• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99023022072
  • خبرنگار : 30054

ارزش سهام عدالت حداقل ۱۰ برابر شده است

ارزش سهام عدالت حداقل ۱۰ برابر شده است

بازار سهام این روزها دستخوش تحولات بسیاری است؛ از فراز و نشیب‌های شاخص گرفته تا دارندگان سهام عدالتی که قرار است به‌زودی در این بازار سهامدار شوند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام کارگزاری بانک رفاه، این تحولات اما پرسش‌های بسیاری را در ذهن مشمولان سهام عدالت و همچنین کسانی که علاقه‌مندند سرمایه و نقدینگی خود را وارد بازار سهام کنند به وجود آورده است. برای پاسخ به این پرسش‌ها به سراغ محمدرضا بیک‌زاده‌ مقدم، مدیر سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک رفاه رفته‌ایم.

بیک‌زاده در مورد چگونگی تعیین تکلیف وضعیت سهامداری مشمولان سهام عدالت، می‌گوید: «مشمولان سهام عدالت می‌توانند با مراجعه به سامانه اینترنتی این سهام که هم از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل و هم از طریق آدرس مستقیم samanese.ir در دسترس عموم است، با واردکردن کد ملی و اطلاعات دیگری مانند شماره شناسنامه، سال تولد و نام پدر وارد پروفایل کاربری خود شده و از میزان سود تخصیص‌یافته طی سال‌های گذشته مطلع شوند و با تعیین شماره شبا (در صورت انتخاب سهامداری غیرمستقیم)، مقصد واریز سود سال‌های آینده را مشخص نمایند.»

بیک‌زاده با اشاره به دو گزینه پیش روی مشمولان سهام عدالت که شامل «روش مستقیم» و «روش غیرمستقیم» می‌شود، عنوان کرد: «انتخاب روش مستقیم را به عموم مردم توصیه نمی‌کنم، چرا که این روش بیشتر مناسب کسانی است که در بازار سرمایه فعالیت داشته و از وضعیت بازار و سهام شرکت‌ها اطلاعات کافی دارد و زمان کافی برای تحلیل سهام و پیگیری اخبار رادارند که این موارد مستلزم مهارت‌های خاصی است.

پیشنهاد من به عموم مردم این است که برای مدیریت سهام خود، روش غیرمستقیم را انتخاب کنند تا همانند روال سال‌های قبل سود خود را دریافت کنند. سهام عدالت یک دارایی مالی است که با توجه به شرایط تورمی می‌توان از افزایش قیمت آن منتفع شد.»

وی با اشاره به صحبت‌های مطرح‌شده در مورد ارزش سهام عدالت، ادامه داد: «محاسبه ارزش سهام عدالت به‌ صورت دقیق قابل ارزیابی نیست، چرا که برخی شرکت‌ها غیر بورسی هستند و برای محاسبه ارزش یا باید بورسی شوند و یا گزارش کارشناسی در مورد ارزش‌گذاری آن‌ها منتشر شود اما از آنجا که شرکت‌های بزرگ و سودده که عمدتا شرکت‌های شاخص ساز نیز هستند به سهام عدالت تخصیص داده‌ شده‌اند، می‌توان گفت که این سهام طی سال‌های گذشته حداقل ۱۰ برابر رشد ارزش داشته اما مطمئنا این رشد بیشتر از این‌ها بوده است.»

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: «ما دودسته سهامدار داریم که دسته اول آن‌ها سهام یک‌میلیون تومانی داشتند که حداقل ارزش کنونی سهام آن‌ها حداقل ۱۰ میلیون تومان بوده و دسته دوم نیز سهام ۵۰۰ هزارتومانی داشته‌اند که ارزش سهام آن‌ها هم‌اکنون حداقل ۵ میلیون تومان است. البته، اعدادی که از سوی مسئولان عنوان می‌شود، بیشتر از این‌هاست.»

وی در مورد سود سالانه سهام عدالت، می‌گوید: «عموم شرکت‌هایی که در پورتفوی سهام عدالت حضور دارند، شرکت‌های سودده و ارزشمند کشور هستند که بخش زیادی از فروش آن‌ها متناسب با نرخ دلار قیمت می‌خورد، این موضوع به این خاطر است که این شرکت‌ها محصولات خود را صادر می‌کنند و یا قیمت محصولاتشان با فرمول قیمت جهانی ضرب‌در نرخ دلار محاسبه می‌شود؛ بنابراین، متناسب با رشد دلار، سودآوری این شرکت‌ها نیز با افزایش روبه‌رو می‎شود و با توجه به وضعیت سهامداری که دارند، تمایل دارند سود نقدی بیشتری میان سهامداران خود تقسیم کنند؛ به همین خاطر، می‌توان روی سود نقدی این شرکت‌ها حساب ویژه‌ای باز کرد.»

این کارشناس بورس با اشاره به انواع سود در بازار سرمایه، توضیح می‌دهد: «دو نوع سود سهام‌داریم که نوع اول آن همان سود نقدی حاصل از فعالیت شرکت‌ها و نوع دوم آن مربوط به افزایش قیمت سهم در بازار سرمایه است که سهامداران سهام عدالت با نگهداری سهام خود هرساله علاوه بر سود نقدی از افزایش قیمت سهام نیز منتفع خواهند شد.»

مدیر صندوق سرمایه‌گذاری نگین رفاه در پایان با اشاره به اشتیاق مردم برای ورود به بازار سرمایه، تاکید کرد: «بازار سهام فراز و نشیب‌های زیادی دارد اما با سرمایه‌گذاری بلندمدت در این بازار می‌توان سود مطلوبی کسب نمود؛ در شرایط تورمی مردم می‌توانند با سرمایه‌گذاری در بازار سهام ارزش پول خود را در برابر تورم حفظ نمایند به همین خاطر گفته می‌شود سهام یک سپر تورمی بسیار خوب است.»

وی تصریح کرد: بنابراین، اگر دید بلندمدت به حضور در بازار سرمایه داشته باشیم، قطعا منتفع خواهیم شد اما نکته‌ای که وجود دارد این است که توصیه نمی‌کنم سهامداری به‌صورت مستقیم وارد بازار شود و با اختیار خود خرید و فروش انجام دهد، چرا که این کار مستلزم دانش و مهارت بالایی است و تجربه و زمان زیادی را می‌طلبد.

راه‌حلی که پیش روی سهامداران وجود دارد، سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌های سهامی است. این صندوق‌ها کل دارایی‌های خود را در شرکت‌های بورسی سرمایه‌گذاری می‌کنند و بسیار مطمئن هستند؛ چرا که هم حسابرس و متولی دارند و هم تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار هستند.

بیک‌زاده ادامه داد: «این صندوق‌ها بازدهی بسیار خوبی هم دارند. اگر به سایت fipiran.com مراجعه کرده و بخش صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام را انتخاب کنیم، لیست تمام صندوق‌های سهامی برای شما به نمایش درخواهد آمد و شاهد خواهید بود که به‌طور مثال، صندوقی از سال گذشته تا به امروز، ۵۰۰ درصد رشد را به همراه داشته است.

برای رسیدن به این بازدهی کار سختی هم نباید کرد؛ صرفا کافی بود تا سرمایه خود را در همان مقطع وارد این صندوق می‌کردید تا ۵۰۰ درصد بازدهی کسب می‌کردید. بسیاری از این صندوق‌ها کارمزد بسیار پایین – در حدود ۲ درصد – دارند که در مقایسه با سودی که کسب می‌کنید، بسیار ناچیز و قابل‌چشم‌پوشی است.

پیشنهاد می‌کنم کسانی که قصد ورود به بازار سرمایه رادارند، حتما از طریق این صندوق‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.»

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha