علی رفیعی در گفت و گو با ایسنا با اعلام اینکه در گذشته آفت سن جزء آفت همگانی محسوب میشد و در آن زمان دولت سم رایگان در اختیارکشاورزان قرار میداد، بیان کرد: در چند سال اخیر باتوجه به اینکه آفت سن به عنوان آفت عمومی مطرح میشود و دولت در این زمینه مقابله با آفت را بر عهده کشاورز قرار داده و این امر نیازمند همکاری و اقدام خود کشاورزان هست.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان در صورتی که میزان رشد محصولات شان کم باشد نسبت به برداشت آن کمتر رغبت نشان میدهند، ادامه داد: زمین های کشاورزی که به دلیل کم بازده بودن به حال خود رها میشوند و کشاورز نسبت به جمع آوری محصول و آفت کشی آن اقدام نمیکند مأمنی برای رشد و گسترش سن میشوند و در برای سال بعد نیز با مشکل روبه خواهند شد.
وی با اعلام اینکه در سال جاری بیش از ۲۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نقده زیر کشت گندم رفته است، اظهار کرد: تعدادی از مزارع گندم که احتمال آفت زدگی سن در آن ها وجود داشت، آن ها را شناسایی و سمپاشی شده است.
رفیعی با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی شهرستان توانایی مبارزه با آفت سن در همه اراضی کشاورزی شهرستان را ندارد، افزود: با توجه به اینکه آفت سن جزء آفتهای عمومی است، کشاورزان باید خود نسبت به سم پاشی و آفت کشی اراضی کشاورزی شان اقدام کنند.
وی خاطر نشان کرد: سم پیشنهادی ما برای از بین بردن آفت سن، سم دسیس (Desis) هست که برای هر ۳ هکتار یک لیتر از این سم کافی است.
وی مقدار خرید گندم در سال گذشته را نیز ۶۲ هزار تن اعلام و تصریح کرد: امیدواریم که کشاورزان نسبت به آفت کشی اراضی خود، به موقع اقدام کنند و جلوی خسارات احتمالی را بگیرند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی نقده همچنین نشر اطلاعیه مجازی و نصب اطلاعیه در سطح روستاهای شهرستان در جهت اطلاع رسانی و آگاه سازی کشاورزان در این خصوص را از اقدامات این اداره در مقابله با این آفت خواند و عنوان کرد: در خصوص رفع خطر آفت سن، همکاران جهاد کشاورزی نقده اقدام به شناسایی اراضی آفت زده کرده و اطلاع رسانیهای لازم به کشاورزان صورت گرفته است و همچنین به دهیاران و شورای روستاها نیز اطلاع داده شده است.
انتهای پیام
نظرات