مهدی فتحی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر در منطقه حسین خانلو و گلدره نظرآباد بیش از ۴۰۰ شتر وجود دارد، اما تعداد آنها گاهی با احتساب تعداد شترهایی که از استانهای مجاور به البرز میآیند به ۲۰۰۰ مورد نیز میرسد.
وی ادامه داد: بدون شک چرای این شترها یکی از دلایل تخریب عرصههای طبیعی و بیابانزایی در شهرستان نظرآباد است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی البرز تصریح کرد: در منطقهای واقع در نظرآباد که شترهای سرگردان حضور دارند به دلیل بارندگی شاهد تجمع آب و باتلاقی و گِلی شدن عرصه هستیم.
وی ادامه داد: باتلاقی شدن عرصه، تردد تراکتور را با مشکل کرده اما شترها به راحتی در آنجا پا میگذارد و به بوتههای کاریهای انجام شده آسیب میزنند.
وی توضیح داد: برای جلوگیری از تخریب عرصههای بیابانی استان توسط این شترهای سرگردان طرحی به جهاد کشاورزی ارائه شده که بر مبنای آن عرصه ای ۱۰۰ هکتاری به صورت نیمه بسته تعیین شده تا این شترها در آن چرا کنند.
این مسئول اضافه کرد: هر چند منابع طبیعی استان در مرحله اول تاکید زیادی برخروج این شترها از عرصه های بیابانی نظرآباد داشت ولی با توجه به اینکه نگهداری این چهارپایان ضامن معیشت تعدادی ازعشایر استان است و مستقیماً به وضعیت اقتصادی آنها مربوط می شود، امکان عملی شدن این خواسته وجود نداشت به همین دلیل پیشنهاد دومی مبنی بر نگهداری شترها در فضایی نیمه بسته مطرح شد.
فتحی اظهار کرد: برای اجرایی شدن طرح مذکور نیاز است هم عشایر و هم مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان همکاری لازم را داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات