مناطق مسکونی پایتخت را با راکت و خمپاره هدف قرار می‌دادند که بیشتر قربانیان آن حملات کورکورانه زنان و کودکان بودند.

او ادامه داد: شبه نظامیان پیش از فرار از مناطق اطراف فرودگاه منازل و ساختمان‌های دولتی را با استفاده از روش‌های گروه‌های تروریستی بمب گذاری کرده‌اند.

ارتش لیبی صبح چهارشنبه از آغاز عملیات آزادسازی فرودگاه بین‌المللی طرابلس از اشغال شبه نظامیان حفتر خبر داد و اعلام کرد که نیروهای ارتش از جبهه جنوبی پایتخت به سمت فرودگاه طرابلس که محلی برای اختفای شبه نظامیان حفتر تبدیل شده، در حال پیشروی هستند. 

دولت لیبی ۱۸ مه جاری نیز از آزادسازی کامل پایگاه الوطیه مرکز شبه نظامیان حفتر در جنوب غرب طرابلس خبر داد. نیروهای ارتش لیبی طی عملیات «طوفان صلح» که در ۲۵ ماه مارس آغاز شد، کنترل پایگاه الوطیه را نیز به دست گرفتند. 

هیئت سازمان ملل در ساعات پایانی دوشنبه اعلام کرد، دو طرف درگیر در این کشور با آغاز مذاکرات آتش‌بس در پی درگیری‌های خونین چندین هفته‌ای موافقت کرده‌اند.

هیئت سازمان ملل در لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد، از طرح از سرگیری مذاکرات با استناد به نشست‌های ۵+۵ استقبال کرد.

از روز گذشته نیز مقامات لیبی از هر دو طرف سفرهایی را به ترکیه، روسیه و مصر آغاز کرده‌اند تا برای بحران این کشور به توافقی برسند.

شبه‌نظامیان حفتر که توسط امارات متحده عربی، عربستان سعودی، روسیه، مصر و اردن حمایت می‌شوند، از چهار آوریل ۲۰۱۹ حملات خود به طرابلس را آغاز و از ۱۲ دسامبر همان سال به منظور تصرف این شهر حملات خود را تشدید کردند.

نیروهای ارتش دولت قانونی لیبی که توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته می‌شود در واکنش به تحرکات نظامی حفتر در طرابلس عملیات «برکان الغضب» (آتشفشان خشم) را آغاز کرده‌اند.

به تازگی کمیته تحریم لیبی شورای امنیت سازمان ملل متحد طی گزارشی، اعلام کرد که دو شرکت اماراتی ده‌ها مزدور نظامی غربی را به منظور کمک به نیروهای تحت فرمان ژنرال خلیفه حفتر به لیبی اعزام کرده‌اند.

این مزدوران نظامی غربی در ماه ژوئن ۲۰۱۹ به لیبی اعزام شده‌اند. این دو شرکت همچنین متهم به تامین هلی‌کوپتر، پهپاد و پشتیبانی اینترنتی از خلیفه حفتر هستند.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha