به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، کریم اسد احمد خان، رئیس این کمیته در چهارمین گزارش سالانه خود که به شورای امنیت ارسال کرده است، از همکاری مقامات عراقی که موجب دستیابی به سوابق دادههای ارتباطات تلفنهای همراه از شرکتهای عراقی شد، قدردانی کرد.
وی در گزارش خود تصریح کرد، این همکاری اجازه داد دادههای مختلف تلفنهای همراه، کارت شناسایی مشترکان و ذخیره اطلاعاتی داعش جمعآوری شود. این دادهها میتوانند تحقیقات قضایی را در مورد اعضای داعش که مظنون به ارتکاب جرایم علیه گروههای مختلف عراقی هستند، تسریع ببخشد.
رئیس کمیته در این گزارش به ویژه به حملات صورت گرفته در اوت ۲۰۱۴ علیه اقلیت ایزدیها در منطقه سنجار اشاره و تأکید کرد که کمیته تحقیقات به "بیش از دو میلیون سوابق تماس" و اطلاعاتی که موقعیتهای جغرافیایی را مشخص میکند، دست یافته است.
این گزارش ۲۱ صفحهای همچنین حاکی از آن است که دادههای مربوط به شرایط کشتار سربازان عراقی در منطقه تکریت در ژوئن ۲۰۱۴ جمعآوری شده است و به لطف کمکهای مالی انگلیس، ایرلند شمالی و ایالات متحده بازرسان سازمان ملل خواهند توانست جنایات جدید داعشیها علیه شیعیان، مسیحیان، اهل سنت، ترکمنها و سایر فرقهها را در عراق بررسی کنند.
این کمیته که در سال ۲۰۱۷ توسط شورای امنیت تأسیس شده در حال حاضر ۱۲۹ عضو از سراسر جهان دارد که ۴۹ درصد آنها زن هستند.
سازمان ملل معتقد است، قتلعام ایزیدیها در عراق میتواند در حد نسل کشی باشد.
طبق اعلام سازمان ملل، داعش که اواخر سال ۲۰۱۷ در عراق شکست خورد بیش از ۲۰۰ گور دسته جمعی را به جا گذاشت که ممکن است حاوی ۱۲ هزار جسد باشند.
انتهای پیام
نظرات