• پنجشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99021107920

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی فارس:

تصمیم گیری لحظه‌ای از مهمترین مشکلات کشور است

تصمیم گیری لحظه‌ای از مهمترین مشکلات کشور است

ایسنا/فارس رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس گفت: یکی از مشکلات اقتصاد کشور ما به ویژه در حوزه اقتصاد، نبود برنامه بلند مدت و مدون و تصمیم گیری در لحظه برای هر اتفاق است.

خسرو فروغان پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و کمرگ اتاق بازرگانی فارس، بیان کرد: سال 99 با شرایط خاص و سختی آغاز شده و با وجود بیماری کرونا و تاثیرگذاری این بیماری بر اقتصاد جهان از نظر علم اقتصاد سال خوبی در حوزه اقتصاد در جهان نخواهد بود.

او با تشریح شرایط اقتصادی کشور افزود: این درحالی است که آسیب پذیری اقتصاد ایران نسبت به سایر کشورها بیشتر خواهد بود، زیرا بخش اقتصاد و سیستم کشور ما بر اساس معیارهای علمی پایه گذاری نشده و برنامه بلند مدت اقتصادی نداریم.

فروغان گفت: همچنین از دیگر آفت‌های بخش اقتصاد ما عدم تمرکز کانون تصمیم گیری است و نگاه‌های سلیقه‌ای موجب می‌شود در هر دورهپای اهداف و تفکرهای مختلف به جای مسائل علمی مورد توجه قرار گیرد.

او اضافه کرد: کشورهای دیگر برای کمک به ساختارهای اقتصادی خود اقدامات متفاوتی را انجام داده‌اند که از جمله آن می‌توان به کاهش ارزش سهام بورس اشاره کرد که با این اقدام تبعات بازار را کنترل کرده‌اند و دولت ما نیز باید برنامه‌های منسجمی را برای حمایت از تولید و بنگاه‌های اقتصادی ارائه دهد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با اشاره به برنامه‌های کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی این استان، عنوان کرد: محوریت برنامه‌های امسال این کمیسیون اجرای برنامه‌های کاربردی و گره گشا برای صادرکنندگان و صادرات استان است و در حال تدوین برنامه‌های راهبردی این کمیسیون هستیم.

فروغان ادامه داد: حرکت بر مبنای اصول علمی و قابل اجرا از اولویت‌های ما برای انجام حرکت صحیح و درست صادرات استان مد نطر ماست.

هادی حنایی جهرمی، دیگر عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری در کشور نیازمند برنامه ریزی، تصمیم گیری و هدف گذاری در حوزه صادرات و تجارت خارجی کشور هستیم، زیرا این بخش هر روز دستخوش مسائل و مشکلاتی است که فعالان این بخش را زمین گیر کرده است.

او با بیان اینکه کشورهای مقصد صادرات استان و کشور تغییرات گستردهپای در روند تجارت خارجی در پیش گرفته‌اند و این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی برای صادرات ما به این کشورها شده است، تصریح کرد: تا اولویت تصمیم گیران در کشور معطوف به تجارت و اقتصاد نشود وضعیت کشور بهبود پیدا نمی‌کند و تصمیم گیری‌ها موثر نیست.

حنایی جهرمی افزود: هر یک از دستگاه‌های اجرایی در حوزه تجارت خارجی به ویژه امسال که به نام جهش تولید نام گذاری شده است، وظائف مهمی دارند که برای امیدوار بودن به شرایط موجود باید هماهنگی و حمایت از سوی بخش دولتی ایجاد شود.

محمد دانش نیا، رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس هم گفت: امسال سال متفاوتی در حوزه اقتصاد در کشورمان خواهد بود که برای گذر با کمترین آسیب از این دوران نیازمند تدبیر و برنامه ریزی مدون و واقعی هستیم.

او افزود: در برنامه ریزی‌های امسال حوزه اقتصاد استان باید کشورهای مقصد صادراتی ما موردتجزیه و تحلیل و بررسی دقیق قرار گیرند و با توجه به وضعیت فعلی بازار انها فعالیت‌های صادراتی ما نیاز به برنامه ریزی دقیق در این راستا دارد.

دانش نیا با اشاره به برنامه ریزی صادراتی بلند مدت برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای خودکفایی در برخی از بخش‌ها اظهار کرد: برای برنامه ریزی مدون صادراتی استان باید مزیت‌ها و بخش‌های اصلی استان از جمله مزیت کشاورزی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: متاسفانه با بررسی و آسیب شناسی مسایل صادرات استان می‌بینیم که برخی از مسائل هر سال تکرار می‌شود که باید تلاش کنیم برای حل و فصل مشکلات بخش صادرات استان رویکرد متفاوتی اتخاذ شود تا مشکلات به صورت ریشه‌ای حل شود.

دانش نیا با اشاره به کمیسیون صادرات، واردات و کمرگ اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: این کمیسیون به دلیل تاثیرگذاری ، وظیفه سنگینی بر عهده دارد که امسال باید بر روی مسائل تخصصی تر حوزه صادرات تمرکز و حساسیت ویژه‌ای داشته باشد.

سکینه سیاحی، مدیر عامل صندوق توسعه صادرات استان فارس نیز گفت: وجود بیماری کرونا در چند ماه اخیر در کشور و استان بخش صادرات ما را با مشکلات جدی روبرو کرده است لذا تدوین برنامه‌های راهبردی تجارت خارجی کشور و استان باید به گونه‌ای انجام شود که گره گشایی از این بخش برای فعالان اقتصادی محسوس باشد.

او با بیان اینکه بخش خصوصی برای تصمیم گیری در حوزه اقتصاد به اطلاعات اقتصادی دقیق و شفاف نیاز دارد، تصریح کرد: بخش دولتی باید برای تصمیم گیری و سیاست گذاری در سال 99 از بخش خصوصی مشورت بگیرد تا تصمیم‌ها عملیاتی و کاربردی و بر اساس واقعیت موجود باشد.

سیاحی اظهار کرد: با وجود گستردگی بیماری رونا در جهان و تاثیرگذاری بر روی اقتصاد جهان، شرایط صادرات با دشواری‌هایی همراه شده است که نیاز است امسال در روند صادرات کالاهای فارس به کشورهای مقصد صادراتی این استان انجام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha