• پنجشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99020402682
  • خبرنگار : 50165

سد اعتبار، مقابل آبگیری سدهای مراش و بلوبین

سد اعتبار، مقابل آبگیری سدهای مراش و بلوبین

ایسنا/زنجان مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای زنجان گفت: در صورت تامین اعتبار، سدهای مراش و بلوبین امسال آبگیری می‌شود.

یوسف رضاپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر سه سد بزرگ بلوبین، مراش و مشمپا در استان زنجان در حال ساخت است که از این تعداد سدهای مراش و بلوبین بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و در صورت تامین اعتبار لازم و رفع بدهی به پیمانکار پروژه، طبق برنامه‌ریزی این سدها امسال آبگیری می‌شود.

این مسئول با اشاره به تاخیر ایجاد شده در احداث سد مشمپا، ادامه داد: علت تاخیر در احداث این سد، طرح مسائل زیست‌محیطی بود که با پیگیری‌های انجام‌ شده، این مشکل مرتفع شد و علی‌رغم بدهی حدود ۱۰۰ میلیارد تومانی به پیمانکار این سد، کارگاه سد در سال گذشته  فعال شد و حدود ۳۶ درصد نیز پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تامین منابع مالی تا ۲ سال آینده می‌تواند به مرحله آبگیری برسد.

وی با اشاره به آب قابل برنامه‌ریزی، افزود: همواره ۷۰ درصد بارش‌ها در فضا تبخیر می‌شود و حدود ۳۰ درصد باقی مانده و قابل برنامه‌ریزی است و این در حالی است که در دنیا استانداردی برای مصرف آب برنامه‌ریزی شده وجود دارد به این صورت که اگر میزان برداشت آب از منابع تجدیدشونده تا ۲۰ درصد باشد، شاهد شرایط پایدار ۴۰ درصد بوده و شرایط قابل تحمل شده و در صورتی که بیش از ۴۰ درصد باشد وارد شرایط تنشآبی خواهیم شد.

رضاپور تصریح کرد: اما اگر برداشت آب از منابع تجدیدشونده بیش از ۶۰ درصد باشد، وارد بحران آبی می‌شویم و این در صورتی است که نسبت مصرف آب در کشور ما نسبت به پتانسیل تجدیدشونده ۸۶ درصد است؛ بنابراین ما در مرحله بحران آب هستیم و اگر این روند ادامه داشته باشد در آینده با تبعات بسیار سنگین آن روبرو خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای زنجان، کشت برخی محصولات کشاورزی را موجب زیان به کشاورز و منابع آبی استان دانست و یادآور شد: برای تولید یک کیلو برنج ۴۰۰۰ لیتر و هر کیلو هندوانه ۲۸۶ لیتر آب مصرف می‌شود و به لحاظ اقتصادی کشت این نوع محصولات پرمصرف آبی برای استان بازده خوبی ندارد و از آنجایی که با چنین اوضاع وخیم آبی و سردسیر بودن منطقه، برخی محصولات کشاورزی به ویژه هندوانه، خربزه، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی و دیگر اقلام کشاورزی، در شهریور به ثمر می‌رسند و درآن مقطع دارای حداکثر بهای تمام‌شده و حداقل قیمت فروش هستند و این هم به ضرر کشاورز و هم به ضرر منابع آبی است.

وی با اشاره به مصوبه هیئت‌ وزیران، گفت: هدف مصوبه سازگاری با کم‌آبی، تطبیق مصرف‌کنندگان با منابع آبی موجود است و بر اساس این مصوبه هر گونه تخصیص جدید کشاورزی ممنوع بوده و قابل بارگذاری نیست.

این مسئول خاطرنشان کرد: علی‌رغم مصارف آبی بالایی که برخی محصولات کشاورزی مانند هندوانه، برنج و ... دارد، همچنان کشت و تولید آن در استان ادامه دارد، بدون اینکه تناسب عرضه و تقاضا وجود داشته باشد تا بتوان سازگاری با کم‌آبی را در عمل پیاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha