حجتالاسلام جلیل جلیلی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ویژگیهای بعد فردی امام خمینی(ره)، بیان کرد: شخصیتهایی که از بالاترین درجه تقوا برخوردارند اصطلاحا تحت عنوان "تالی تلو معصوم " شناخته میشوند؛ حضرت امام(ره) مصداق بارز فرمایش امام صادق(ع) مبنی بر "کُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ"، بودند، چراکه ایشان در عمل و رفتار خود دین اسلام را تبلیغ و ترویج میکردند.
ایمان، در رفتار و سخنان امام راحل نمود داشت
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) خدامحور بودند و چون ایمانشان کامل بود، ایمان در رفتار و سخنانشان نمود داشت، افزود: باوجود اینکه در اوایل انقلاب، کشورمان آنگونه که باید از نظر تجهیزات، زیرساختها و... در مقابل استکبار قوی نبود، اما حضرت امام(ره) به واسطه خداباوری عمیق خود میگفتند که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
وی با تاکید بر اینکه امام خمینی(ره) وابسته و دلبسته دنیا نبودند، گفت: این موضوع درس بزرگی است، چراکه وابستگی و دلبستگی به دنیا مانع کمال انسانی است و ۱۰ سال رهبری حضرت امام راحل نیز هیچ تفاوتی در سبک زندگیشان با سالهای قبل آن وجود نداشت، چراکه روحشان وابسته به دنیا نبود.
بعد از اهل بیت(ع)، هیچ کس در جهان اسلام به اندازه امام راحل منشا اثرات نبود
امام جمعه سردرود با اشاره به خدمات امام راحل برای جهان اسلام، بیان کرد: بعد از اهل بیت(ع)، هیچ کس در جهان اسلام به اندازه امام راحل منشا اثرات نبود؛ امام راحل با مجاهدتهای خود به نوعی یک حاکمیت طاغوتی را به حاکمیت الهی تبدیل کردند.
وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: کادرسازی یکی از عوامل موفقیت در مدیریت است و امام راحل به نحو احسن پیش از پیروزی انقلاب این کار را انجام داده و شخصیتهایی چون شهید بهشتی، شهید مطهری و... را تربیت کرده بوندد. سرآمد تمامی خدمات امام راحل به جهان اسلام، احیای حکومت اسلامی بود.
وی بیان کرد: بعد از دوران معصومین(ع) هیچ حکومتی در چارچوپ اسلام تاسیس نشده بود، البته مدعیانی بودند اما حکومتی که قوانین و... بر اساس اسلام باشد تا قبل از سال ۵۷ تاسیس نشده بود که با پیروزی انقلاب اسلامی این امر اتفاق افتاد.
رساندن مردم به سعادت؛ مهمترین هدف انقلاب
استاد حوزه و دانشگاه گفت: رساندن مردم به سعادت مهمترین هدف انقلاب بود، البته در این رابطه هم سعادت دنیوی و هم سعادت اخروی مدنظر است.
وی با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب، کشورمان وابسته بود و دیگران برایش تصمیم میگرفتند، افزود: این وابستگی برخلاف آموزههای دینی بود و امام راحل با نفی استکبار، استقلال را احیا کرده و با آزادی و دادن حق انتخاب به مردم استبداد را رفع کردند.
وی با بیان اینکه برقراری عدالت هدف دیگر حکومت اسلامی بود که باید محقق شود، افزود: قوای سه گانه در این رابطه مسئولیت دارند و هرچند قدمهای خوبی طی سالها برداشته شده اما هنوز به نقطه موردنظر امام راحل که جزو آرمانهای انقلاب بود نرسیدیم و باید زحمات بسیاری کشیده شود.
حجتالاسلام جلیلی با اشاره به اصول مدیریتی مورد تاکید امام(ره) اظهار کرد: اصول مدیریتی امام راحل، اولا بر مبنای تکلیف گرایی بود؛ ایشان در گزینش افراد بسیار دقت نظر داشت و همچنین در کنار متعهد بودن فرد، به کاردانی و تخصص هم تاکید داشتند؛ زمان شناسی، نظم، عمل گرایی، تصمیمگیریهای به موقع و... از جمله اصول مدیریتی ایشان بود.
وی در خاتمه تاکید کرد: مدیون امام راحل هستیم و همه باید قدرشناس ایشان باشیم و اهدافی را که برای انقلاب ترسیم کردهاند به شکل مطلوب محقق کنیم و به ویژه مسئولان باید در این رابطه قدم بردارند.
انتهای پیام
نظرات