فردین حکیمی در گفت و گو با ایسنا، گفت: تالابها همواره دارای خدمات و کارکردهای مختلفی برای جوامع بشری بودهاند. یکی از موارد مهم آن، نقش غیرقابل انکار آنها در مهار سیلابها و کاهش میزان تخریب ناشی از وقوع سیل است.
حکیمی افزود: در تایید این موضوع، بررسیها نشان داد اقداماتی که اداره کل حفاظت محیط زیست در راستای حفاظت از تالاب صالحیه بویژه لایروبی آن در سال ۹۷ انجام داد، تأثیر بسیار زیادی در جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب و تخریب آن در ابتدای سال ۹۸ در شهرستان نظرآباد داشته است.
حکیمی گفت: یکی از اشتباهاتی که توسط متولیان امر در برخی استانها به ویژه در شهرستان نظرآباد صورت گرفته، تغییر کاربری تالابها و اجرای پروژههای زهکشی با هدف تبدیل آنها به اراضی کشاورزی بوده که موجب گردیده، تالابها کارکرد خود را برای مهار سیل از دست بدهند.
حکیمی با بیان اینکه از سیلابها میتوان به عنوان یک فرصت برای بهبود شرایط تالاب صالحیه استفاده کرد، ادامه داد: این کار به منظور استفاده بهینه از حجم آب جریان یافته در رودخانه کردان و دیگر رودخانههای تغذیه کننده تالاب صالحیه است تا نهایت استفاده را در شرایط کنونی این رودخانه داشته باشیم و وضعیت تالاب صالحیه و دشتهای جنوبی آن را نیز بهبود ببخشیم.
وی افزود: با توجه به هماهنگیهایی که با مسئولان شرکت آب منطقهای استان و فرمانداری نظرآباد داشتهایم تصمیم بر این شد تا آب رودخانه کردان به ویژه در زمان وقوع سیلاب به منظور تقویت تالاب صالحیه به این تالاب منتقل شود.
وی در خصوص رهاسازی آب به منظور آبگیری تالاب صالحیه ادامه داد: با توجه به وضعیت بارندگی ها، رودخانه کردان نیز شرایطی پیدا کرده که آب از آن طریق کانالهای خاکی وارد تالاب صالحیه میشود و شرایط آن از اواخر سال ۹۸ نیز رو به بهبود است.
حکیمی گفت: با توجه به اینکه در حاشیه این تالاب عرصههای وسیعی (به میزان تقریبی ۲۵ هزار هکتار در نظرآباد و ۲۰ هزار هکتار در اشتهارد)جهت انتشار گرد و غبار وجود دارد باید به دنبال آن باشیم تا از این فرصت برای آبرسانی به عرصههای مستعد انتشار گرد و غبار در حاشیه این تالاب استفاده کنیم.
حکیمی ضمن ابراز نگرانی از اثرات منفی کانال زهکش بر خروج آب از تالاب و تشدید پدیده گرد و غبار تصریح کرد: از آنجایی که بر اساس ماده یک قانون حفاظت، احیاء و مدیریت تالابهای کشور، هرگونه بهره برداری و اقدامی که منجر به تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالابها گردد، ممنوع و حفاظت و احیاء تالابها از مصادیق حقوق عامه بوده و مرجع تشخیص تخریب و آلودگی غیرقابل جبران، سازمان حفاظت محیط زیست است، لذا شکایتی در خصوص اثرات مخرب و غیرقابل جبران کانال زهکش بر تالاب صالحیه و تشدید پدیده گرد و غبار تنظیم و ظرف روزهای آینده تقدیم دادستانی محترم خواهد شد و درخواست محیط زیست استان از دادستانی محترم، مسدود کردن بخشی از کانال زهکش و هدایت آب به دشت جنوبی تالاب با هدف افزایش رطوبت خاک، تقویت پوشش گیاهی و کاهش انتشار گرد و غبار خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات