• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۵
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 99023122326
  • منبع : نمایندگی اردبیل

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل:

استقلال وکیل از حقوق اساسی ملت است

استقلال وکیل از حقوق اساسی ملت است

ایسنا/اردبیل رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل گفت: استقلال وکیل از حقوق اساسی ملت است و نباید خدشه‌ای به آن وارد شود.

علیرضا لطفی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: در ماه‌های گذشته پیش‌نویس آئین‌نامه اصلاحی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری به پیشنهاد معاون حقوقی قوه قضائیه مطرح شد که در این زمینه نظر کانون‌ها را جویا شدند.

وی خاطرنشان کرد: اواخر سال گذشته ما در این زمینه نظر نهایی را اعلام کردیم که به هیچ وجه حاضر نیستیم استقلال وکلا مخدوش شده و یا زیر سوال برود.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل افزود: با شرایط پیش آمده چند صباحی این پیش‌نویس به تاخیر و تعلل افتاد اما جالب اینکه خود معاونت حقوقی قوه قضائیه پیش‌نویس را که مغایر با استقلال وکلا بود تهیه و در قالب 198 ماده ارسال کرد تا کانون‌ها ظرف 10 روز نظر نهایی خود را اعلام کنند.

لطفی به ایرادات متعدد این پیش‌نویس اشاره کرد و گفت: بعد از کش و قوس‌های طولانی در نهایت ریاست قوه قضائیه در روزهای گذشته اعلام کرد که این موضوع مسکوت می‌ماند تا با جمع‌بندی نظرات متولیان کانون و اساتید دانشگاه در این زمینه اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها به شکل درست و دقیق انجام شود.

وی ادامه داد: در ماده 22 قانون استقلال وکلا به صراحت تبیین شده و تهیه و تنظیم آئین‌نامه‌ها باید با مسئولیت کانون و تائید وزیر دادگستری انجام شود.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل گفت: تهیه پیش‌نویس برای اصلاح قانون استقلال وکلا خارج از اختیارات قوه قضائیه است و این پیش‌نویس را نیز برخلاف اصول 35 و 156 قانون اساسی می‌دانیم که در هر دو اصل به احقاق حقوق ملت در برخورداری از وکیل مستقل و حفظ استقلال وکلا تایید شده است.

لطفی از کانون وکلا به عنوان موسسه‌ای کاملا مستقل یاد کرد و افزود: این مجموعه بدون وابستگی کاری، سیاسی و یا جناحی تنها با هدف احقاق حق در دعاوی فعالیت می‌کند و به یقین استفساریه شورای نگهبان نیز بیانگر این موضوع است که دخالت قوه قضائیه در فعالیت کانون مغایر با مصوبات قانونی است.

وی ادامه داد: در قواعد جهانی و بین‌المللی نیز بر استقلال وکلا تاکید شده و یکی از شاخصه‌های دادرسی سالم، عادلانه و منصفانه فعالیت مستقل وکیل بدون وابستگی به دادگستری و مراجع قضائی اعلام شده است.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل از مرحوم مصدق به عنوان بنیانگذار لایحه استقلال وکلا یاد کرد و گفت: این لایحه در سال 1331 و در دولت مرحوم مصدق هم در مجلس سنا و هم ملی به تصویب رسیده و از آن مقطع تاکنون براساس این لایحه استقلال وکلا مورد تاکید و تائید بوده و خدشه‌ای بر آن وارد نیست.

لطفی با ایراد به شکل ساختاری این پیش‌نویس بیان کرد: هر لایحه آئین نامه شفاف و بدون ابهام نیاز دارد تا بستر اجرای آن فراهم آید که در پیش‌نویس این لایحه اصلاحی نه تنها استقلال وکلا نادیده گرفته شده بلکه مغایر با اصل تفکیک قوا نیز هست.

وی با قدردانی از آیت‌الله رئیسی در کسوت ریاست قوه قضائیه و توجه به انتظارات وکلا در حفظ استقلال فعالیت‌شان تصریح کرد: امیدواریم با توجه به جایگاه حوزوی و دانشگاهی رئیس قوه قضائیه در اصلاح این لایحه پیشنهادات کانون و مطالبات آنها به عنوان یک اصل مهم در نظر گرفته شود.

مدیریت در کانون افتخاری است

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به نقش و جایگاه کانون وکلای دادگستری نیز اشاره کرد و گفت: کانون وکلا در ایران اولین مجموعه دموکراتیک است که هر دو سال با برگزاری انتخابات اعضای هیئت رئیسه آن مشخص می‌شود.

لطفی اظهار کرد: با ویژگی‌های منحصربفردی که در مدیریت کانون وجود دارد سعی شده جلوی دیکتاتوری و استبداد گرفته شده و هر دو سال یکبار مجموعه با یک ایده و تفکر جدید به فعالیت خود ادامه دهد.

وی مدیریت کانون را افتخاری و بدون ریالی پرداخت حق و حقوق به رئیس و اعضای هیئت رئیسه اعلام و خاطرنشان کرد: به غیر از چند نفر کارمند در این مجموعه مابقی اعضاء با عشق و علاقه و به صورت رایگان ارائه خدمات می‌کنند و از آنجایی که کانون به شکل خودگردان و با حق عضویت و هدایای اعضا مدیریت می‌شود، سعی بر این است تا مسولیت و ماموریت به بهترین شکل انجام شود.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل به خدمات کانون وکلا در معرفی وکیل تسخیری و معاضدتی اشاره کرد و افزود: هیچ مجموعه‌ای به اندازه کانون کار رایگان و مجانی انجام نمی‌دهد و با وجود اینکه برای وکالت تسخیری در بودجه منابعی پیش‌بینی شده اما از اول انقلاب تاکنون ریالی به وکلای تسخیری پرداخت نشده است.

لطفی اضافه کرد: وکلای تسخیری در پرونده‌های کیفری و وکلای معاضدتی در پرونده‌های حقوقی نقش خود ر ایفا می‌کنند و حتی برای اطفال زیر 18 سال نیز انتخاب وکیل معاضدتی و یا تسخیری جزو ماموریت‌های کانون محسوب می‌شود.

وی از ارائه مشاوره‌های رایگان برای متقاضیان در ساختمان کانون خبر داد و بیان کرد: در طول سال دو شماره نشریه کانون چاپ و منتشر می‌شود و ما نه تنها ریالی بودجه دولتی نمی‌گیریم بلکه به عنوان موسسه خصوصی ارائه کننده خدمات عمومی نیز هستیم.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل ادامه داد: عده‌ای سعی می‌کنند استقلال وکلا را خلاف واقع و گاه به شکل ناجور تلقی کنند در حالی که مفهوم استقلال در بحث وکالت دفاع از حق و حقوق موکلان است و ما به عنوان بخشی از مجموعه حاکمیتی تابع قانون نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم.

لطفی ورود کانون را به مباحث سیاسی به عنوان یک مجموعه صنفی و مدنی ممنوع اعلام کرد و گفت: وکیل با برخورداری از آزادی تمام و قدرت قانونی باید مدافع حق و حقوق مردم باشد که به یقین استقلال وکیل تضمین حقوق اساسی ملت است.

وی در پایان بیان کرد: اگر این استقلال به عناوین مختلف مخدوش شده و یا نادیده گرفته شود در نهادهای بین‌المللی برای کشور ما یک نقض حقوق بشر محسوب می‌شود و به یقین باید به برکت خون شهدا و آزادی و استقلال این کشور استقلال وکیل نیز به عنوان یک آرمان ارزشمند مورد صیانت قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha