• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99023021960
  • منبع : نمایندگی همدان

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان خبر داد

پیگیری سند باستان شناسی تپه هگمتانه در فصل ۲۲ کاوش

پیگیری سند باستان شناسی تپه هگمتانه در فصل ۲۲ کاوش

ایسنا/همدان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: تشکیل پرونده ثبت جهانی مجموعه محوطه هگمتانه، بافت تاریخی شهر همدان، بازار، میدان امام(ره) و ارتباط آن‌ها طی قرون مختلف در حال انجام است.

علی مالمیر سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه به مناسبت آغاز بیست‌ودومین فصل کاوش محوطه باستانی هگمتانه در جمع خبرنگاران، بیان کرد: خوشبختانه ثبت این اثر باستانی یکی از اولویت‌های معاونت میراث فرهنگی کشور و مهمترین پیشنهاد استان همدان برای ثبت جهانی است.

وی ادامه داد: این فصل از کاوش هگمتانه از حدود یک ماه گذشته آغاز شده و سوالات فراوانی درباره این محوطه پر رمز و راز وجود دارد که امیدواریم در کاوش به پاسخ آنها برسیم.

مدیرکل میراث فرهنگی همدان ادامه داد: مواردی که کاوش این محوطه را ضروری می‌سازد بحث گردشگری و اطلاعات مورد نیاز آن برای ثبت جهانی است.

مالمیر تصریح کرد: در این فصل از کاوش در حال پیگیری سند باستان شناسی محوطه هستیم که بتوانیم آن را در قالب سند استان تدوین کنیم تا بتوانیم در قالب برنامه مدون از تیم‌های خارجی و ظرفیت‌های داخلی کمک بگیریم و با تامین اعتبار و پیگیری مستمر فاصله بین کاوش‌ها را کاهش دهیم.

وی اضافه کرد: خواناسازی برج و باروهای محوطه هگمتانه از موضوعاتی است که از گذشته در دستور کار بوده است و پایه‌اش در این فصل کاوش آغاز شده که نیاز به تداوم و تامین اعتبار برای سال‌های آینده دارد. 

مالمیر با بیان اینکه حوزه باستان شناسی نیازمند توجه بیشتر و تامین اعتبار است، گفت: به نظر می‌رسد به این حوزه بودجه کمتری اختصاص داده شده است در صورتی که حداقل هم تراز حوزه‌هایی مانند مرمت به بودجه نیاز دارد.

وی ادامه داد: علاوه بر پرداختن به حوزه باستان‌شناسی هگمتانه، در حال تهیه طرح راهبردی با افق ۲۰ ساله در این محوطه باستانی هستیم که بتوانیم از منظر باستان شناسی و سپس در حوزه حفاظت، مرمت و تاسیسات گردشگری نیز به آن بپردازیم.

مالمیر درباره میزان اعتبار فصل ۲۲ کاوش این محوطه نیز بیان کرد: طی یک ماه گذشته حدود ۲۳۰ میلیون تومان اعتبار صرف شده و طبق برآوردهای انجام شده کل کاوش حدود یک و نیم تا دو میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان اعلام کرد: در سال جاری جمع آوری و انتشار یافته‌ کاوش‌های هگمتانه به ویژه ۱۱ فصلی که به سرپرستی دکتر محمدرحیم صراف انجام شده است، پیگیری خواهد شد.

سرپرست ۲۲ فصل کاوش تپه باستانی هگمتانه نیز در ادامه درباره کاوش‌های انجام شده در محوطه باستاتی هگمتانه بیان کرد: از سال ۶۲ تا ۷۹ هجری شمسی ۱۲ فصل کاوش به سرپرستی دکتر محمدرحیم صراف در این محوطه انجام شده و پس از آن چهار فصل دیگر به سرپرستی دکتر آذرنوش انجام گرفته است.
 
دکتر مهرداد ملک زاده ادامه داد: یک فصل کاوش نیز به سرپرستی شارل فوسه باستان شناس فرانسوی در سال ۱۹۱۳ میلادی در محوطه تپه هگمتانه و برخی تپه‌های باستانی منطقه مانند تپه پیسا صورت گرفته است.

این باستان شناس دوره تاریخی ایران در پایان اظهار کرد: مسئولان میراث فرهنگی کشور اهمیت زیادی برای تپه هگمتانه قائل هستند و امیدواریم با نگاه جدید به این تپه، تلاش و درس گرفتن از مجموعه تجربیات چند نسل از باستان شناسان بتوانیم قدم‌های برداشته شده را جلوتر ببریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha