• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99022215783
  • خبرنگار : 71467

چرایی درخواست‌ برای تمدید زمان ترخیص خودروها

چرایی درخواست‌ برای تمدید زمان ترخیص خودروها

در حالی درخواست‌هایی برای تمدید مهلت ترخیص خودروهای دپو شده از سوی صاحبان خودرو و دستگاه‌های ذی‌ربط مطرح شده که در آنها مسائلی همچون شرایط ناشی از ویروس کرونا و همچنین اختلاف نظرهایی بین سازمان ها برای ترخیص خودروها وجود دارد.

به گزارش ایسنا، با موافقت هیات دولت در بهمن ماه سال گذشته فرصت سه‌ ماهه ای تعیین شد تا حدود ۵۱۰۸  دستگاه از خودروهای که در گمرک باقی مانده بودند ترخیص شوند.

از ۲۹ بهمن ماه این مصوبه ابلاغ شد و ۲۹ اردیبهشت یعنی حدود یک هفته دیگر این فرصت به پایان خواهد رسید و این درحالی است که طبق آمار گمرک تعداد محدودی از این  خودروها که حدود ۱۰۰۰دستگاه بوده و فرآیند ترخیص آنها در دوره قبل انجام شده بود تاکنون در اختیار صاحبانشان قرار گرفتند.

براین اساس بحث هایی در رابطه با تمدید زمان ترخیص خودروها وجود داشت و اخیرا ارونقی -معاون فنی گمرک ایران- نیز اعلام کرد که با توجه به در خواست‌های مطرح شده احتمال تمدید زمان وجود دارد که البته باید هیات وزیران با آن موافقت کنند.

اما در مدت اخیر  مداکراتی از سوی مراجع ذی‌ربط با مسئولان ارشد دولتی برای تمدید زمان انجام شد که در درخواست‌های مطرح شده به اختلاف نظرهایی که در رابطه با ترخیص خودروهای مشکل دار  وجود دارد اشاره شده است، این در حالی است که در اهم آن موضوع ثبت سفارش حدود ۱۱۰۰ دستگاه از این خودروها قرار دارد که فاقد ثبت سفارش هستند و باید وزارت صمت در رابطه با آنها اقداماتی انجام دهد.

 در همین رابطه چندی پیش طی نامه نگاری‌های انجام شده در برخی دفاتر تخصصی وزارت صمت توافقی برای صدور ثبت سفارش وجود نداشت و این خود یکی از عوامل به تعویق افتادن فرآیند ترخیص این دست از خودروها است.

از سوی دیگر موضوع شیوع ویروس کرونا و اثرگذاری آن در روند انجام امور اداری و ترخیص مطرح است؛ به طوری که در شرایط ویروس کرونا، تعطیلی ایام نوروز و  حضور حداقلی پرسنل ادارات در محل کار آن طور که لازم بوده نتوانسته فرآیند ترخیص پیگیری شود.

براین اساس فعلا به نظر می‌رسد با توجه به شرایطی که وجود داشته و صاحبان خودرو سهم چندانی در عدم ترخیص داشته‌اند هیات وزیران احتمالا در ر ابطه با تمدید مهلت تجدید نظر کند.

این در حالی است که تمدید دو ماهه مهلت مورد بحث قرار دارد که بتواند صاحبان خودرو برای آنها اقدام کنند در عین حال که دستگاه‌های ذی‌ربط برای خودروهای فاقد ثبت سفارش به توافق رسیده و امور آن را انجام دهند در غیر این صورت تمدید دو ماه نیز شاید نتواند گره‌ از کار خودروهای دپو شده باز کنند.

خودروهای دپو شده حدود ۱۲هزار و ۲۶۱ دستگاه بودند که به دلایلی از جمله تغییر سیاست های ارزی و یا ممنوعیت ثبت سفارش و واردات خودرو ورود آنها متوقف شد تا اینکه بعد از رایزنی های صورت گرفته با مصوبه هیات دولت بیش از ۷۰۰۰ دستگاه از دی ماه ۱۳۹۷ تا نیمه تیرماه ۱۳۹۸ ترخیص شدند و بیش از ۵۰۰۰دستگاه دیگر به دلیل پایان زمان ومشکلاتی که پیش رو داشتند در گمرک و بنادر باقی ماند تا اینکه مجددا در بهمن سال گذشته زمان دیگری برای ترخیص تعیین شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۴ ۱۲:۳۸

خودرو های دپو شده در گمرک را ترخیص کنید مردم سرمایشون را بگیرند میخواهید توسط سازمان تملیکی خودرو های مردم را به مفت برای خودتان بردارید.