طارم یکی از شهرستانهای خوش آب و هوای زنجان است که از موقعیت ویژهای در استان در همه حوزهها بهویژه کشاورزی برخوردار است. عبور رودخانه خروشان قزلاوزن از دل هندوستان ایران علاوه بر اینکه زیباییهای طارم شگفتانگیز را چندین برابر کرده است، سبب رونق کشاورزی نیز شده و مردمان بسیاری از همین راه ارتزاق میکنند.
حاصل دسترنج طارمیها کرفس، زیتون، سیر، گوجهفرنگی، بادام، زردآلو، برنج و چندین محصول رنگارنگ دیگر است که در طول سال رونق بخش سبد غذایی ایرانیان میشود، کشاورزانی که رنج میکارند تا گنج درو کنند. در میان محصولات کشاورزی طارم، سیر این منطقه زبانزد خاص و عام است و طرفداران پر و پاقرصی در سراسر جهان دارد، سیری که حالش در برخی از سالها خوش و در برخی سالها ناخوش است، سیری که دل کشاورزان طارمی را مثل سیر و سرکه میجوشاند.
سیرکاران طارمی همه ساله با برداشت محصول خود با مشکلاتی نیز مواجه میشوند که یکی از این مشکلات کمبود صنایع تبدیلی است. البته ناگفته نماند این مشکل، دغدغه اصلی سایر محصولات طارم از جمله زیتونی نیز که خداوند به آن قسم یاد کرده، است.
حاشیههای بازار نیز کشاورزان طارمی را کم رنج نمیدهد، دلالان، شکارچیان دائمی بازار سیر طارم هستند؛ کسانی که سود را از دست کشاورزانی که با هزاران امید و آرزو بذر در دل خاک میکارند و تا به ثمر رسیدن آن خون دلها میخورند، میربایند که این جفایی بزرگ در حق کشاورز است.
هزینه بالای کارگران بهویژه کارگران غیربومی از دیگر مشکلات کشاورزان طارمی است که موجب افزایش قیمت تمام شده محصول میشود. قابل ذکر است طارم همه ساله در فصل برداشت محصول میزبان درصد بالایی از کارگران غیربومی است که علاوه بر هزینه روزانه کارگری، نیاز به محل اسکان نیز بر هزینه آنها میافزاید.
در روزهای اخیر فصل برداشت سیر در طارم فرا رسیده است، کشاورزانی که از سیر سال گذشته دل خوشی نداشتند. امسال چشم به مسئولان دوختهاند تا گره از مشکلاتشان بگشاید.
طبق اذعان کارشناسان جهادکشاورزی طارم، برداشت سیر از سطح ۱۴۰۰ هکتار زمین زراعی در طارم آغاز شده که پیشبینی میشود حدود ۵۶ هزار تن محصول توسط ۱۵۰۰ بهرهبردار طارمی از این زمینها برداشت و در بازار عرضه شود، کشت سیر طارم در فصل پاییز صورت میگیرد و برداشت این محصول از اوایل اردیبهشتماه شروع و تا اواخر خرداد ادامه دارد و از جمله مهمترین ارقام آن سیر محلی طارم و رقم آذرشهر است.
سیر طارم از مرغوبیت بسیار بالایی برخوردار است که همین امر سبب شده است این محصول علاوه بر تامین نیاز استان و کشور، به سایر کشورها نیز صادر شود.
انتهای پیام
نظرات