با وجود این شرایط اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان از عدم همکاری مطبهای ملایر برای بیخطرسازی پسماندهای عفونی و اینکه بعد از گذشت چند سال از اجرای طرح بی خطرسازی زباله ها و پسماندهای عفونی و پزشکی، متأسفانه مطب های ملایری حاضر به انجام همکاری برای بی خطرسازی پسماندها نیستند، گلایه کرده بود. با توجه به اهمیت این امر، موضوع را از مسئولان مختلف این حوزه در شهرستان ملایر پیگیر شدیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی ملایر در اینباره در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه از دو سال گذشته جمع آوری و بی خطرساز زباله های عفونی به سازمان نظام پزشکی محول شده تا با شرکت مورد نظر قرارداد ببندیم، اظهار کرد: در تیرماه سال ۹۸ طی سه جلسه ای که با نماینده شرکت سبز الوند داشتیم، قراردادی به شماره ۹۸/ه/ت/۱۱ در تاریخ یکم آبان ماه سال ۹۸ با این شرکت بسته و تمام مراحل قانونی قرارداد طی شد اما متأسفانه تا بهمن ماه هیچ خبری از نماینده شرکت نشد.
دکتر عباس آذر همایون با اشاره به اینکه به موجب این قرارداد مقرر شده بود این شرکت از ابتدای آبان ماه سال ۹۸ کار خود را در ملایر آغاز کند و تا ۳۰ مهرماه سال ۹۹ به فعالیت خود ادامه دهد، ادامه داد: این شرکت سال گذشته چهار ماه بعد از عقد قرارداد حتی تلفن های ما را هم پاسخ نمی داد که در نهایت بهمن ماه سال گذشته طی جلسه ای با حضور معاون فرماندار علل این کم کاری به اداره حفاظت محیط زیست ملایر اعلام و مقرر شد این اداره پیگیر موضوع شود، در همین راستا محیط زیست شماره تلفن های شرکت را به ما اعلام کرد و مشخص شد مدیریت شرکت تغییر کرده است و این در حالی بود که این تغییر و تحول را کسی به ما اطلاع نداده بود.
وی با بیان اینکه ۱۰ روز قبل از تعطیلات نوروز سال گذشته بعد از کلی پیگیری از سوی سازمان، در نهایت مقرر شد نماینده شرکت سبز الوند بعد از ایام تعطیلات فعالیت خود را در ملایر آغاز کند، افزود: اینک ما همچنان منتظریم تا این شرکت به تعهدات قانونی خود عمل کند.
رئیس سازمان نظام پزشکی ملایر با بیان اینکه شرکت سبز الوند از سوی مسئولان استانی برای جمع آوری، بی خطرسازی و معدوم کردن زباله های عفونی به ما معرفی شده است، از کم کاری و عدم مراجعه نمایندگان این شرکت گلایه کرد.
آذرهمایون به برگزاری جلسات متعدد با پزشکان، مسئولان آزمایشگاه ها و کلینیک ها در ملایر و متقاعد کردن آنها برای همکاری با این شرکت اشاره و اظهار کرد: در ۱۰ اسفندماه سال گذشته طی نامه ای به فرمانداری، شهرداری، رئیس شبکه بهداشت و درمان و محیط زیست ملایر، مراتب اعلام شد و از آن زمان تاکنون ما همچنان در انتظار تعیین تکلیف این موضوع هستیم.
بی خطرسازی زباله های عفونی در بیمارستان های ملایر
رئیس شبکه بهداشت و درمان ملایر نیز با اشاره به اینکه بی خطرسازی زباله های عفونی در کلیه بیمارستان های شهرستان انجام می شود، گفت: حوزه بهداشت ما بر عملکرد مراکز درمانی در روستاها نیز نظارت دارد و در این رابطه با شرکتی قرارداد بسته ایم که به صورت ماهیانه هزینه بی خطرسازی و جمع آوری زباله های عفونی پرداخت می شود.
دکتر محسن ترکاشوند در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مراکز خصوصی باید با این شرکت در زمینه جمع آوری و بی خطرسازی پسماندهای عفونی قرارداد ببندند که در این راستا تاکنون چندین جلسه برگزار شده است.
وی به فعالیت حدود ۸۰ مرکز درمانی خصوصی از قبیل مطب، آزمایشگاه، سونوگرافی، دفتر ماما و ... در سطح شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا و اهمیت بی خطر سازی زباله ها و به منظور جلوگیری از شیوع بیماری های واگیردار، امیدواریم پزشکان ملایری در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهند.
عدم همکاری مطب ها با شهرداری
معاون خدمات شهری شهرداری ملایر نیز به خبرنگار ایسنا گفت: طبق قانون مدیریت پسماند و آیین نامه اجرایی کسانی که تولیدکننده زباله های عفونی هستند، موظف اند این پسماندها و زباله ها را مدیریت کرده و بی خطرسازی کنند و ما به طور قانونی هیچ مسئولیتی در زمینه بی خطرسازی زباله ها نداریم و همواره در این راستا همکاری کرده و می کنیم اما مطب ها، پزشکان و آزمایشگاه ها همکاری لازم را با ما ندارند.
مجتبی داوری با اشاره به اینکه روزانه یک ماشین ویژه برای جمع آوری پسماندها و زباله های بی خطرساز شده بیمارستان ها درنظر گرفته ایم، اظهار کرد: این پسماندهای بی خطرساز شده در محلی خارج از شهر در یک چاله به صورت جدا دفن می شود، آهک پاشی شده و رویش را با خاک می پوشانیم.
وی با گلایه از عدم بی خطرسازی زباله های عفونی در مطب های ملایر، ادامه داد: برای رفع این مشکل آمادگی داریم روزانه در ساعتی مشخص یک سرویس را به منظور جمع آوری و معدوم سازی زباله های عفونی مختص مطب ها و آزمایشگاه ها قرار دهیم تا جمع آوری و دفن به موقع انجام شود.
داوری با اشاره به اینکه بارها مشاهده شده زباله گردها و ضایعاتی ها، کنار خیابان پسماندهای عفونی مطب ها را جستجو و پخش می کنند، گفت: نیروهای واحد تنظیف ما مجبور هستند این زباله ها را از وسط خیابان جمع کنند که همین امر سلامت کارکنان شهرداری و سایر شهروندان را تهدید می کند.
رفع مشکل پسماندهای عفونی در دستور کار کارگروه مدیریت پسماند
در ادامه رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر با تأکید بر اینکه زباله های عفونی در مطب های خصوصی و مراکز مرتبط باید در ابتدا بی خطرسازی شده سپس به صورت اصولی دفن شود، گفت: با توجه به شیوع کروناویروس مجدانه پیگیر رفع مشکل زباله های عفونی ملایر هستیم و پیگیری این موضوع در دستور کار کارگروه مدیریت پسماند شهرستان قرار دارد.
عباس نجاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه به زودی این موضوع را به نتیجه نهایی می رسانیم، افزود: در این راستا کارگروه مدیریت پسماند در مرکز استان به ریاست معاون امور عمرانی استاندار برگزار می شود که طی چندین جلسه راهبردی از سال ۹۵ تاکنون، موضوع جمع آوری، بی خطرسازی و دفن اصولی زباله های عفونی در دستور کار این کارگروه در استان و شهرستان ها بوده است.
وی اظهار کرد: در زمینه پسماندهای عفونی تولید شده در مطب ها، آزمایشگاه ها و کلینیک های دندانپزشکی و ... خلأیی در سطح استان بود و متولی خاصی در این زمینه وجود نداشت و دفن به صورت غیراصولی انجام می شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر ادامه داد: از سوی دیگر بی خطرسازی به صورت جداگانه در هر مطب مستلزم خریداری کردن دستگاه مربوطه با هزینه هنگفت بوده که نگهداری آن نیز کار پیچیده ای است بنابراین یک مرکز بی خطرسازی پسماندهای عفونی توسط کارگروه مربوطه در مرکز استان تعریف و مصوب شد شرکتی به صورت متمرکز این کار را در سطح استان انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این کار توسط شرکت اصل سلامت سبز الوند در حال انجام است و مراحل نهایی بستن قرارداد درحال سپری شدن است.، خاطرنشان کرد: روزانه با سه دستگاه با حجم ۱۰ تن جمع آوری و بی خطرسازی زباله های عفونی استان صورت می پذیرد.
وی با بیان اینکه در همین رابطه مقرر شد بخش خصوصی با محوریت سازمان نظام پزشکی با این شرکت قرارداد ببندد و پسماندهای عفونی تولید شده در مطب ها، آزمایشگاه ها و ... توسط این شرکت جمع آوری، بی خطرساز و دفن شود، گفت: محیط زیست نیز در این رابطه نظارت کامل را دارد تا زباله ها به صورت اصولی در محلی خاص معدوم و دفن شوند که در این راستا برخی شهرستان ها کُند عمل کرده اند.
نجاری به تغییر مدیریت این شرکت و روبرو شدن با شیوع کرونا در سطح کشور اشاره کرد و این موارد را از جمله علل به تعویق افتادن مراحل نهایی کار دانست و گفت: در این رابطه آخرین جلسه دو هفته پیش برگزار شده و پیش قرارداد توسط شرکت برای محیط زیست ملایر ارسال شده است.
وی یادآور شد: با وجود اینکه جمع آوری و معدوم سازی زباله های عفونی وظیفه شهرداری نیست اما واحد خدمات شهری تاکنون همکاری خوبی داشته و زباله های عفونی را از مطب ها تحویل گرفته و در مکانی جدا از زباله های خانگی با رعایت اصول بهداشتی و آهک پاشی، دفن کرده است که جای تقدیر دارد.
انتهای پیام
نظرات