به گزارش ایسنا به نقل از العربیه، برای دومین ماه متوالی ذخایر ارزی عربستان کاهش یافته است تا با ثبت این کاهش ۴۰ میلیارد دلاری درماه می، ذخایر ارزی عربستان ۶۱ میلیارد دلار کمتر از سطح ثبت شده در ماه مارس باشد.
در شرایطی که اقتصاد عربستان به دلیل سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی و تعطیلی کسب و کارها در شرایط دشواری به سر می برد، مقامات سعودی تصمیم گرفتهاند تا از طریق صندوق ثروت این کشور اقدام به خرید سهام شرکت های بزرگ کنند.
پیش از این دولت عربستان که با کاهش درآمد محسوسی مواجه شده است اعلام کرده بود که مالیات بر ارزش افزوده را سه برابر و مزایای کارکنان بخش دولتی را کمتر خواهد کرد. عربستان امیدوار است از محل این افزایش بی سابقه مالیات بر ارزش افزوده، ۱۰۰ میلیارد سعودی ( ۲۶.۶ میلیارد دلار) درآمد بیشتر داشته باشد.
ماه گذشته موسسه رتبه بندی مودی با اشاره به تبعات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا و کاهش قیمت جهانی نفت، چشم انداز اقتصاد عربستان را از با ثبات به منفی تقلیل داده بود و انتظار می رود این اقدام باعث افزایش هزینه های استقراض این کشور شود.
عربستان یکی از کشورهای عربی است که ارز خود را برای حفظ ثبات آن به دلار پیوند داده و متعهد شده است تا ذخایر ارزی خود را در سطح حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار ی حفظ کند.
از سوی دیگر بانک مرکزی این کشور از تهیه یک بسته حمایتی ۵۰ میلیارد ریالی ( ۱۳.۳ میلیارد دلاری) برای تزریق نقدینگی مورد نیاز به بازارهای مالی خبر داد. این نهاد با ابراز رضایت از عملکرد بخش بانکی عربستان افزوده است که به حمایت از بخش های مختلف اقتصادی در برابر پیامدهای ویروس کرونا ادامه خواهد داد. پیش از این بانک مرکزی عربستان نرخ بهره را با ۰.۲۵ درصد کاهش به ۰.۷۵ درصد تقلیل داده بود.
انتهای پیام
نظرات