• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99021409936
  • خبرنگار : 71467

۱.۵ درصد از نرخ بیکاری کم شد

۱.۵ درصد از نرخ بیکاری کم شد

در سال گذشته در مجموع نرخ بیکاری تا ۱.۵ درصد کاهشی بوده و همواره در کانال ۱۰ درصد نوسان داشته است.

به گزارش ایسنا، بعد از گزارش های فصل به فصل نرخ بیکاری در سال گذشته، مرکز آمار گزارشی از وضعیت کلی سال را منتشر کرد که نشان می دهد ۱۰.۷ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)  ١٥ ساله و بیش‌تر در سال قبل بیکار بوده اند که این شاخص نسبت به سال ١٣٩٧، ١.٥ درصد کاهش یافته است.

این در حالی است که مروری بر تغییرات نرخ بیکاری در هر یک از فصول سال گذشته بیانگر آن است که نرخ بیکاری همواره بین ۱۰ تا ۱۱ درصد در نوسان بوده است؛ به طوری که در کمترین حالت به ۱۰.۵ و بیشترین به ۱۰.۸ درصد رسیده است. 

بر این اساس در بهار پارسال در مقایسه با فصل مشابه سال قبل از آن (۱۳۹۷) نرخ بیکاری با کاهش ۱.۳ درصدی به ۱۰.۸ درصد و در تابستان با کاهش ۱.۸ درصدی به ۱۰.۵ رسیده بود.  

همچنین در پاییز با ریزش ۱.۲ درصدی ۱۰.۶ و در زمستان با کاهش ۱.۷ درصدی نسبت به فصل مشابه سال قبل۱۰.۶ درصد گزارش شده بود.  

اما جزییات گزارش مرکز آمار از تغییرات نرخ بیکاری در سال ١٣٩٨، نشان می دهد که  ٤٤.۱ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. این جمعیت حدود ٢٤ میلیون و ٢٧٤ هزار نفر بوده که نسبت به سال قبل حدود ٤٣٠ هزار نفر افزایش داشته است. 

همچنین نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ ساله نشان می دهد  که ۲۶ درصد از فعالان این گروه  در سال ١٣٩٨ بیکار بوده‌اند که نسبت به سال قبل از آن (١٣٩٧) ١.٧ درصد کاهش یافته است.

در گروه سنی  ١٨ تا ٣٥ ساله نیز ١۷.۹ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار اعلام شده که این نرخ نسبت به سال ١٣٩٧، ١.٧ درصد کاهش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۲-۱۴ ۱۴:۰۲

آیا با کم کردن ساعت کاری طی چند سال و ایجاد قوانین درست تر مرخصی میتوان به این راه ادامه داد؟