• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۲:۱۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 99021510310
  • خبرنگار : 50228

یک فیزیولوژیست ورزشی:

سه هفته زمان مناسبی برای آمادگی فوتبالیست ایرانی نیست

سه هفته زمان مناسبی برای آمادگی فوتبالیست ایرانی نیست

ایسنا/خوزستان یک فیزیولوژیست ورزشی تاکید دارد که سه هفته، زمان مناسبی برای آمادگی یک فوتبالیست ایرانی نیست و نیاز به یک زمان ۳۰ تا ۴۰ روزه دارد، ضمن این که فشردگی مسابقات نیز مصدومیت، محرومیت و پرخاشگری بازیکنان را به دنبال خواهد داشت،

زمزمه‌هایی درباره احتمال صدور مجوز تمرینات تیم‌ها برای شروع مسابقات لیگ برتر فوتبال کشور شنیده و گفته می شود که احتمالا مسابقات از اوایل خردادماه آغاز خواهد شد و برای آمادگی تیم ها نیز مهلتی سه هفته ای به آن‌ها داده می شود. در حالی که این مهم نیز واکنش برخی مربیان و مدیرعاملان را در بر داشته است و ضمن این که مخالف برگزاری مسابقات در شرایط فعلی هستند. آن‌ها فشردگی رقابت ها و زمان کم برای آماده سازی تیم ها را منجر به مصدومیت بازیکنان می دانند.

تمرین در خانه جوابگوی نیاز تیم‌ها نیست

در این زمینه محمد سجادیان، دکترای فیزیولوژی ورزشی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: دوره آماده سازی بازیکنان برای حضور در مسابقات بستگی به آمادگی جسمانی آن ها دارد و نکته مهم، اصل ویژگی تمرین است. خیلی از بازیکنان عکس هایی از خود در حال تمرین با وزنه یا انجام حرکات جسمانی، منتشر می کنند اما باید گفت که این تمرینات برای حضور در مسابقه ای مانند فوتبال کافی نیست و در واقع تمرین در خانه جوابگو نیست.

با حجم سنگینی از مصدومیت ها مواجه می شویم

وی افزود: آماده‌سازی دو بخش است؛ آماده سازی جسمانی و مهارتی و آیا در این شرایط بازیکنان ما مکان خصوص برای انجام تمرین و کار روی بخش مهارتی خود داشته اند؟ باتوجه به این که مطمئنا چنین چیزی وجود نداشته است، با شروع لیگ و این که بخواهند تنها سه هفته را به آماده سازی تیم ها اختصاص دهند، با حجم سنگینی از مصدومیت ها مواجه می شویم.

مهارت با کیفیت‌تر منجر به صرف آمادگی جسمانی کمتر می‌شود

این مربی فوتبال گفت: با حضور کی‌روش در تیم ملی ایران، به نظرم تیم های ما به سمت آمادگی جسمانی و تاکتیک علمی رفتند و این را نیز می توان در رفتار بازیکنان و تیم ها مشاهده کرد و از این نظر لیگ ما، طی دو سه سال گذشته رو به رشد بوده است. البته هنوز بازیکنان ما از نظر آمادگی جسمانی به سطحی نرسیده اند که هر پنج یا شش روز بازی کنند زیرا باید مهارت و آمادگی جسمانی را از سن ۱۰ یا ۱۱ سالگی به بازیکنان آموزش می دادند. هر وقت مهارتی با کیفیت بیشتر انجام شود، آمادگی جسمانی کمتری صرف می شود.

فشردگی مسابقات، پرخاشگری بازیکنان را در بر دارد

وی با تاکید بر این که اصلا تمرین در خانه جوابگوی احتیاجات تیم ها برای حضور در مسابقات نیست، عنوان کرد: بحث فوتبال و انجام بازی های فشرده است و تمرین در خانه نمی تواند یک بازیکن را در سطح خوبی از آمادگی قرار دهد. وقتی قرار است، بازی ها فشرده و در زمان محدود برگزار شوند، مصدومیت، محرومیت و پرخاشگری نیز وجود خواهد داشت، ضمن این که وقتی قرار نیست تماشاگری هم به ورزشگاه بیاید، بازیکنان جوان هم دیده نمی شوند و این لیگ نمی تواند کارایی لازم را داشته باشد و به جوانان کمک کند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: تنها راه گریز از اتفافات بد در فوتبال در این بازه زمانی کم این است که سرمربیان تیم ها باید با به کارگیری تعداد بیشتری از بازیکنان، از تیم های خود نگهداری کنند. کاری که اسکوچیچ هنگام کار در فولاد خوزستان باتوجه به حضور در لیگ برتر و آسیا انجام داد. در حالی که برخی باشگاه ها تنها از ۱۸ بازیکن استفاده می کنند و استفاده بیش از حد از یکسری از بازیکنان، از نظر روانی و جسمانی به آن ها فشار وارد می کند و بازیکن خود به خود دچار آسیب دیدگی می شود.

باید در کنار تیم‌ها از روانشناس و فیزیولوژیست استفاده کرد

وی افزود: باتوجه به این که فوتبال ما نتیجه گرا است، اینکه بخواهند لیگ را برگزار و در مدت زمان کم به پایان برسانند، این روند روی مدیرعامل، سرمربی، بازیکن و تماشاگر یک تیم تاثیر منفی خواهد داشت. وقتی فوتبالیستی سه ماه ورزش حرفه ای نداشته و مطمئنا تمریناتش نیز آن چنان حرفه ای نبوده است، از نظر بدنی در شرایط خوبی نیست و همین می تواند روی کیفیت لیگ هم تاثیر بگذارد. به نظر من در چنین شرایطی حضور روانشناس، بازیکنان قدیمی و فیزیولوژیست در کنار تیم ها لازم است تا بتوانند از نظر روانی به بازیکنان و به ویژه بازیکنان جوان کمک کنند.

۳ هفته، زمان مناسبی برای آمادگی فوتبالیست ایرانی نیست

سجادیان تاکید کرد: سه هفته، زمان مناسبی برای آمادگی یک فوتبالیست ایرانی نیست و نیاز به یک زمان ۳۰ تا ۴۰ روزه دارد، چرا که معمولا بازیکنان ایرانی از سن ۲۱ سالگی وارد فوتبال می شوند و مانند فوتبالیست های خارجی از سن کم، مهارت را یاد نگرفته اند که بخواهند با استفاده از مهارتِ با کیفیت، آمادگی جسمانی کمتری صرف کنند.

سلامتی بازیکنان از برگزاری لیگ مهم‌تر است

وی در پایان نیز گفت: باتوجه به این که کشور ما از نظر اقتصادی یک فوتبال دولتی دارد و نتوانستیم منابع مالی را برای فوتبال مهیا کنیم و پول هایی که هزینه می شوند نیز باید گزارش داده شوند و همچنین اکنون ۷۰ درصد لیگ برگزار شده و از نظر اقتصادی باید پروند کاری بسته و مدیران جوابگوی هزینه ها باشند و نباید عوامل دیگری در صعود، سقوط و قهرمانی تیم ها تاثیرگذار باشد، برخی نظر به ادامه لیگ دارند، هر چند تاکید می کنم که در شرایط فعلی که همچنان با کرونا درگیر هستیم، سلامتی بازیکنان و مردم مهم‌تر از ادامه لیگ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha