به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پلیس ضد شورش هنگکنگ امروز (پنجشنبه) در سراسر این دولتشهر مستقر شده است و قانونگذاران آن در حال بررسی لایحهای هستند که بیاحترامی به سرود ملی چین را جرمانگاری میکند. در همین حال ایالات متحده، چین را برای حفظ آزادیهای این دولتشهر تحت فشار قرار داده است.
هیات آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیهای گفت این مساله "موضوع فوری و دغدغه جهانی است که صلح و امنیت بینالمللی را پیچیده میکند" و بنابراین توجه فوری ۱۵ عضو شورای امنیت را به آن جلب کرده است.
ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل متحد در پیامی توییتری نوشت، چین "قاطعانه این درخواست بیاساس" را رد میکند زیرا قانون امنیت ملی برای هنگکنگ یک امر داخلی است و "هیچ ارتباطی به حکم شورای امنیت ندارد."
درخواست آمریکا با افزایش تنشها میان واشنگتن و پکن بر سر پاندمی کروناویروس مصادف شد. واشنگتن شفافیت چین در مورد شیوع کرونا را زیر سوال برده است. این ویروس ابتدا سال گذشته میلادی در ووهان چین دیده شد. چین تاکید دارد عملکرد شفافی درباره این ویروس داشته است.
آمریکا تاکید دارد، مخالفت چین با تشکیل جلسه شورای امنیت در خصوص هنگکنگ در کنار "لاپوشانی ریشهای و سوءمدیریت آن در بحران کووید-۱۹، نقضهای ثابت آن در تعهدات حقوق بشری بینالمللی و رفتار غیرقانونی آن در دریای چین جنوبی، باید برای همگان روشن کند که پکن همانند یک کشور مسوول عضو سازمان ملل رفتار نمیکند."
سفیر چین در سازمان ملل متحد پاسخ داد: حقایق دوباره و دوباره ثابت میکنند که آمریکا دردسرساز جهان است. این آمریکاست که تعهداتش را طبق قوانین بینالمللی نقض کرده است. چین از آمریکا میخواهد تا فورا به سیاست قدرت و رفتارهای قلدرمآبانه خود پایان دهد.
مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا چهارشنبه به کنگره گفت، هنگکنگ دیگر برای داشتن وضعیت ویژه طبق قوانین آمریکا صلاحیت ندارد زیرا چین خودمختاری آن را تضعیف میکند و و به طور بالقوه به وضعیت این دولتشهر به عنوان یک قطب مالی مهم ضربه وارد میآورد.
جنگ و جدلها بر سر این لایحه پیشنهادی که دور تازهای از اعتراضات ضد دولتی را در این شهر نیمه خودمختار به جریان انداخته است، همچنین موجب شد تا دستکم سه قانونگذار حامی دموکراسی امروز از شورای قانونگذاری بیرون انداخته شوند. یکی از نمایندگان شیای را به داخل جلسه انداخته بود.
در جریان اعتراضات خشونتبار روز چهارشنبه که با حضور هزاران تن برگزار شد، پلیس هنگکنگ ۳۶۰ معترض را بازداشت کرد. لایحه پیشنهادی چین که خشم هنگکنگیها را برانگیخته است و میتواند در میزان آزادیهای آنها تاثیر بگذارد، واکنشهای بینالمللی هم داشته است. تا شامگاه چهارشنبه معترضان هنگکنگی همچنان در خیابانها حضور داشتند و برای دموکراسی کامل و برای استقلال هنگکنگ از چین شعار میدادند و تاکید داشتند "اکنون این تنها راه برونرفت است."
انتهای پیام
نظرات