• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99022719304
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

پیشنهاداتی برای رونق بورس و جذب سرمایه‌های سرگردان در آن

پیشنهاداتی برای رونق بورس و جذب سرمایه‌های سرگردان در آن

ایسنا/اصفهان در هفته‌های اخیر شاخص‌های بازار سهام افزایش چشمگیری داشته است و همین امر سبب شده مردم توجه خاصی به بازار بورس برای افزایش دارایی خود داشته باشند.

بورس اوراق بهادار ایران از ابتدای سال جاری با رشد مناسبی همراه بوده است که این رشد به اعتقاد برخی از کارشناسان زمینه‌ساز مهار نقدینگی فعال در بازارهای موازی به ویژه ارز و سکه شده و توانسته در تنگنای مالی شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی زمینه تأمین مالی شرکت‌های حاضر در این بازار را فراهم کند.

این رشد بی‌سابقه در بازار بورس به گونه‌ای بوده که برای مثال سال گذشته در طول تمام سال ۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در بورس وجود داشته، اما امسال فقط در فروردین‌ماه نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی وارد بورس شده است و در نتیجه بسیاری از مردم برای افزایش دارایی خود به فکر سرمایه‌گذاری در بورس و خرید سهام بسیاری از شرکت‌ها افتاده‌اند.

برای بررسی بیشتر این موضوع ایسنا با محمدجواد ابطحی- نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو پرداخت که در ادامه می‌خوانید:

بورس، اتوبوسی که با سرعت در جاده مه‌آلود در حال حرکت است

ابطحی گفت: در مجلس در خصوص نظارت مؤثر بر بازار بورس تذکر شفاهی دادم، در کمیسیون اقتصادی و اصل 90 مجلس هم که وزیر اقتصاد، رئیس سازمان خصوصی سازی و رئیس سازمان بورس حضور داشتند در این خصوص صحبت شد و در این جلسه بنده وضعیت فعلی بورس را به اتوبوسی تشبیه کردم که همچون اتوبوسی با سرعت در جاده مه‌آلود در حال حرکت است و احتمال این‌که با موانعی برخورد کند وجود دارد. فراموش نکنیم چه وضعیتی برای مؤسسات مالی و اعتباری به وجود آمد و مجبور شدیم ۳۶ هزار میلیارد تومان به مالباختگان بدهیم، این مشکل نباید در بورس ایجاد شود.

وی افزود: در گزارشی که سازمان خصوصی‌سازی و سازمان بورس ارائه دادند مشخص بود که این سازمان‌ها به نگرانی وضعیت بورس واقف هستند و تمهیداتی دارند که عمق دامنه بورس را زیاد کنند و یکی از راهکارهای تعمیق این بازار، آزادسازی سهام عدالت بود.

سرمایه شرکت‌ها وارد چرخه تولید و اشتغال شود تا بورس سقوط نکند

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس ادامه داد: از جمله مطرح  شد که بهترین راه مهار تورم و کنترل نقدینگی، بورس است و ظرفیتی که در بازار بورس ایجاد شده سرمایه‌ها را توانسته تا حد زیادی جذب کند، اما بدون شک اگر شرکت‌های بورسی این افزایش سرمایه خود را که ناشی از خرید سهام توسط تازه واردان بورس است وارد چرخه تولید و اشتغال نکنند، ارزش افزوده واقعی ایجاد نمی‌شود و به شکل سوری سرمایه‌هایشان بالا می‌رود و در نتیجه این نگرانی وجود دارد که سرمایه‌ها در بازار بورس سقوط کند.

ابطحی تصریح کرد: برای مثال شرکتی بدون هیچ فعالیتی سود افزا شده است که این امر به هیچ وجه منطقی نیست و جز سفته‌بازی و بازی با عدد و رقم چیز دیگری نمی‌تواند باشد. به همین دلیل معتقدم که دستگاه‌های نظارتی و متولیان اقتصاد کشور و مجلس باید با رصد روزانه بازار بورس و بررسی وضعیت تراز شرکت‌ها و مؤسسات از این خطر بزرگِ از بین رفتن سرمایه‌های مردم جلوگیری کنند.

وی گفت: البته اینکه ارزش روزانه بورس ۲۰ هزار واحد افزایش یا کاهش پیدا کند ناشی از هیجانات بورس و سرمایه‌گذاری کسانی است که در بورس تازه‌کار هستند. این افراد همان مقدار پولی را که در منزل یا بانک دارند به دلیل فرار از کاهش ارزش، وارد بورس کرده‌اند.

تراز مالی شرکت‌ها هر شش ماه یک‌بار ارائه شود

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنابراین بورس باید یک شیب صعودی متعادل، آرام و تدریجی داشته و تثبیت شده باشد. دستگاه‌های نظارتی باید بر رفتار شرکت‌ها، نظارت کنند و از مدیران این شرکت‌ها درخواست کنند که زودتر ترازهای مالی خود را هر شش ماه یکبار ارائه دهند و اگر مجبور باشند در این بازه زمانی تراز مالی خود را ارائه دهند و بازرسان شرکت‌ها طبق ماده ۱۵۱ و ۱۵۲ قانون تجارت وظیفه‌شان را به خوبی انجام دهند تا بازار بورس تا حد زیادی بی‌خطر شود. در دنیا هم به همین شکل عمل می‌شود و بورس بازار خوبی برای جذب نقدینگی و مهار تورم است.

ابطحی گفت: اگر سرمایه‌ها به درستی در بورس هدایت شود نقدینگی جذب و تورم مهار می‌شود و اگر این سرمایه‌های سرگردان به جای بورس در بازار مسکن، خودرو و طلا سرمایه‌گذاری شود موجب تورم افسارگسیخته می‌شود. پس بورس باید به درستی هدایت و کنترل شود تا بازدهی خوبی داشته باشد، البته موانع کسب و کار باید برطرف و کالاهای باکیفیت تولید شود و مردم از کالاهای داخلی استفاده کنند.

شرکت‌های زیان ده در بورس بمانند، بورس عاقبت خوشی نخواهد داشت

وی افزود: اگر شرکت‌های زیان ده در بورس باقی بمانند بازار بورس عاقبت خوشی نخواهد داشت. سازمان بورس مکلف است که این شرکت‌ها را رصد و از بورس خارج کند و به خوبی این بازار را پالایش کند تا قوی‌ترین بازار بورس دنیا شویم.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به هیچ وجه توصیه نمی‌کنیم که افراد پول خود را در بورس در شرایط کنونی سرمایه‌گذاری کنند و اگر به هر دلیلی قصد چنین کاری را داشتند حتماً با کارشناسان اقتصادی مشورت کنند و به قول معروف تمام سرمایه خود را در یک سبد نگذارند و در شرکت‌های متعددی که سابقه افزایش دارایی بر بدهی دارند سرمایه‌گذاری کنند.

فروش گسترده سهام عدالت، سببِ نابسامانی در بورس می‌شود

ابطحی ادامه داد: مردم برای افزایش دارایی خود به کارهای مولد روی آورند و فعلاً در بازار طلا و ارز هم سرمایه‌گذاری نکنند. بازار طلا وضعیت نامعلومی پیدا کرده، اما همیشه مردم به طلا توجه خاصی داشته‌اند و ممکن است گاهی ارزش طلا پایین بیاید اما فلز طلا همیشه ارزش ذاتی خود را دارد.

وی گفت: آزادسازی سهام عدالت امر خوبی بود و ارزش هر سهمِ سهام عدالت حداقل ۹ میلیون تومان است. نباید جو، هیجانی شود تا مردم سهام خود را به فروش برسانند، معتقدم فروش گسترده سهام عدالت توسط مالکان آن باعث ایجاد نابسامانی در بازار بورس خواهد شد. توصیه می‌کنم تا جایی که مقدور است مردم سهام عدالت خود را نفروشند و خودشان آن را مدیریت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha