ساره حسینی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: محصولات فراسودمند، محصولاتی هستند که علاوه بر خواص تغذیهای پایه دارای اثرات مفیدی در ارتقاء سلامتی و یا کاهش خطر ابتلا به بیماریها باشند.
وی با بیان اینکه این محصولات میتوانند با افزودن یک ترکیب مفید و یا حذف مواد مضرر از یک فرآورده ایجاد شوند، افزود: بسیاری از محصولات فراسودمند به وسیله ترکیب کردن فرآوردههای غذایی با گیاهان دارویی تولید میشوند.
این پژوهشگر بیان کرد: مطالعات اپیدمیولوژیک و آزمایشات بالینی نیز اثرات سلامت بخشی این گیاهان را تایید میکنند.
حسینی ادامه داد: آبنبات فرآوردهای است که از مخلوط غلیظ شکر و آب همراه افزودنیهای رنگ دهنده و طعم دهنده تشکیل شده و غالبا این افزودنیها شامل نانوذرات اکسید تیتانیوم هستند.
وی افزود: نانوذرات اکسید تیتانیوم منجر به کاهش توانایی سلولهای روده در جذب مواد مغذی میشود و همچنین توانایی روده در برابر عوامل بیماریزا را تضعیف میکند.
محقق مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: شکر موجود در این فرآورده با افزایش قند خون احتمال ابتلا به بیماری دیابت را افزایش میدهد و همچنین مازاد قند محصول در بدن نیز به چربی تبدیل شده و موجب افزایش تدریجی چربی و تری گلیسیرید میشود که عامل ابتلا به اضافه وزن و چاقی است.
حسینی اظهار کرد: در فرمولاسیون آبنبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیه خون و کمک به خونسازی از عصاره تغلیظ شده زرشک استفاده شده است؛ این عصاره دارای ترکیباتی مانند آلکالوئیدهای بربرین و بربامین است که دارای اثرات تغذیهای و دارویی اثبات شده هستند.
وی با بیان اینکه میزان ساکارز این فرآورده کاهش یافته و از قند میوه در تولید آن استفاده شده است، افزود: خراسان جنوبی به لحاظ اقلیمی، پتانسیل خوبی برای پرورش گیاه زرشک دارد و تولیدکننده انحصاری زرشک بی دانه در جهان است، اما متاسفانه بیشتر زرشک تولید شده در کشور خشک شده و با بستهبندی نامناسب و غالبا به صورت فلهای به کشورهای مختلف صادر میشود.
محقق مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: این در حالی است که میتوان فرآوردههای متنوع و مفیدی از این محصول استراتژیک استان تهیه کرد.
وی بیان کرد: فرآوری این محصول ارزشمند در خراسان جنوبی و تولید فرآوردههایی مانند آبنبات فراسودمند زرشک باعث ارتقاء ارزش افزوده زرشک و رونق بخش کشاورزی میشود.
این پژوهشگر بیان کرد: صادرات فرآوردههای تولید شده از میوه زرشک علاوه بر معرفی و عرضه محصولات استراتژیک منطقه به دنیا و ورود به بازارهای جهانی، افزایش نقدینگی، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش رفاه اجتماعی در استان را در پی خواهد داشت.
حسینی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با هدف خلق ثروت از پتانسیلها و مزیتهای منطقهای با ایجاد مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی و با مدیریت زنجیره تولید، بازاریابی و فروش محصولات استراتژیک استان و حذف واسطهها و همچنین ایجاد برند قوی و معتبر تجاری تلاش کرده است گامی مؤثر در معرفی محصولات استراتژیک استان و فرآوردههای حاصل از آن بردارد.
وی یادآور شد: فروش محصولات و فرآوردههای حاصل از آنها در حال حاضر از طریق سایت بیرناب انجام میپذیرد.
آبنبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیه خون و کمک به خونسازی در گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک خراسان جنوبی فرموله و توسط محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی و ساره حسینی، عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی و با همکاری امیرحسین الهامی راد، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد سبزوار به عنوان اختراع در سامانه مالکیت فکری کشور به شماره 100287 ثبت شد.
انتهای پیام
نظرات