به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این تیم همچنین گفت که در تحقیقاتش درباره کشتار دستهجمعی دانشجویان افسری غیرمسلح و پرسنل نظامی عضو آکادمی هوایی تکریت عراق در ژوئن ۲۰۱۴ توسط داعشیها و همچنین جنایات افراطگران داعش در موصل از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ نیز پیشرفت داشته است.
این تیم تحقیقات در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل که نسخهای از آن به دست آسوشیتدپرس رسید، عنوان کرد، به تعامل با دولت عراق در خصوص برخی قوانین معلقماندهای که به این کشور اجازه پیگرد جنایات جنگی، جرم علیه بشریت و نسلکشی از جانب داعش را میدهند ادامه میدهد.
در گزارش این تیم آمده است:در شش ماه آینده تیم تحقیقات به همکاری با دولت عراق به منظور سرمایهگذاری روی این فرصت و با چشمداشت به رقم خوردن دادرسیهای داخلی بر مبنای شواهد و مدارک جمعآوری شده از سوی این تیم ادامه خواهد داد.
جنایاتی که گروه تروریستی داعش در زمان اشغال برخی مناطق در عراق و سوریه مرتکب شدند زخمهای عمیقی را برای جسم و روان قربانیان این جنایات برجای گذاشته است. به عنوان مثال هزاران تن از اعضای اقلیت ایزدی های عراق عمدتا شامل زنان و دختران از سوی این تروریست ها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و به بردگی گرفته شدند در حالی که انبوهی از مردان آنها توسط این شبهنظامیان قتل عام شدند.
ماه دسامبر ۲۰۱۶ مجمع عمومی سازمان ملل یک تیم تحقیقات مستقل را به منظور کمک به روند تحقیقات و پیگرد قضایی علیه مسببان جنایات جنگی یا جرم علیه بشریت در سوریه ایجاد کرد.
شورای امنیت در سپتامبر ۲۰۱۷ به اتفاق آرا خواستار تشکیل تیم تحقیقاتی از سوی سازمان ملل برای کمک به حفظ اسناد و مدارک در عراق و پیگیری پاسخگو کردن افراطگران داعش از بابت ارتکاب جنایات جنگی، جرم علیه بشریت و نسلکشی هم در عراق و هم در سوریه شد.
گزارش اخیر این تیم تحقیقات عنوان کرده که تحقیقاتش در نتیجه گسترش همکاریها با نهادهای قضایی و امنیتی عراق و اداره اطلاعات نظامی این کشور به "زمانی محوری" رسیده است.
محققان این تیم گفتند، همکاریها با نظام قضایی عراق از جمله در زمین به دست آوردن اطلاعات تماس های تلفنی و همچنین هکاری ها با سرویس های امنیتی عراق در استخراج و تحلیل دادههای داخل تلفنهای همراه، سیم کارتها و حافظههای کامپیوتری مورد استفاده اعضای داعش "پتانسیل ایجاد یک تغییر پارادایم در روند پیگرد اعضای داعش را دارند."
آنها گفتند، مشغول شناسایی مدارکی به منظور پر کردن شکافهای موجود در دادرسی ها با استفاده از دادههای تلفنهای همراه و کنار هم قرار دادن اسناد و مدارک دیجیتالی در اختیار مقامهای عراقی و همچنین استفاده از سیستمهای پیشرفته کشف و مدیریت مدارک هستند.
این تیم تحقیقات گفت در تحقیق درباره حملات داعش به ایزدی ها در سنجار عراق در اوت ۲۰۱۴ توانسته به اطلاعات بیش از دو میلیون تماس تلفنی مرتبط با دورههای زمانی و مکانهای جغرافیایی مربوطه را از جانب سازمانهای خدمات تلفن همراه عراق به دست بیاورد و این مساله یک فرصت چشمگیر را برای تقویت اسناد و مدارک علیه مسببان جنایات فراهم آورده است.
همچنین این تیم گفت، در ارتباط با کشتار گسترده در آکادمی نیروی هوایی عراق در تکریت در ژوئن ۲۰۱۴ کمکهای موثری را طی همکاری با یک کمیسیون ملی تشکیل شده در عراق به منظور تحقیق درباره این جنایات از جمله در زمینه گزارشها در مورد نبش قبر و کالبد شکافی قربانیان کسب کرده است. این تیم در عین حال گفت که روایتهایی از جانب بازماندهها به دست آورده و به دنبال دستیابی به دادههای بیشتر مربوط به تماسهای تلفنی است.
انتهای پیام
نظرات