• جمعه / ۹ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۱:۲۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99030904687
  • خبرنگار : 71641

ملزومات تحقق تورم ۲۲ درصدی

ملزومات تحقق تورم ۲۲ درصدی

با توجه به اینکه بانک مرکزی نرخ تورم هدف یک سال آینده را ۲۲ درصد اعلام کرده است، یک کارشناس اقتصادی با اعتقاد به اینکه تحقق این نرخ دست یافتنی است، یکی از ملزومات آن را تغییر روش تامین کسری بودجه از محل پایه پولی به سمت انتشار اوراق دانست.

علی سعدوندی در گفت‌وگو با ایسنا درباره چگونگی تحقق نرخ تورم هدف اعلام شده از بانک مرکزی، اظهار کرد: اگر بناست که نرخ تورم کنترل شود، باید تمام جامعه بر روی یک نرخ خاص به توافق برسند؛ بنابراین بخشی از سیاست گذاری پولی بانک‌های مرکزی در دنیا این است که نرخ تورم هدف را اعلام کنند و سپس با رسیدن به آن نرخ، اعتبار لازم را کسب کنند؛ بدین جهت نرخ تورم اعلامی باید قابل دفاع باشد تا بانک مرکزی بتواند به آن نرخ برسد.

تبعات عدم تحقق تورم هدف

وی ضمن مثبت خواندن اجرای سیاست هدفگذاری تورم، گفت: اگر بانک مرکزی به نرخ اعلام شده نرسد، اعتبار بانک مرکزی لطمه خواهد دید و هدف گذاری تورم به عکس خودش تبدیل می‌شود.

 این کارشناس اقتصادی با اعتقاد به اینکه تحقق نرخ تورم اعلامی دور از انتظار و سخت نیست، افزود: اگر روش تامین کسری بودجه به سمت روش مورد نظر کشورهای پیشرفته تغییر کند، می‌توانیم نرخ تورم را هم به میزان کشورهای پیشرفته برسانیم؛ بنابراین رسیدن به اقتصاد غیر تورمی اقدام پیچیده‌ای نیست.

تورم ۲۲ درصدی به چه چیزی نیاز دارد؟

این تحلیلگر اقتصادی خاطرنشان کرد: برای تحقق تورم هدف اعلام شده باید روش تامین کسری بودجه از محل پایه پولی به سمت اوراق تغییر پیدا کند که متاسفانه دولت‌ها در گذشته هر زمانی که با کسری بودجه مواجه شده‌اند، دست به خزانه بانک مرکزی زده و پول پرقدرت منتشر کرده‌اند که تاثیرات تورمی همراه داشته است.

به گزارش ایسنا، رئیس کل بانک مرکزی اخیرا از آمادگی این بانک برای اجرای هدف‌گذاری تورم خبر داد که در قالب این سیاست، قطب نمای اصلی سیاست‌های پولی و ارزی بانک مرکزی، "تورم هدف" خواهد بود و برای رسیدن به آن، از ابزار مدیریت نرخ سود در بازار باز استفاده خواهد شد.

پس از این، همتی اعلام کرده بود که بیانیه چارچوب هدف‌گذاری تورم ۶ خرداد منتشر خواهد شد که این بیانیه منتشر شد و طبق آن هدف نرخ تورم بانک مرکزی برای بازه زمانی یک‌ساله ۲۲ درصد با دامنه مثبت و منفی دو واحد درصد تعیین شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۰۹ ۰۹:۲۵

کشورهای درست و حسابی دنبال این هستند که تورم 2.5 درصد را بیاورند پآئین ما دلمون خوشه دولت زپرتی می خواد تورم را بیاورد 22 درصد...!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۰۹ ۱۱:۱۸

با سلام . یکی از وظایف مهم وزارت دارایی در تمامی جهان صیانت از دارایی های مردم است که این صیانت از طریق زیر مجموعه خود انجام می دهد / مانند بانک مرکزی . بازار سرمایه (بازار بورس ) . بهترین روش امروز از طریق بازار بورس می باشد . می بینیم در کشورهای مانند المان .ژاپن امریکا . انگلیس . و... تمامی شرکتها و بانکها و را ودار می کند که در بازار بورس حضور داشته باشند . چون وقتی در بازار بورس باشنذ . باید گزارش سه ماهه . شش ماهه . 9 ماهه و 12 ساله را ارایه دهند . و اگر افزایشی نیز داشته باشند باید با دلایل قوی اعلام بکنند . تا مجوز داشته باشند . ولی در ایران اکثرین بانکها و شرکتها مخصوصا شرکتهای خودرو سازی در بازار بورس حضور ندارند . و این نشانگر ضعف مدیریت ئر وزارت دارایی است . , باید بازار سرمایه را تقویت کرد . اگر پول از بازار سرمایه فرار کنند . بسمت طلا و ارز می رود . و چون ایران عضور fatf نیست . اگر فردی با هر روشی ذلار و طلا را بدست اورد و چمدانی از طریق میادین رسمی و غیر رسمی به خارج ببرد .براحتی می تواند در بانکهای کشورهای دیگر مخصوص ترکیه . گرجستان . امارات . قطر .پس انداز کند . حال این دلار را از راه شرعی و یا غیر شرعی بدست اورد .