• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99012514064
  • خبرنگار : 71623

الزامات تحقق اهداف جهش تولید

الزامات تحقق اهداف جهش تولید

طبق پیش‌بینی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تحقق اهداف برنامه‌های جهش تولید در بخش تولید و تجارت به ۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار منابع ارزی، ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش و ۷۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ثابت برای طرح‌های نیمه‌تمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت نیاز است.

به گزارش ایسنا، اخیرا اهم برنامه‌های سال جهش تولید بخش صنعت، معدن و تجارت نهایی و توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) به همه معاونت‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه ابلاغ شد؛ این برنامه‌ها در هفت محور و ۴۰ برنامه شامل توسعه و تعمیق ساخت داخل در راستای جهش تولید با ۱۱ برنامه، مدیریت واردات و توسعه صادرات غیرنفتی با پنج برنامه، توسعه معادن و صنایع معدنی با اجرای نقشه راه با پنج برنامه، توسعه فناوری و محصولات دانش‌بنیان با پنج برنامه، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری با پنج برنامه، بهبود فضای کسب‌وکار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت با پنج برنامه و تأمین منابع مالی و توسعه سرمایه‌گذاری با چهار برنامه تنظیم شده است.

بر اساس اطلاعاتی که وزارت صمت در اختیار ایسنا قرار داده در این برنامه به برخی از الزامات تحقق اهداف و اجرای برنامه های جهش تولید پرداخته شده است که از جمله این الزامات می‌توان به ۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار منابع ارزی، ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش و ۷۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ثابت برای طرح‌های نیمه‌تمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت اشاره کرد.

۴۳.۳ میلیارد دلار منابع ارزی

بر اساس این گزارش برای تحقق جهش تولید در بخش صنعت و معدن به ۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار منابع ارزی نیاز دارد که ۱۳ میلیارد دلار برای تامین مواد اولیه، شش میلیارد دلار برای کالاهای واسطه‌ای، چهار میلیارد دلار برای قطعات منفصل بالای ۴۰ درصد ساخت داخل برای مونتاژ و تجهیزات، چهار میلیارد دلار برای ماشین آلات صنعتی، دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای قطعات منفصل زیر ۴۰ درصد ساخت داخل برای مونتاژ و برخی کالاهای مصرفی اولویت‌دار، ۵۰۰ میلیون دلار سایر کالاهای مصرفی که ساخت داخل ندارد و ۱۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار هم برای واردات کالاهای اساسی در نظر گرفته شده است.

۵۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش

همچنین منابع مالی مورد نیاز برای حفظ وضع موجود در سال ۱۳۹۹، یعنی سرمایه در گردش موردنیاز بخش صنعت، ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. البته طبق این گزارش سرمایه در گردش بخش صنعت در سال گذشته معادل ۳۶۱ هزار میلیارد تومان بوده است. همچنین طبق این گزارش در حالی که بین سال‌های ۹۳ تا ۹۶ نسبت تسهیلات اعطایی به تسهیلات مورد نیاز حدود ۷۶ درصد بوده، این رقم در سال ۹۷ به ۵۷ درصد رسیده که دلیل آن رشد ۶۵ درصدی هزینه‌های تولید و ۲۰ درصدی میزان تسهیلات اعطایی بوده است.

در زمینه منابع لازم برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت هم با توجه به نسبت سرمایه گذاری ثابت ناخالص به تولید در بخش صنعت و معدن سه سناریو در نظر گرفته شده که بر اساس نسبت ۲۵ درصد پیش‌بینی شده به ۷۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ثابت برای تکمیل طرح‌ها لازم باشد.

اجرایی کردن مالیات بر عایدی سرمایه

همچنین در پایان امکان استفاده از مکانیزم LC داخلی در تأمین مواد اولیه و قطعات بخش تولید، امکان استفاده از واردات بدون انتقال ارز برای تأمین ماشین آلات و تجهیزات تولید، افزایش اختیارات و تأمین منابع مالی از جمله برگشت منابع مالی حاصل از واگذاری شرکت‌ها به سازمان‌های توسعه‌ای ذیربط به ویژه برای حضور فعال تر در مناطق محروم، کاهش نرخ مالیات متناسب با شرایط رکودی، افزایش دوره تسویه مالیاتی از سه ماه به شش ماه، اجرایی کردن مالیات بر عایدی سرمایه با هدف توازن بخشی به بازدهی بازارهای مختلف، ایجاد زمینه مشارکت فعال تر بخش خصوصی، افزایش سهم تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن به ۴۰ درصد، عملیاتی کردن حساب ویژه تولید برای سرمایه در گردش بنگاه‌ها و تسهیل ضمانت از طریق اعتبارسنجی بنگاه‌ها و جایگزینی تدریجی به جای اخذ وثیقه از جمله دیگر الزامات تحقق جهش تولید عنوان شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha