به گزارش ایسنا، این منابع به روزنامه العربی الجدید قطر گفتند، امارات سعی دارد این جزیره ۱۳ کیلومتر مربعی با ۲۵۰ سکنه که دریای سرخ، دریای عرب و خلیج عدن را به یکدیگر متصل میکند، از یمن جدا کرده و هر طرف یمنی را از کنترل بر تنگه باب المندب خارج کند.
به گفته این منابع، امارات جزیره میون را به پایگاه نظامی خود و گذرگاهی برای ورود و خروج طرفهای وابسته به خود تبدیل کرده تا این واسطهها حمایت لازم را به عدن و سایر مناطق برسانند به ویژه که فرودگاه نظامی میون را برای استفاده این واسطهها و در راس آنها طارق محمد عبدالله صالح، پسر برادر علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری اسبق یمن در ساحل غربی این جزیره بازسازی کرد.
یکی از مسؤولان عالی رتبه استان عدن و نیز یکی دیگر از مسؤولان موسسه بنادر عدن به العربی الجدید گفتند، مسؤولان این استان نمیتوانند اطلاعی از وضعیت ساکنان جزیره به دست آورند و هیچ مسؤولی در عدن از زمان کنترل امارات بر این جزیره در اکتبر ۲۰۱۵ که آن را از نیروهای انصارالله گرفت، نتوانسته به این جزیره سفر کند.
چهار تن از ساکنان این جزیره در تماس با العربی الجدید فاش کردند، امارات مردم جزیره را در ماهیگیری محدود کرده، به بهانههای واهی به خانههای آنها یورش میبرد، اجازه ورود گردشگران را نمیدهد و مانع از ورود کمکهای بشردوستانه به جزیره میشود، امارات به دنبال آن است که ساکنان جزیره را مجبور به مهاجرت و ترک میون کند.
آنها با تاکید براینکه افراشتن پرچم یمن در جزیره ممنوع بوده و به جای آن پرچم امارات و برخی از همپیمانان آن به ویژه شورای انتقالی جنوب افراشته شدهاند، گفتند: هیئتهای اماراتی تقریبا هر روز به جزیره رفت و آمد دارند و افسران اماراتی با همپیمانان خود دیدار میکنند، یک زندان در جزیره وجود دارد که احتمالا برای بازداشتیهای استانها و مناطق مختلف است.
همچنین منابع یاد شده قاچاق شبانه کالاهای مختلف تجاری، تجهیزات و سلاحها با کمک فرماندهان شبهنظامیان وابسته به شورای انتقالی از دبی و منطقه شاخ آفریقا با هدف کاهش درآمدهای قانونی بنادر عدن را تایید کردند.
به گفته این منابع، خدمات اساسی و در راس آنها خدمات پزشکی در جزیره میون بسیار ضعیف هستند و حتی یک بیمارستان در جزیره وجود ندارد و زنان باردار باید برای رساندن خود به نزدیکترین بیمارستان دو ساعت را با قایق سفر کنند.
کنترل امارات بر این جزیره و محدود کردن ماهیگیری و توقف گردشگری به عنوان دو منبع اصلی درآمد ساکنان جزیره، شرایط را برای آنها بسیار دشوار کرده و برخی جوانان آن مجبور شدهاند برای رفع نیازهای روزانه خود به همکاری با قاچاقچیها تن دهند، برخی نیز به عدن، تعز یا خارج یمن مهاجرت کردهاند.
این جزیره پیشتر از توابع استان عدن بود اما با برخی اصلاحات که علی عبدالله صالح انجام داد، از نظر اداری به زیر مجموعه استان تعز درآمد، در عین حال در انتخابات از توابع المعلا در استان عدن محسوب میشد و درآمدهای آن به موسسه بنادر عدن تعلق داشت به همین دلیل همواره درگیری میان این دو استان بر سر جزیره میون وجود داشته است.
انتهای پیام
نظرات