اکبر فتحی در گفتوگو با خبرنگاران به مناسبت «روز جهانی شیر»، با بیان اینکه کشورمان یکی از پیشروترین کشورها در برنامههای ترویجی مصرف شیر به عنوان غذای کامل و متضمن سلامت جامعه بوده است، گفت: سازمان جهادکشاورزی استان همواره با برگزاری برنامهها، جلسات، کارگاهها و جشنوارههای همگانی تغذیه سالم و جشنوارههای شیر و سلامت همواره در ارتقای فرهنگ و دانش تغذیهای جامعه پیشگام بوده و حفظ و تداوم این برنامهها و سیاستهای افزایش دسترسی به شیر و تضمین امنیت غذایی جامعه را در سیاستهای اجرایی خود همواره مدنظر قرار داده است.
وی با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی شیر را «شیر سالم بنوش؛ با کرونا بجنگ» است، افزود: متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای اخیر به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماریهای زیادی شود.
وی میزان تولید شیر استان را در سال ۱۳۹۷ برابر ۵۵۷ هزار تن و در سال ۱۳۹۸ برابر ۵۵۸ هزار و ۹۰۰ تن اعلام کرد و گفت: در سالجاری نیز میزان تولید شیر استان ۵۵۸۹۰۰ تن هدف گذاری شده است؛ قیمت تمام شده شیر در واحدهای تولیدی اعم از صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی نیز با توجه به ظرفیت و بهره مندی از تسهیلات از ۲۴۰۰۰ ریال تا ۳۰۰۰۰ ریال متغیر بوده و با افزایش ظرفیت در واحدهای تولیدی این ارقام تقلیل مییابد.
فتحی، سهم دام سنگین استان از تولید شیر را در سال ۱۳۹۷ برابر ۵۳۱ هزار و ۲۳۱ تن و در سال ۱۳۹۸ برابر ۵۳۲ هزار و ۷۹۸ تن اعلام کرد و گفت: سهم دام سبک استان از تولید شیر نیز در سال ۱۳۹۷ برابر ۲۵۷۶۹ تن بوده که در سال ۱۳۹۸ به۲۶۱۰۱ تن افزایش یافته است .
وی با اشاره به سرانه پایین مصرف شیر در کشور گفت: متوسط جهانی مصرف شیر ۱۶۵ کیلوگرم در سال است که در کشور ما ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم یعنی نصف متوسط جهانی است این در حالی است که در کشورهای غربی این آمار حتی به ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم در سال میرسد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی با بیان اینکه گاهی اخبار کذب از سوی افراد غیرمسئول در شبکههای مجازی منتشر میشود و مشکل ما را بیشتر میکند، گفت: مردم شیر و لبنیات کم مصرف میکنند و زمانی که این اخبار کذب دست به دست میچرخد، در جامعه تاثیر منفی گذاشته و به سلامت مردم لطمه میزند.
انتهای پیام
نظرات