یوسف رضاپور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس اعلام ۹ ایستگاه بارانسنجی که دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای به صورت مداوم آنها را رصد میکند، تا ۲۵ فروردینماه حدود ۳۰۵ میلیمتر بارش باران در استان ثبت شده که در مقایسه با سال گذشته در این تاریخ منفی بوده ولی نسبت به متوسط دراز مدت حدود ۳۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
این مسئول ادامه داد: در سال آبی امسال، بارندگی خوبی داشتیم که عمدتا به صورت بارانهای کمشدت یا به شکل بارش برف بود که ماندگاری و جذب خوب برف، از محاسن آن بوده و نسبت به باران دارای منافع بالاتری در جهت تامین منابع آب زیرزمینی است.
وی افزود: در بارندگیهای فروردین سال قبل ۲۳ استان بارشهای خوبی داشتند که از این تعداد ۱۰ استان در معرض سیل قرار گرفتند که زنجان نیز یکی از این استانها بود که خوشبختانه مشکل چندانی به لحاظ سیلاب و سدها به وجود نیامد.
رضاپور با اشاره به وضعیت سدهای استان، تصریح کرد: ۶۷ درصد حجم مخزن سد تهم پر است که این در سال گذشته ۵۲ درصد بود و هماکنون دارای وضعیت مطلوبی است و حدود ۱۵ درصد افزایش را نشان میدهد. همچنین ۶۷ درصد حجم مخزن سد گلابر پر است؛ در حالی که در سال گذشته این میزان ۵۵ درصد بود و سد کینهورس که بیشترین آورد را داشته و معادل ۱.۵ برابر حجم سدآب آورد داشت، جهت جلوگیری از سیلاب، رهاسازی شده بود در حال حاضر ۸۷ درصد پر شدگی حجم مخزن دارد.
این مسئول یادآور شد: در مجموع حجم آبهای ذخیره شده در پشت سدهای استان، ۲۶۸ میلیون متر مکعب است که سال گذشته ۲۴۵ میلیون متر مکعب بود و در واقع علیرغم رهاسازیهای صورت گرفته ۹ درصد بیشتر از سال گذشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان خاطرنشان کرد: درست است که بارندگیهای خوبی در استان رخ داده، ولی این به معنا نیست که شرایط بحران آبی به خصوص در دشتهای استان مرتفع شده است، بلکه اینگونه نیست و ما اگر میخواهیم دشتها را احیا کنیم به یک دوره ۲۰ ساله نیاز داریم.
انتهای پیام
نظرات