• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99022819947
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

عروسِ اصفهان پیرایش می‌خواهد نه آرایش

عروسِ اصفهان پیرایش می‌خواهد نه آرایش

ایسنا/اصفهان نیمۀ دوم فروردین‌ماه، تصاویری از نصب تونل نوری برای محور میانی چهارباغ خواجو در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد؛ کاری که حسین کارگر، آن را یکی از اقدامات مهم و زیبای شهرداری منطقه ۳ می‌داند اما یک مدرس دانشگاه توضیح می‌دهد که چرا این اقدام در شهری مثل اصفهان، نه مهم است و نه زیبا.

بعد از اجرای پروژۀ صفوی سازیِ خیابان چهارباغ عباسی، به هر کس که دلش برای چهرۀ چند سالِ پیش این خیابان با مبلمان مدور و درخت‌های درهم‌تنیده‌اش تنگ می‌شد، توصیه می‌کردیم به چهارباغ خواجو پناه ببرد و اکنون که این خیابان به‌عنوان خیابان نمونۀ منطقه ۳ اصفهان معرفی‌شده، خبر از اجرای طرح‌هایی برای تغییر شکل و شمایل آن به گوش می‌رسد.

اگر چه حسین کارگر، شهردار منطقه ۳ اصفهان، پروژۀ سر و سامان دادن به چهارباغ خواجو را با عنوان «پیرایش شهری» این خیابان مطرح می‌کند، اما نصب تونل نوری در محور میانی این گذر تاریخی، نشان می‌دهد که بیش از «پیرایش» در حال «آرایش» این فضاست. لازم به ذکر است که علامه دهخدا در لغت‌نامۀ خود ذیل واژۀ پیراستن می‌نویسد: «کم کردن از چیزی برای زینت و خوش‌آیند شدن و زیبا گشتن، چون پیراستنِ موی سر و درخت و جز آن» و صراحتاً این کلمه را متضاد «آراستن» به معنی افزودن بر چیزی برای زیبا کردن آن می‌شمارد.

احمدرضا میرمقتدایی که در کارنامۀ خود چندین طرح زیباسازی شهری را داشته و هم‌اکنون مدیر گروه گرافیک دانشگاه سپهر است، دراین‌باره به ایسنا می‌گوید: یکی از مشکلات اساسی ما این است که سلیقه و روش و منش زیباسازی در اصفهان کاملاً تغییر کرده؛ به‌طوری‌که به‌جای زیباسازی مشغول آذین‌بندی شهریم.

او تصریح می‌کند: یکی از اصلی‌ترین مسائل در بحث زیباسازی، پالایش و پیراسته کردن فضا از آلودگی، بی‌نظمی و ناهنجاری‌های بصری است که در اصفهان هم به‌شدت زیادند، اما نمی‌دانم چرا به‌جای این اقدام، با تکیه ‌بر سلیقۀ متوسط اجتماعی و فارغ از اشل حرفه‌ای می‌کوشیم چنان‌که در قدیم طاقچه‌ها را با گل پلاستیکی تزیین می‌کردیم، شهر را هم با افزونه‌های نامناسب زیبا کنیم.

این مدرس دانشگاه با تأکید بر این‌که اصفهان نیازی به نخ و ریسه و چراغانی و تونل نور ندارد، می‌گوید: اصفهان زیباست و آن‌قدر زیبایی دارد که کافی است غبار ناهنجاری‌های بصری را از آن بگیریم تا مثل یک الماس بدرخشد.

میرمقتدایی با بیان یک مثال که اهمیت پیراسته بودن شهر را یادآور می‌شود، توضیح می‌دهد: وقتی من در شهری از یک کشور غربی پشت چراغ‌قرمز می‌ایستم، تمام اجزای شهر به من می‌گوید بایست و تابع قانون باش، حال آنکه شهر خودمان بااین‌همه اغتشاش بصری، پشت چراغ‌قرمز پیام «برو» را به شهروند مخابره می‌کند. مگر نه اینکه وقتی خانۀ ما مرتب باشد خودمان را ملزم به رعایت نظم و انضباط می‌دانیم؟ پس وقتی مدام چیزهایی اضافه بر سازمان در شهر قرار بدهیم، ولو این‌که هدفمان زیباتر شدن باشد، شهر را آلوده‌تر و نامنظم‌تر کرده‌ایم.

او تصریح می‌کند: مسئولان ما باید به این نتیجه برسند که برای زیبا نشان دادن اصفهان، اتفاقاً خیلی از این تزیینات مصنوعی را باید دور ریخت تا اصالت زیبای شهر جلوه‌گر شود.

به گزارش ایسنا، شاید بهتر باشد کسانی که به فکر زیباتر کردنِ عروسی چون نصف جهان هستند، این بیتِ پروین اعتصامی را نصب العین خود کنند: 

«نیکو، نکوست، غازه و گلگونه

نبود ضرور، چهرۀ زیبا را»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha