علی دهپهلوان در گفتوگو با ایسنا، به ۲۱۰ سامانه عرفی مرتعی اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۲۰۸ سامانه روستایی و دو سامانه عشایری مربوط به روستای علی آباد دمق و قلعه آقابیگ است.
وی با اشاره به اینکه مراتع از نظر کیفی در سه سطح درجه بندی می شوند، اظهار کرد: از اهداف بلندمدت اداره منابع طبیعی رساندن مراتع ضعیف به مراتع درجه یک است.
ده پهلوان ادامه داد: از دیدگاه دیگر مراتع به سه دسته تقسیم می شوند که شامل مراتع قشلاقی، ییلاقی و میانبند هستند، با توجه به اینکه عشایر در فصول سرد سال به مراتع قشلاقی کوچ کرده و در آن مراتع به چرای گوسفندان خود می پردازند و در فصول گرم سال که آن مراتع قابلیت چرا ندارند به مراتع ییلاقی کوچ می کنند در این بین و هنگام کوچ از دیگر مراتع برای چرای دام های خود استفاده می کنند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر با بیان اینکه این شهرستان جزء مراتع میانبندی است که بیشترین خسارت و آسیب را در این میان متحمل می شود، تصریح کرد: مراتع این شهرستان حدوداً تا ۱۵ اردیبهشت قابلیت چرا ندارند و چرای زودهنگام باعث از بین رفتن مراتع می شود.
وی خاطرنشان کرد: تعدادی از عشایر با هجوم به مرز ورودی شهرستان به صورت غیرمجاز وارد شده و خسارات جبران ناپذیری به مراتع وارد می کنند که به منظور جلوگیری از این امر هر ساله دو اکیپ ثابت و سیار از این اداره به منظور کنترل این امر فعالیت دارند.
ده پهلوان یادآور شد: اکیپ ثابت با چهار نفر روز در محل سه راهی ملایر- نهاوند- بروجرد قرار داشته و اکیپ سیار با دو نفر روز در کل مراتع شهرستان گشت و مراقبت دارند همچنین واحد حفاظت اداره نیز حداقل روزانه سه اکیپ سیار در سطح شهرستان گشت و گذار دارد.
انتهای پیام
نظرات