این روزها دنیا تجربه جدیدی را پشت سر میگذارد. در گوشهای از دنیا عدهای برای پیدا کردن دستمال توالت به جان هم میافتند و در جایی از دنیا نیز مردم برای کمک به همنوع، از هیچ کمکی دریغ نمیکنند. در ایران نیز، مردم در ابتدا در شوک این بیماری بزرگ بوده و با مراجعه به داروخانهها به دنبال مواد ضدعفونی کننده و ماسک بودند ولی با گذشت چند روز، همه چیز به حالت عادی بازگشت. مردم متوجه شدند که باید در کنار همدیگر این روزها را سپری کنند. پس دست به دست هم دادند تا سختی این روزها را با حلاوت همدلی پشت سر بگذارند.
بحرانها و اتفاقات ناخواسته زیادی در دورههای مختلف زندگی ما به وقوع پیوسته است که راهحلهای احتمالی برای حل آن قبل و یا در زمان بحران در نظر گرفته میشود؛ ولی با وجود همه راههای حل مشکلات به وجود آمده، نیاز به اتحاد و همدلی مردم است که بیش از پیش احساس میشود؛ جنگ، زلزله، سیل و بیماری نمونههایی از این اتفاقات است که همیشه با حضور مردم، این بحرانها پشت سر گذاشته شده است و همه امید دارند که بحران کرونا نیز در سایه تلاش همگانی پشت سر گذاشته شود.
یکی از جلوههای همدلی این روزها در کارگاههای زنان سرپرست خانواری در حال تجلی است که چرخشان برای روزی حلال میچرخد اما این روزها کمک به همنوع را در اولویت قرار دادهاند.
زن سرپرست خانواری که پس از فوت همسر، خیاطی میکرده تا کودکان خود را سرپرستی کند ولی در چند ماه اخیر به خاطر حس مسئولیتی که نسبت به جامعه داشته و با وجود همه مشکلات، بعد از آشنایی با گروههای دوخت ماسک و لباس پزشکی، گام در این راه گذاشته است و در قالب گروههای چند نفره که در جهاددانشگاهی واحد استان زنجان برای خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار تشکیل شده، در حال تولید گان، ماسک و لوازم مورد نیاز کادر درمان هستند.
رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان در این خصوص با اشاره به اینکه این نهاد انقلابی در هر برههای که کشور نیاز به کمک داشته باشد، وارد عمل میشود، اظهار میکند: این روزها کشور نیاز به تولید لوازم پزشکی و بهداشتی برای مقابله با بیماری کرونا دارد و در جهاددانشگاهی زنجان نیز از همان روزهای نخست شیوع این بیماری در تلاش بودیم در این زمینه کاری انجام دهیم و با توجه به توان جهاددانشگاهی و حضور زنان سرپرست خانوار در قالب تیمهایی که برای کسب درآمد خیاطی میکنند، اقدام به تولید ماسک، گان، روبالشتی و روتختی یکبار مصرف کردیم که هم کمکی برای این افراد باشد و هم اینکه نیاز استان در این حوزه را برطرف کنیم.
کامران جعفری تصریح میکند: این طرح توسط سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی استان زنجان و در راستای اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و طرح توسعه ملی مشاغل خانگی اجرایی میشود که در همین راستا در گام نخست، افرادی به عنوان پیشرانان انتخاب شدند که به بانوان سرپرست خانوار دسترسی داشتند و گروههایی را همراه با این بانوان تشکیل دادند. هدف به کارگیری بانوان سرپرست خانوار در انجام این کار، آن بود که بانوان در کنار انجام این کار به یک منبع درآمدی نیز دسترسی داشته باشند.
وی عنوان میکند: البته در ابتدای اجرای این طرح با مشکلاتی نیز روبهرو بودیم ولی در این مدت توانستیم به سطح مطلوبی از تولید برسیم و در حال حاضر ظرفیت تولید ۵۰۰۰ ست با ۲۵۰ نفر در هفته را داریم. البته هزینه انجام این کار از طرف جهاددانشگاهی تامین شده و دوخت و تولید محصولات را بانوان انجام دادهاند که بعد از آمادهسازی، ستها به بیمارستانها تحویل داده میشود و تاکنون ۳۰۰۰ ست تحویل بیمارستانهای استان شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان ابراز امیدواری میکند: با وجود درخواست برای تولید ستها و حمایت و وجود بازار فروش، منبع درآمد این بانوان قطع نشده و همکاری بیشتری نیز با آنان انجام میشود.
این اقدامات در شرایطی انجام شده است که فاطمه ملکوردی، یکی از پیشرانان انتخاب شده در خصوص اهداف خود برای انجام این کار، تاکید میکند: طرح اولیه انجام این کار از طرف جهاددانشگاهی استان زنجان بود که ما نیز با هدف کمک به کادر درمان و قطع زنجیره کرونا و نیز ایجاد یک منبع درآمد برای بانوان سرپرست خانوار وارد این چرخه شدیم.
این بانوی کارآفرین با بیان اینکه با یک گروه ۸ نفره در حال تولید ستهای بیمارستانی هستیم، میگوید: بانوان گروه با علاقه این ستها را تولید میکنند و امیدواریم این منبع درآمد و کاری برای آنها ادامه داشته باشد.
کرونا با وجود همه مشکلات و سختیهایی که برای ما به وجود آورده است، باعث شد بار دیگر همه دست به دست هم دهیم و با ایجاد فضای ایثار و همدلی در جامعه به هموطنان خود ثابت کنیم که ما همیشه پشت هم هستیم.
انتهای پیام
نظرات