• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99022417766
  • خبرنگار : 71467

خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی متروکه شدند

خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی متروکه شدند

طبق اعلام مسئولان سازمان اموال تملیکی، براساس پیگیری‌های به عمل آمده و صدور بخشنامه‌ای از سوی گمرک ایران، خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی متروکه و در حال تحویل به سازمان هستند. این خودروها در نهایت به شرط صادرات در مزایده‌های عمومی مطرح و در صورت عدم فروش به شرط صادرات به صورت اوراقی تعیین تکلیف می‌شوند.

به گزارش ایسنا، از مدت‌ها قبل با تغییر ضوابط واردات خودرو، ورود خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی ممنوع شده بود. این در شرایطی بود که در جریان  واردات خودرو طی ‌سال‌های اخیر تعدادی خودرو با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی به گمرک و بنادر وارد شدند که با تغییر ضوابط و مقررات در لیست خودروهای دپو شده قرار گرفته و امکان ترخیص پیدا نکردند.

بر این اساس در مصوبه ۲۹ بهمن ماه سال گذشته برای ترخیص خودروهای دپو شده در گمرک و براساس بند (۲) آن تاکید شد که ترخیص خودروهای سواری با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی‌سی امکان پذیر نبوده و مشمول این مقررات نمی‌شود.

این که چه ضوابطی در رابطه با خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی وجود داشته و آیا تاکنون اقدامی در رابطه با متروکه شدن آنها انجام شده یا خیر، موضوعی است که میرمعینی - عضو هیات مدیره و معاون بهره‌برداری و فروش سازمان اموال تملیکی - در رابطه با آن توضیحاتی به ایسنا ارائه کرده است.

بنا به گفته وی، در رابطه با متروکه شدن خودروها و تحویل آنها به سازمان اموال تملیکی مسائل و موانعی وجود داشت که مهمترین دلیل آن ممنوع الورود شدن این وسائط نقلیه به داخل سرزمین اصلی بوده است. از سوی دیگر دلیل عدم امکان تعیین تکلیف خودروهای زیر ۲۵۰۰ سی‌سی، عدم صدور مجوز استاندارد است. برای اخذ مجوز استاندارد نیاز به اوراق فنی و وجود نمایندگی معتبر است، اما با توجه به این که سازمان اموال تملیکی واردکننده این خودروها نیست، لذا امکان صدور مجوز بر اساس ضوابط از سوی سازمان استاندارد امکان پذیر نخواهد بود و این موضوع باعث دپوی این اموال در انبارهای سازمان و گمرک می‌شود که  کسر مدل، افت قیمت و خارج شدن از حیز انتفاع را به همراه دارد.

میرمعینی ادامه داد: براین اساس مقرر شد مراتب جهت استحضار و صدور اوامر طی گزارشی برای هیات وزیران ارسال شود تا در صورت امکان راهکار اجرایی تعیین تکلیف اموال دولت خارج از ضوابط ابلاغی استاندارد بررسی شود.

عضو هیات مدیره سازمان اموال تملیکی با اشاره به این که خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی متروکه می‌شوند و باید در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گیرند، گفت: قبلا این خودروها به دلیل ممنوعیت به سازمان تحویل نمی‌شدند اما در نهایت توانستیم بر اساس قانون نسبت به تحویل آنها دستورات لازم را اخذ کنیم و اکنون دو هفته‌ای است که طی بخشنامه صادره خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی به سازمان اموال تملیکی تحویل می‌شوند.

تکلیف خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی مناطق آزاد

اما در حالی باید خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی متروکه شوند که در گزارش اخیر گمرک در رابطه با آخرین وضعیت ترخیص خودروهای دپو شده، اعلام شده بود که از حدود ۲۲۷ دستگاه موجود در گمرک خرمشهر ۷۳ دستگاه سفارش آمریکا و ۱۵۴ دستگاه بالای ۲۵۰۰ سی‌سی هستند که نسبت به ترخیص ۱۴۴ خودرو جهت تردد در منطقه آزاد و بار رعایت مقررات مربوطه اقدام شود.

بر این اساس درمورد خودروهای اروندی که بالای ۲۵۰۰ سی‌سی هستند نیز اقدام شده است که میرمعینی درباره آنها توضیح داد: مناطق آزاد طبق مقررات خود مدیریت شده و مجوزهای خاص دارند، از این رو ترخیص خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی در این مناطق فقط جهت تردد در مناطق آزاد است و در سرزمین اصلی این اتفاق نخواهد افتد.

وی یادآور شد: خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی که در گمرک باقی مانده و امکان تردد در سرزمین اصلی را ندارند متروکه شده و در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار می‌گیرند که در نهایت به شرط صادرات در مزایده‌های عمومی مطرح خواهند شد و در صورت عدم فروش به شرط صادرات به صورت اوراقی تعیین تکلیف می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۴ ۱۷:۵۰

چرا ورود خودروی بالاتر از 2500 سی سی به کشور ممنوع است؟ جز لابی مافیا برای فروش اجباری همین آهن پاره های ظاهرا-تولیدی کشور به ملت "بدون چاره"؟