• جمعه / ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99022618633
  • خبرنگار : 71415

تصویب لایحه تحریم چین در سنای آمریکا به خاطر سرکوب اویغورها

تصویب لایحه تحریم چین در سنای آمریکا به خاطر سرکوب اویغورها

مجلس سنای آمریکا به اتفاق آرا لایحه تحریم چین به خاطر نقض حقوق اقلیت مسلمان اویغور در این کشور را تصویب کرد؛ اقدامی که مطمئنا باعث خشم پکن همزمان با افزایش مخالفت با چین در کنگره آمریکا می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از بلومبرگ، این لایحه از سوی سناتور "مارکو روبیو" ارائه شده و سیاست‌های چین در قرار دادن بیش از یک میلیون اویغور و دیگر اعضای گروه‌های اقلیت مسلمان این کشور در حالت بازداشت در کمپ‌هایی در منطقه سین‌کیانگ را محکوم کرده و خواستار تعطیل کردن این کمپ‌ها شده است.

همچنین کنگره آمریکا به موجب این لایحه از دونالد ترامپ،‌ رئیس جمهور این کشور خواسته تا اقدام به اعمال تحریم و لغو روادید علیه هر مقام چینی کند که از بابت سرکوب اویغورها مسئول شناخته شود.

روبیو در بیانیه‌ای اعلام کرد: اقدامات دولت چین "وحشتناک هستند و چنانچه ما از برخورد با آن خودداری کنیم یک لکه ننگ بر بشریت خواهند بود."

سنای آمریکا نخستین بار در ماه سپتامبر این لایحه را تصویب کرد اما مجلس نمایندگان این کشور اقدام به اصلاح آن با هدف ممنوع کردن صادرات تجهیزات قابل استفاده برای جاسوسی کردن علیه اعضای این گروه و دیگر شهروندان چینی و همچنین تجهیزات قابل استفاده برای محدود کردن ارتباطات یا تحرکات آنها، کرد.

مجلس سنای آمریکا این ادبیات را از نسخه تصویب شده در روز پنجشنبه حذف کرده و مجلس نمایندگان آمریکا باید قبل از ارسال این لایحه نزد ترامپ برای امضا یا وتو کردن، با آن موافقت کند.

ترامپ و مقام‌های دولتش چین را مقصر اصلی بحران شیوع کروناویروسی در جهان می‌دانند و جمهوری‌خواهان به دنبال افزایش فشارها بر دولت چین در چند جبهه هستند.

میچ مک کانل، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنای آمریکا در صحن این مجلس، حزب کمونیست چین را متهم به تلاش برای سرپوش گذاشتن برای شیوع اولیه ویروس کرده و گفت، پکن در تلاش برای خاموش کردن صدای وکلا،‌ فعالان و دیگر کسانی است که در این کشور به دنبال دستیابی به حقیقت‌ هستند.

سناتور جان باراسو،‌ از ایالت وایومینگ و رئیس کمیته سیاستگذاری حزب جمهوریخواه گفت، آمریکا دیگر هرگز نباید دوباره به اطلاعات ارائه شده از سوی سازمانهای بهداشت و درمان بین المللی نظیر سازمان بهداشت جهانی متکی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha